Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

O Γιάννης Σαχινίδης Για Τις Αποζημιώσεις Των Αγροτών Πέλλας Λόγω Χαλαζοπτώσεων

 - ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ


Με επίκαιρη ερώτησή του, ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης
έθιξε το σοβαρό ζήτημα της καταστροφής των καλλιεργειών των αγροτών Πέλλας λόγω αλυσιδωτών ακραίων καιρικών φαινομένων και την ανάγκη της έγκαιρης καταβολής αποζημιώσεων.
Ειδικότερα, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι οι συνεχείς χαλαζοπτώσεις, οι καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων αλλά και στην καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών των καλλιεργειών, παρεμποδίζουν την ενασχόληση των Ελλήνων με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου δεν κατόρθωσε να απαντήσει σαφώς στον βουλευτή μας, τονίζοντας ότι λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και διαφόρων γραφειοκρατικών ζητημάτων, οι αποζημιώσεις καθυστερούν κατά μέσο όρο κατά 6 με 7 μήνες.
Στην δευτερολογία του, ο Γιάννης Σαχινίδης πρότεινε το πάγωμα των οικονομικών υποχρεώσεων των αγροτών μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ επεσήμανε πως θα ήταν μια καλή επιλογή η δημιουργία γραφείου ΕΛΓΑ στην Πέλλα. Για ακόμη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός επικαλέστηκε οικονομικές και λοιπές ελλείψεις για να αιτιολογήσει την απουσία δράσεων με σκοπό την διευκόλυνση των αγροτών της Πέλλας και γενικότερα της Μακεδονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)