Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

«Μαλλιά –κουβάρια » Μπίνος και Χουρσόγλου




Έντονες αντιπαραθέσεις  εξελίχθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουνίου.
Αρχικά η συνεδρίαση ξεκίνησε σε κανονικούς ρυθμούς, όμως τελείως αδικαιολόγητα ο Δήμαρχος , άγνωστο για ποιο λόγο άρχισε να εκνευρίζεται  για να ξεσπάσει έντονος καυγάς  με τον Χρήστο Χουρσόγλου.
Ο δεύτερος επανέφερε το θέμα της ώρας που συνεδριάζει η επιτροπή ,θεωρώντας ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη ,για τα μέλη  ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που αναγκάζονται να φεύγουν από την δουλειά  τους. Το γεγονός ότι επιμένει στην ίδια ώρα που είναι απαγορευτική  για αυτούς , δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει την διαφάνεια.
Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να παραβρίσκονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι, προκειμένου να δίνουν τις εξηγήσεις που ζητούνται. Αποδείχτηκε όμως στη πράξη ότι όσες φορές τους ζητήθηκε να δώσουνς διευκρινήσεις , δήλωναν συνέχεια άγνοια.
Ο Δήμαρχος , επικαλέστηκε την συναίνεση του Δ. Πασόη για την ώρα, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Χ. Χουρσόγλου , ο οποίος κατηγόρησε τον  τέως δήμαρχο  ως δεκανίκι του Μπίνου.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος ενημέρωσε την επιτροπή ότι ο ΦΟΔΣΑ, κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά  περίπου 1. 8 εκ. ευρώ από τον Δήμο για το διάστημα από 2010 για την  αποκομιδή των απορριμάτων . Ο Δ. Πασόης εξέφρασε την απορία του για την συμπριφορά  του συγκεκριμένου οργάνου που είναι της τοπικής αυτοδιοίκησης . Υποστήριξε ότι κακώς απαιτεί τόσα χρήματα , γιατί δεν τα δικαιούται.
Περιπέτειες αναμένονται με το έργο επέκτασης του  ΧΥΤΑ καθώς ο ανάδοχος εργολάβος με διάφορα   τεχνάσματα που  ¨αξιοποιεί» μέσω της σχετικής νομοθεσίας και των συμβάσεων είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ζητήσει αποζημίωση για διακοπή εργασιών , με υπαιτιότητα του Δήμου.
Η πρώτες κόντρες άρχισαν να φαίνονται με την καταψήφιση του ποσού των 24 χιλ. ευρώ για  την τεχνική υποστήριξη  και ανανέωση λογισμικών  στα διάφορα προγράμματα του Δήμου. Ο.Χουρσόγλου ,  το θεώρησε  πού μεγάλο και το   καταψήφισε  με τον Απόστολο    Ουργαντζόγλου.
Ο Απ. Ουργαντζόγλου, κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ουσιαστικά κοροϊδεύει τους κατοίκους της Ανατολικής Αλμωπίας με αφορμή την εκ νέου εξαγγελία έργων ανάπλασης στην πλατεία  της Θηριόπετρας , έργο που είχε αναφέρει προ διμήνου στο δημοτικό συμβούλιο. Σε ερώτηση , του συμβούλου του ο Δήμαρχος δεν ήξερε  για ποια ακριβώς πρόκειται. Ο Α. Ουργαντζόγλου , υπενθύμισε ότι το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2014 και στον προϋπολογισμό του 2015. Εξαφανίστηκε όμως ως δια μαγείας από τον προϋπολογισμό  του 2016 και τώρα επανέρχεται . Πρόκειται για έργο που αφορά την …τοποθέτηση τεσσάρων φωτιστικών.
Ο Χ. Χουρσόγλου ζήτησε περισσότερες διευκρινήσεις  για την αγορά  χρωμάτων και σε ποια χωριά θα διατεθούν . Ο Δήμαρχος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον  Χ. Χουρσόγλου , κατηγορώντας τον ότι δεν ξέρει τι του γίνεται . Απαξίωσε δε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις
Προχώρησε όμως ακόμα περισσότερο , κατηγορώντας εμμέσως τον Χ. Χουρσόγλου για  συνυπευθυνότητα  στον πρώην ΔΉΜΟ Εξαπλατάνου για 200  προφορικές αναθέσεις ,για τις οποίες έχουν γίνει αγωγές  κατά του Δήμου Αλμωπίας.
Ο πρώτος τον κάλεσε να τις γνωστοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο και να πει πόσες αναθέσεις υπάρχουν  από τον ίδιο , ή αν υπάρχει έστω και η παραμικρή ατασθαλία με δική του υπογραφή .
Κατηγόρησε ακόμα τον δήμαρχο ότι δεν είχε το σθένος να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο , ότι για υπόθεση δήθεν προφορικής ανάθεσης από τον ίδιο , κατατρίφθηκε πανηγυρικά  από το δικαστήριο .

Ο Δ. Μπίνος εμφανίστηκε χολωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου και απείλησε να φέρει τον εργολάβο που έχασε την αγωγή , να πει στο δημοτικό συμβούλιο , ποιος του έδωσε προφορική εντολή για τα έργα που υποστηρίζει ότι έκανε.
Ο Δήμαρχος έδωσε την εντύπωση ότι αν υπήρχε νομική δυνατότητα θα επανέφερε την υπόθεση στο δικαστήριο και θα πήγαινε να καταθέσει υπέρ του εργολάβου.
Η κόντρα επεκτάθηκε όμως , όταν ο Δ. Μπίνος κατηγόρησε τον Χ. Χουρσόγλου ότι κακώς είναι μέλος της επιτροπής γιατί δεν το δικαιούται. Εννοώντας προφανώς όσα γράφει ανυπόγραφα στο πειθήνιο ηλεκτρονικό του όργανο, ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τις διάφορες θέσεις .
Ο Χ. Χουρσόγλου του απάντησε ότι ο ίδιος έπρεπε να παραιτηθεί από δήμαρχος , διότι εκλέχτηκε στο αξίωμα αυτό με τις δικές τους ψήφους. Του υπενθύμισε ότι όσες φορές δοκίμασε  να εκλεγεί με ψήφο , απέτυχε παταγωδώς. Ενώ τον ίδιο τον τιμά ο κόσμος εδώ και χρόνια ανελλιπώς .

Αποκάλεσε τουλάχιστον δέκα φορές  ψεύτη και συκοφάντη τον Δ. Μπίνο , χωρίς αυτός να αντιδράσει


Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Μόνο ορισμένα για τα οποία αρνήθηκε να δώσει διευκρινήσεις ο Δήμαρχος , καταψηφίστηκαν από  τον Χ. Χουρσόγλου και τον Α. Ουργαντζόγλου  Παρόντες ήταν οι Δ. Μπίνος, Γ. Χατζηϊωαννίδης, Δ. Πασόης ,Δ. Καλδερεμτζή, Χ. ΧΟυρσόγλου, και Α. Ουργαντζόγλου . Απόντες οι Στεφ. Αβραμίκας και Γιανης Κετικίδης

Οι επίμαχοι διάλογοι στις 11.15 στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1 ( 103.8 ΓΙΑ ΕΔΕΣΣΑ)

2 σχόλια:

(3)