Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εντός της εβδομάδας καθορίζεται η τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο

 


Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. Κώστα Αποστόλου στο edessaika.gr ,αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με τους παραγωγούς του συμπύρηνου ροδάκινου προκειμένου να
καθοριστεί η τιμή πώλησης του προϊόντος προς τα εργοστάσια μεταποίησης.
Όπως είναι γνωστό μέχρι και σήμερα η ροδακινοπαραγωγοί του Νομού και όχι μόνο έδιναν το ροδάκινο χωρίς να έχει καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη τιμή.Για αυτό τον λόγο άλλωστε πριν από δύο εβδομάδες,οι παραγωγοί είχαν έρθει στην Έδεσσα και πήγαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να συναντήσουν την κ.Αηδονά.Εκεί μεταξύ των αιτημάτων τους είχαν αναφέρει και το θέμα που αφορά τον καθορισμό της τιμής,αφού έδιναν τα ροδάκινα τους χωρίς να ξέρουν τι θα εισπράξουν.
Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι υπήρξαν και οι ανάλογες 'οχλήσεις' ,έτσι ώστε άμεσα να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα.Ο κ.Αποστόλου λοιπόν,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του,μας τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λυθεί εντός της εβδομάδας.
Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν ποιές θα είναι οι προτάσεις, υποθέτουμε όμως ότι οι προτάσεις θα είναι σίγουρα μικρότερες από τα 0.20 λεπτά του ευρώ,καθώς αυτή ήταν η ανώτερη τιμή στην πώληση του επιτραπέζιου ροδάκινου. Αν λοιπόν, υπάρξει τέτοια πρόταση είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει την αντίδραση των παραγωγών. Υπάρχει λοιπόν σοβαρό το ενδεχόμενο αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή να υπάρξουν και πάλι κινητοποιήσεις.

Ακόμα ο κ.Αποστόλου,
είπε ότι τα εργοστάσια μεταποίησης είναι σε θέση να δεχτούν όλο το προιόν που θα παραχθεί στην Πέλλα και την Ημαθία, έστω και εάν φέτος υπάρχει υπερπαραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)