Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Εκατό φορές πάνω από το κανονικό η σκόνη στην Αριδαία

  ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΔΗΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ; 




Η ΤΡΑΓΙΚΗ εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Αριδαίας από την σκόνη και τις λακκούβες , λόγω κατασκευής του αποχετευτικού , απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την περασμένη Τετάρτη . Η σκόνη στην Αριδαία είναι εκατό φορές πάνω από το κανονικό , όπως υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Καλδερεμτζή , επικαλούμενη μετρήσεις ιδιώτη.
Αν η καταγγελία είναι βάσιμη , τότε οι αρχές δημόσιας υγείας έχουν υποχρέωση να  το ερευνήσουν


Με την ανιαρή ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας , που εξιστόρησε τα κατορθώματά του τις τρεις τυελευταίες εβδομάδες , ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας τη Τετάρτη . Από την αρχή φάνηκε ότι  Αντιπολίτευση , διαφωνούντες αλλά και μη διαφωνούντες από την παράταξη του δημάρχου, δεν υπολογίζουν τον διορισμένο πρόεδρο Σίμο Σωτηριάδη, που μάταια προσπαθούσε και ο ίδιος να πείσει τον εαυτό του ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. Από την συνεδρίαση δεν έλλειψαν οι αντιπαραθέσεις. Οι επιδείξεις  ισχύος και αλαζονείας από την εναπομείνασα παράταξη του δημάρχου  και πολλές ατάκες, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση .
Χαρακτηριστική ήταν οι  αδικαιολόγητες επαναληπτικές αναφορές του Δημάρχου στις ικανότητες του Αντιδημάρχου Γ. Τσιμτσιρίδη. Γεγονός που προδίδει ότι κάτι δεν πάει καλά. 

Μετά τον δήμαρχο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Πασόης , επιτέθηκε κατά της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, χωρίς να την κατονομάσει ,ως όφειλε, επειδή  δημοσίευσε ότι η συμμετοχή του στην οικονομική επιτροπή αποτελεί σανίδα λύτρωσης για τον Δήμαρχο. Απολογούμενος στη κοινή γνώμη , δήλωσε ότι το έκανε για το καλό του Δήμου . Δεν αποτελεί δεκανίκι κανενός.
‘Θέλω να διευκρινήσω και να δηλώσω, είπε  προς πάσα κατεύθυνση:

"Είμαστε μια αυτόνομη και υπεύθυνη Δημοτική Παράταξη, με δημοκρατική λειτουργία, με διαφοροποιήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις σε σημαντικά θέματα. Αλλά στο τέλος με σύνθεση απόψεων και όταν χρειαστεί γινόμαστε μια γροθιά. Και το αποδείξαμε αυτό.

Αυτή η Δημοτική Ομάδα λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και δεν γίνεται δεκανίκι κανενός. Ούτε της παραπέουσας Δημοτικής Αρχής, ούτε καμιάς άλλης δημοτικής κίνησης ή ομάδας.

Κρίναμε για τη χθεσινή Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ότι για το καλό του Δήμου και των δημοτών θα έπρεπε να συμμετέχουμε και συμμετείχαμε.

Δηλώνουμε ότι ο μοναδικός μας κριτής είναι ο λαός της Αλμωπίας και μόνο αυτός. Το τι θα κάνουμε, το αποφασίσαμε και θα το αποφασίζουμε μόνο εμείς».
Έχει απόλυτο δίκιο ο Δ. Πασόης. Απόλυτο δίκιο  όμως έχει και ο Τύπος να κρίνει τα τεκταινόμενα.

Αναφερόμενος στο θέμα της άρδευσης και στην αργοπορία πρόσληψης των υδρονομέων, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική. Θεώρησε  τον Δήμαρχο τυχερό, αφού έβρεξε. Διαφορετικά η κατάσταση θα είχε ξεφύγει. 


Ο Δημήτρης ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρθηκε στο θέμα της άρδευσης και στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη από τη σκόνη λόγω του αποχετευτικού. Παρότρυνε  τον  Δήμαρχο’’ Τώρα που υπάρχουν άτομα, να πάρουν σκούπες και νερό και καθαριστούν  οι δρόμοι. Αναφέρθηκε για την κακά κτάσταση που επικρατεί στο ΔΑΣΑΚΙ   και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Ζήτησε  να τοποθετηθούν τα καθίσματα στο ανοιχτό θέατρο στο ΔΑΣΑΚΙ καθώς σε λίγο θα αρχίσουν οι διάφορες εκδηλώσεις .Ακόμα έκανε λόγο για αξιοποίηση της Γεωθερμίας.  Ο Δήμαρχος αργότερα του απάντησε ότι το νερό δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία σύμφωνα με τεπικοινωνία που είχε ο ίδιος  με το  ΙΓΜΕ. Δεν διευκρίνησε όμως αν υπάρχει γραπτή απάντηση σε αυτό. Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο Χρήστος Χουρσόγλου  χαιρέτισε την παρουσία των προϊστάμενων των υπηρεσιών του Δήμου στη συνεδρίαση. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκλογής προεδρείου στον Δήμο και την απόφαση αναρμοδιότητας της αρμόδιας επιτροπής που προς΄εφυγε ο Α. Ουργαντζόγλου.
Ρώτησε τον Σίμο Σωτηριάδη , που κατά κόρον επικαλείται την αξιοπρέπεια, πως απαντά στους μαθητές του όταν τον ρωτάν ,ποιες αποφάσεις ισχύουν στη Δημοκρατία . Οι πλειοψηφικές ή οι μειοψηφικές.
Ρώτησε τον Δήμαρχο για ποιον λόγο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα  απολογισμός πεπραγμένων , όπως προβλέπει ο νόμος. Αναφέρθηκε στις ζημιές από τον παγετό και ζήτησε από τον Δήμο να κινηθεί προς όφελος των αγροτών .
Επισήμανε για τον δρόμο Αριδαίας-Εξαπλατάνου , όπου έπεσε ξανά άσφαλτος , να γίνει σωστά και να διαπλατυνθεί η « μαυρηγέφυρα»
Υπενθύμισε για μια ακόμα φορά ότι στον Εξαπλάτανο δεν έχει διατεθεί μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ.
Ζήτησε την αποκατάσταση ζημιών στον Πεζόδρομο  του Εξαπλατάνου  ,όπως και προβλημάτων που δημιούργησε η ΔΕΥΑ.
Το αγρόκτημα έχει εγκαταληφθεί στον αυτόματο πιλότο.
Ζήτησε να πληροφορηθεί για ποιον λόγο  δεν απαντάν σε αίτημα κατοίκου του Εξαπλατάνου που ζήτησε την επισκευή τσιμενταύλακα που έχει χαλάσε με αποτέλεσμα το νερό να μπαίνει συνέχεια στα χωράφια του.
Χαρακτήρισε τον Δ. Μπίνο , ως τον πιο ανίκανο δήμαρχο όλων των εποχών , προκαλώντας την  οργή του Αντιδημάρχου Χ. Γεωργίου που αντέδρασε , θυμίζοντας ότι όταν πριν λίγες μέρες είχε αναφερθεί με τον ίδιο τρόπο για τον  Δ. Πασόη  είχε δεχτεί πολλά πυρά . Και μάλλον είχε δίκιο ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης.
Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί για την τύχη του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αριδαίας που είχε δεσμευτεί να επισκευάσει ο Δήμος Αλμωπίας



 
Η Γεωργία Αμπάρη Ζήτησε να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα της συνάντησης  με τον εργολάβο  για το αποχετευτικό .
Αν τέθηκαν ‘οροι και αν τους δέχτηκε ο εργολάβος
Αν υπάρχει  ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα αποκατάστασης του αποχετευτικού στην πόλη της Αριδαίας.
Ουσιαστικά δεν πήρε καμιά απάντηση 






Ο Γ. Χατζηγιαννίδης υπερασπίστηκε τον Δήμαρχο σε όλα. Παρέδωσε δε  μαθήματα προς την αντιπολίτευση , πως πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά της.










 Ο Χρήστος ΜΠΑΤΣΗΣ αναφέρθηκε σε θέματα άρδευσης (προβληματικές πομόνες).  στο θέμα του αποχετευτικού της πόλης και την ανάγκη γρήγορων αποκαταστάσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα . Ζήτησε ακόμα να μάθει τι γίνεται με τους περιφερειακούς δρόμους της Αριδαίας.
 .






    
 Δ. Βέσκος  , παρατήρησε ότι  οι  εργασίες του αποχετευτικού που αργούν χαρακτηριστικά .
Ζήτησε να μάθει αν αρκούν τα χρήματα για την αποκατάσταση και αν χρησιμοποιηθούν άλλα κονδύλια και από ποιες πηγές.
Αναφερόμενος στην επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των υδρονομέων από 3 σε 4 μήνες, ότι έγινε ύστερα από την πίεση των Συμβούλων και όχι από ευαισθησία όπως είχε αναφέρει αρχικά στην ενημέρωσή του, ο Δήμαρχος .
Παρατήρησε ότι ρίχνονται σε περιοχές ανεξέλεγκτα μπάζα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ζήτησε ο Δήμος να λάβει συγκεκριμένα μέτρα.







Ο Γιάννης Ρώσσης , επισήμανε ένα μεγάλο πρόβλημα , όπως είναι αυτό της αποκομιδής των σκουπιδιών από τα χωριά , η οποία γίνεται με  πολύ αργούς ρυθμούς.
Στην απάντηση που δόθηκε επικαλέστηκαν βλάβες σε αποριματοφόρα.








Η Δέσποινα Καλδερεμτζή  ζήτησε οι  συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  να γίνονται σε μη εργάσιμες και κατάλληλες ώρες, γεγονός που αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα αποδειχθεί ότι ο Πρόεδρος της επιτροπής και Δήμαρχος, δεν επιθυμεί την συμμετοχή της αντιπολίτευσης
Έκανε γνωστό ότι υπάρχει μέτρηση  ιδιώτη για την σκόνη στην Αριδαία  , η οποία είναι 100 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Ζήτησε ακόμα να μάθει τι έγινε  με το ετοιμόρροπο σπίτι στην Φούστανη.
Ο Χ. Γεωργίου της απάντησε ότι πήγε ο ίδιος και έβαλε ο ίδιος προειδοποιητικές κορδέλες. Αργότερα όμως μας πληροφόρησε η Δ. Καλδερεμτζή , όσα είπε ο Χ. Γεωργίου ήταν όλα ψέ , όπως την πληροφόρησαν κάτοικοι της Φούστανης 




Ο Απόστολος Ουργαντζόγλου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της απόφασης  της επιτροπής του άρθρου 152 στην οποία είχε προσφύγει . Επισήμανε  τις αντιφάσεις του νόμου και της εγκυκλίου . Η αποκεντρωμένη  Διοίκηση αναρμοδίως ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν εξέλεξε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Εφάρμοσε την εγκύκλιο και όχι τον νόμο . Αυτά συμβαίνουν μόνο  στην ζούγκλα .
Που ανήκει τελικά η Αποκεντρωμένη  Μακεδονίας –Θράκης ; Σε άλλη χώρα;
Κατέκρινε τον Δήμαρχο που στάθηκε στο πλευρό του Σ. Σωτηριάδη και εναντίον  του που εξελέγη πρώτος  σε ψήφους. Διέθεσε δε και πληρεξούσιο δικηγόρο ο Δήμος εναντίον του . Κατηγόρησε τον Δήμαρχο για την στάση που κράτησε στην επιτροπή , υποστηρίζοντας ότι μόνο με τον Σίμο Σωτηριάδη μπορεί να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλ.  τόνισε ο  Α. Ουργαντζόγλου  , ο Δήμαρχος τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να υφαρπάξει  την…προεδρία .
Αναρωτήθηκε  από πότε καταργήθηκε ο νόμος Καλλικράτης. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο τότε θα ζητήσει δημόσια συγνώμη. Για  την στάση του ο καθένας κρίνεται. Εκτίμησε ότι ο κόσμος κατάλαβε πλέον ποιος είναι ο Δ. Μπίνος και θα τον στείλει εκεί που πρέπει


Ο Γιάννης ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ συμφώνησε  στο θέμα της χρονικής διάρκειας πρόσληψης των υδρονομέων,  προσθέτοντας και  αυτός ότι μάλλον οι πιέσεις και οι φωνές έπιασαν τόπο! Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υπάρχει η σχετική έκθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας για την δαπάνη. Αναφορά επίσης έκανε στον καθαρισμό των αυλάκων στο αγρόκτημα και στην αποκατάσταση του σπασμένου δικτύου, στα αδέσποτα που αυξάνονται τελευταία στην περιοχή, καθώς και για τις εργασίες στο αποχετευτικό της πόλης.
Ζήτησε να πληροφορηθεί για την τύχη μελετών αλλά και την πορεία  των προσπαθειών  για διάφορα έργα. Εκεί έπιασε στον ύπνο τον Αντιδήμαρχο Χ. Γεωργίου , ο οποίος απάντησε ότι κάποιες μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ τα συγκεκριμένα έργα ήδη …εκτελούνται. 

 
Ο  πρόεδρος της Θηριόπετρας Γιάννης  Ουργαντζόγλου , παρατήρησε ότι όλα τα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας είναι παρατημένα . Ζήτησε από τον δήμαρχο ίση αντιμετώπιση , διότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή και πρέπει να βγαίνει για όλους 




Για  πλήρη εγκατάλειψη του χωριού του έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δωροθέας  Κρυστάλλης Καμαριέρης.

























2 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ-ΑΡΧΟΝΤΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑ....ΚΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙ.ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΑΛΙΚΙ (ΜΙΛΙ) ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΝΟΙΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.ΟΥΤΕ ΣΚΟΝΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ?????????????????ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑ.....ΚΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη Κα Καλδερεμτζή τωρα κανετε δηλωσεις ενω οταν εισασταν αντιδημαρχος με ομοιειδιατες σας συμβουλους -αντιδημαρχο και ριχνατε ασφαλτους στην πολη μονο σε δικους σας εν απουσία του τοτε Δημαρχου ΠΑΣΟΗ καιτι γνωριζατε οτι οι δρομοι θα σκαφθούν ,αυτα τα εξοδα φυσικα δεν τα υπολογιζατε γιατι τα πληρωνουμε εμεις τώρα δυο φορες για τις μα....κιες τις δικες σου και των πρωην ομοειδατων σου και τρωμε και την σκονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)