Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Υποκριτής και Φαρισαίος ο Μπίνος


Το άκρον άωτον της υποκρισίας . Πριν από λίγες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας φιλοξενούσε στο fb
δημοσίευμα για τον γνωστό Αρχιμανδρίτη ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ που έχει αγκαλιάσει μέσα από τον ΦΑΡΟ  τα παιδιά των αθίγγανων , αλλά και  όλους τους αθίγγανους στον Δενδροπόταμο. Μάλιστα τα παιδιά έχουν έρθει αρκετές φορές στην περιοχή και κυρίως στα Λουτρά. Δίκαια ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ αποτελεί ένα σύγχρονο παράδειγμα προς μίμηση.
Τη στιγμή που ο δήμαρχος Αλμωπίας  δηλώνει θαυμαστής  του  και κάνει διάφορους μεγαλόσταυρους  και το παίζει καλός χριστιανός , έβαλε λυτούς και δεμένους να ξεσηκωθούν για να μη γίνουν λίγο πιο ανθρώπινες οι συνθήκες που  ζουν τριάντα αθίγγανοι στην Αριδαία , μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Εδώ και δυόμιση χρόνια κοροϊδεύει  την κοινωνία και δεν προχώρησε  στη δημιουργία κέντρου διημέρευσης  με ανθρώπινες συνθήκες , για να μην υπάρχει   αυτή η εικόνα ντροπής στην είσοδο της Αριδαίας.
Αλλά και αυτοί οι άνθρωποι να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης.
Οι άνθρωποι κ .Μπίνο ( δεν σε αποκαλώ δήμαρχο , γιατί δεν σου αξίζει ο τίτλος)
Κρίνονται από τις απλές καθημερινές πράξεις  και όχι από τα μεγάλα λόγια  και μεγαλόσταυρους.
Είναι δικαίωμά σου να βλέπεις τον Σηφάκη , ενδεχομένως ως εν δυνάμει αντίπαλό σου.
Δεν σου φταίει όμως ο τόπος να πληρώνει τα καπρίτσια  και τις ρατσιστικές σου αντιλήψεις.
Βρες άλλα αίτια να τον πολεμήσεις
Ο μεγάλος αντίπαλος  για σένα (αλλά και τον τόπο πλέον ) είσαι μόνο εσύ.
Κατάφερες να καταρρίψεις όλα τα ρεκόρ. Καταρρίπτεις και αυτό της υποκρισίας
Τουλάχιστον μην φιλοξενείς  δημοσιεύματα και μην αναφέρεσαι σε ανθρώπους  που δεν του φτάνεις ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Είναι η μεγαλύτερη ύβρις για αυτούς και το πράγματι σπουδαίο έργο που επιτελούν ανιδιοτελώς για τους ανθρώπους και δη για όσους είναι στο περιθώριο


7 σχόλια:

  1. Καλά τα λες. Αλλά χρειάζεται και άλλα τόσα γιατί βαριακουει ο Δημητράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ Κ ΣΑΜΑΝΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ.ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.ΟΧΙ ΠΕΡΙΦΡΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ.ΟΠΩΣ Π.Χ.Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε βοηθησω και να σε ενημερωσω φιλε μου οτι ο Σηφακης δεν εχει αποψη επι του θεματος ο Δημαρχος συμφωνησε με την Φωτιου για τον καταυλισμο και μετα τα γυρισε ως κανει συνηθως...

      Διαγραφή
  3. Τον κ.Μπίνο τον εξέλεξε ο λαος κύριε Πέτρο,μέσα σπό τους άξιους συμβούλους που είχε η παράταξη του. Τώρα το οτι δεν τους μιλάει απο την στιγμη που τον έφεραν σαυτην την θέση, δεν τον τιμά. Τώρα με το θέμα τον τσιγγάνων υπερβαλης. Οι συνθήκες αυτές που χουν είναι δική τους ευθύνη. Έτσι έχουν μαθει έτσι ξέρουν έτσι κανουν έτσι θα κάνουν. Ακόμα και σε σπίτια να τους βάλουν αυτοι στην αυλή θα στεισουν αντισχοινα. Και μην το παίζεται όλοι πολιτισμένη και φιλανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ Κ.ΣΑΜΑΝΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε σχολίασε κάτι κατά του φασιστοδημαρχου στα μπιναικα νέα και αν στο ανεβάσει τρυπα μού την μύτη πρόβατο

      Διαγραφή
  5. Όταν λέτε "να γίνουν λίγο πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσής τους" εννοείτε την πρόταση μόνιμης εγκατάστασης ή της προσωρινής;
    Διότι, εάν πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση, οκ, κύριε Σαμάντη κι εμείς μαζί σου.
    Εάν όμως αναφέρεστε στην πρώτη περίπτωση, κάνετε τεράστιο λάθος συγκρίνοντας την περίπτωση Δενδροποτάμου με την δική μας της Αριδαίας. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, πρόκειται για δύο εντελώς ανόμοια πράγματα.
    Στον Δενδροπόταμο υπήρχε και υπάρχει κανονικός οικισμός, όπου η παρανομία, τα όπλα, τα λαθραία, τα ναρκωτικά και τα πρεζόνια δρουν μπροστά ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα. Είναι μια περιοχή όπου δεν μπορείς να περπατήσεις, γι' αυτό και χαίρει επαίνων ο Αθηναγόρας.
    Σ' εμάς όμως, εδώ στην Αριδαία, δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Αντιθέτως, εάν δημιουργηθεί μόνιμος οικισμός θα αρχίσει να δημιουργείται κι εδώ παρόμοια κατάσταση. Προς το παρόν, μαζεύουν τα χρήσιμα αντικείμενα γι' αυτούς από τα σκουπίδια μας, τα μεταπωλούν και θησαυρίζουν με μαύρο χρήμα, αφορολόγητο και μετρητό. Ενδεχομένως να σχετίζονται με μικροκλοπές ή άλλα μικροεγκλήματα αλλά χωρίς αποδείξεις δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε αυτό επισήμως.
    Και, βεβαίως δεν είναι ανάγκη με τον συγκεκριμένο γνώμονα να επιρρίψουμε στον δήμαρχο τους τίτλους του υποκριτού και του φαρισαίου. Φροντίζει αυτοβούλως με τόσα άλλα για την κατάκτηση των τίτλων αυτών τόσο, που δεν χρειάζεται καμιά απολύτως προσπάθεια από κανέναν μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)