Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ο Γιλντιρίμ στην Αθήνα για να συζητήσει τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων και το Κυπριακό
Διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Έλληνα ομόλογό του τη Δευτέρα στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ.
 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως για να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό “η τουρκική πλευρά δεν θα είναι η πλευρά που θα αποχωρήσει από τον τραπέζι”.
 Η Μιλλιέτ αναφέρει ακόμη ότι βασικό θέμα των επαφών τους θα είναι οι εργασίες για τη συμφωνία επανεισδοχής και τους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Από τα βασικά θέματα θα είναι επίσης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ να δώσει σαφή μηνύματα. Θα εξηγήσει στον Έλληνα ομόλογό του τη σημασία που δίνει η Τουρκία στην έκδοση των οχτώ.
 Στην ατζέντα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι και το Turkish Stream. Η Μιλλιέτ γράφει επίσης ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια θα πάει στη Δυτική Θράκη όπου κάνει ιφτάρ (το πρώτο γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) με τη μουσουλμανική μειονότητα.

 ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
 ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 16/06/2017 06:34

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)