Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το ΔΝΤ θέλει να φύγει από την Ελλάδα: Να και μια φορά που Έλληνες και Γερμανοί συμφωνούν…
Έλληνες και Γερμανοί συμφωνούν ότι το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει πλέον στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Σχόλια και για την αναβολή της απέλασης ενός νεαρού Αφγανού μετά από διαμαρτυρίες Γερμανών πολιτών.
 Το Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα αναφέρεται στο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις εκτιμήσεις Ελλήνων και Γερμανών: «Εδώ και χρόνια πολιτικοί στο Βερολίνο και την Αθήνα διαφωνούν για το πώς η επιβαρυμένη από το χρέος Ελλάδα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της.
 Παρά τις πολλές διαφωνίες τους, οι δυο κυβερνήσεις μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν παράγοντα: στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Έλληνες υποθέτουν ότι το ΔΝΤ δεν θέλει πλέον να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Αρχικά είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015, ότι το ΔΝΤ θα συνέβαλε με μέχρι 16 δισεκατομμύρια ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει δώσει ούτε σεντ στην Αθήνα.»
 «Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν θεωρεί πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και για αυτό ζητά κούρεμα. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει το κούρεμα να γίνει το 2018. Ο υπολογισμός που κάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι ότι έτσι το θέμα θα κρατηθεί μακριά από τον προεκλογικό αγώνα. Από την άλλη πλευρά το Βερολίνο επιμένει στη συνεργασία με το ΔΝΤ διότι πιστεύει πως μόνο εάν συμμετέχει το ΔΝΤ με τους αυστηρούς του όρους και με τα κεφάλαιά του, μπορούν να γίνουν αποδεκτά στους Γερμανούς τα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα. Οι Έλληνες πάλι είναι δυσαρεστημένοι με το ΔΝΤ διότι αυτό δεν τάσσεται αρκετά δυναμικά για την απομείωση του χρέους…Η παρτίδα πόκερ που παίζεται είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα διότι όσο δεν αποφασίζει το ΔΝΤ αυξάνεται η ανασφάλεια των επενδυτών στην Ελλάδα».



Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)