Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Οι Έλληνες πολιτικοί έλυσαν τα προβλήματα της Ελλάδας και ανέλαβαν τα θέματα της Γαλλίας!


“Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν”, σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

 Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm”, δήλωσε ότι η πρόκληση για τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν είναι να ενώσει το ευρωπαϊκό τόξο στη Γαλλία και συγχρόνως να την καταστήσει μέρος της ατμομηχανής της Ευρώπης.
 “Υπάρχει πράγματι ανακούφιση για δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι πρώτη η (πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λεπέν, το δεύτερο είναι ότι οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις σημαντικών ‘παικτών’ για τον β΄ γύρο (των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία) δείχνουν (κεντρώο) Εμανουέλ Μακρόν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εφόσον τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται, ο Μακρόν θα βρεθεί σε μία πρόκληση να ενώσει όλο το ευρωπαϊκό τόξο στη Γαλλία και συγχρόνως να την καταστήσει μέρος της ατμομηχανής της Ευρώπης, ένα στοιχείο που τα τελευταία χρόνια είχε απωλέσει […]”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κ. Σπυράκη.
 Τόνισε δε, ότι, “η Γαλλία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει Ε.Ε.” και πρόσθεσε πως “η κατεύθυνση της ενισχυμένης συνεργασίας (στην ΕΕ) είναι αυτή που θα κερδίσει άμεσα έδαφος και θα είναι το νέο που θα προκύψει από την εκλογή Μακρόν”. Επισήμανε δε, ότι οι λαϊκιστές δεν τα κατάφεραν.
 Η Ευρώπη-σημείωσε -πρέπει να προχωρήσει με εκείνους που θέλουν και μπορούν … είναι η απάντηση σε όλο εκείνο τον φοβερό λαϊκισμό που υπάρχει[…]”.
  •  Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και η Δήμητρα Κεχαγιά

 ΚΚΕ:Λείπει η πραγματική έκφραση των ταξικών συμφερόντων”
 Την εκτίμηση ότι “αυτό που λείπει και από τη Γαλλία είναι η πραγματική έκφραση των ταξικών συμφερόντων των εργαζόμενων”, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής ΚΚΕ Σωτήρης Ζαργιανιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm” για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
 “Μέχρι πριν από μερικούς μήνες γινόντουσαν απεργίες οι οποίες τελικά δεν εκφράστηκαν. Τί ακριβώς έλειψε από αυτό; Έλειψε ότι δεν υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα στη Γαλλία με στρατηγική ανατροπής αυτού του συστήματος, δεν υπάρχει το κόμμα που θα εμπνεύσει”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαργιανόπουλος.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, “μια άλλη έκφραση του αποτελέσματος (του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών) είναι οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται και στη Γαλλία, όσον αφορά τον ρόλο της Γαλλίας, πώς θα μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή στο πλαίσιο τη ευρωζώνης, πώς θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί τον ρόλο της που υποβαθμίζεται σε σχέση με τη Γερμανία”.

  •  Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και η Δήμητρα Κεχαγιά

 Στηρίζουμε Μακρόν στη μάχη εναντία στην ακροδεξιά υποψήφια, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά
 H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media: «Συγχαίρω τον Εμμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα που έφερε στον πρώτο γύρο. Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, εναντία στην ακροδεξιά υποψήφια».
 
Ανδρουλάκης: Το ποσοστό της κ. Λεπέν δεν είναι ικανό να της δώσει οποιαδήποτε πιθανότητα εκλογής στον β’ γύρο
Το ποσοστό της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν αποκλείει κάθε πιθανότητα εκλογής της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm”, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
 “Δεν είναι το ποσοστό της κ. Λεπέν ικανό να της δώσει οποιαδήποτε πιθανότητα εκλογής στον β΄γύρο διότι αυτές οι ιδέες της μισαλλοδοξίας που εκμεταλλεύονται τρομοκρατικά χτυπήματα και την οικονομική κρίση για να φτιάχνουν αφηγήματα ανασφάλειας στους πολίτες” πρέπει να απομακρυνθούν, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας, “Πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει προς όφελος των λαών”.
 Τόνισε δε, ότι, απέναντι σε όλα τα “αφηγήματα” βάσει των οποίων αν διαλυθεί η Ευρώπη τότε θα λυθούν προβλήματα, όχι μόνο δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά θα πολλαπλασιαστούν, θα μεταλλαχθούν και δεν θα γίνουν απλά δυσεπίλυτα, αλλά άλυτα. Ο μόνος τρόπος είναι να έχουμε περισσότερη αλληλεγγύη, ανθρωπισμό και όραμα για να μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε.
 Σημείωσε δε, ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το συλλογικό συμφέρον των ευρωπαϊκών χωρών και των λαών.

  •  Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και η Δήμητρα Κεχαγιά

 Θετική ανάρτηση για τον Μακρόν από τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Twitter 
«Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης.Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές & αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά & να κλάψουν παρέα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για το προβάδισμα του Μανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, με ανάρτησή του στο twitter.
 Εξάλλου, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ με ανακοίνωση του, με τίτλο “Στενεύει ο δρόμος για λαϊκιστές και ακραίους”, σημειώνει: Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ότι οι Γάλλοι δεν θα παρασυρθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού ούτε από το φόβο που γεννούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Και δικαιωθήκαμε.
 Οι Γάλλοι ψήφισαν έναν τολμηρό πολιτικό που δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τη σημαία της Ενωμένης Ευρώπης στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, έναν πολιτικό που δεν απαιτεί από τους δημοσιογράφους να λογοκρίνουν τις ερωτήσεις τους. Έναν υποψήφιο πρόεδρο που δεν στηρίχθηκε σε κομματικούς μηχανισμούς αλλά σε εθελοντές. Έναν μεταρρυθμιστή που υπερασπίζεται χωρίς φόβο αλλά με πάθος την ανοιχτή κοινωνία.
 Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είμαστε σίγουροι ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα εκλεγεί με μεγάλο ποσοστό πρόεδρος της Γαλλίας και θα φέρει έναν νέο άνεμο στην Ευρώπη μακριά από αριστερούς και δεξιούς λαϊκισμούς.

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)