Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Χρυσώνουν το χάπι με φύκια και υποσχέσεις

Δ. ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ Θ. ΤΖΑΚΡΗ :ΕΤΟΙΜΆΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΑΓΕ:


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ




Αφού κατάφεραν ο Δήμος Αλμωπίας ,ως ορεινός, όπως η Έδεσσα , να μην πάρει δεκάρα τσακιστή  Μπίνος και Τζάκρη επιδίδονται σε μαθήματα κοροϊδίας. Υπόσχονται εκατομύρια από προγράμματα  για τα οποία γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει ούτε μισή μελέτη. Όμως γνωριζουν ακόμα καλύτερα  ότι με τα μυαλά που κουβαλάνε  δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.



Δ. πίνος, Θ. Τζάκρη. Γ. Τσιμτσιρίδης, Κατ. Μπαγκή













Η ανακοίνωση


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τη Βουλευτή κ. Θεοδώρα Τζάκρη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο σκοπός της συνάντησης είχε να κάνει με τα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα που προκηρύσσονται ή θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα και αφορά τους ΟΤΑ πρώτου βαθμού.  (Δεν αναφέρεται ούτε ένα στην ανακοίνωση)
Όπως ενημέρωσε η κ. Τζάκρη τον Δήμαρχο, ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα αφορά στην ενίσχυση και ανάδειξη των τουριστικών περιοχών, μιας και ο Δήμος Αλμωπίας έχει μία από τις σημαντικότερες Λουτροπόλεις και συνδυάζει πολλές μορφές τουρισμού. Μάλιστα, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της σημερινής Διοίκησης των Λουτρών τις οποίες χαρακτήρισε καίριες, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσει ο Δήμος την ένταξη παρεμβάσεων σε πρόγραμμα 25.000.000 ευρώ που προκηρύσσεται το επόμενο διάστημα για τέτοιους σκοπούς. Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, σε άλλη δράση ύψους περίπου 20.000.000 ευρώ μπορεί να ενταχθεί η ανάδειξη κτιρίων δημόσιου χαρακτήρα, τα οποία συνδυάζουν την χάραξη και ανάδειξη τουριστικών διαδρομών. Η ανατολική Αλμωπία ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεις, με στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου .
Παράλληλα, υπάρχουν προγράμματα που απευθύνονται στη δημιουργία παραποτάμιων πάρκων. Για τον συγκεκριμένο άξονα η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει οργανωμένη πρόταση που θα αφορά κυρίως στην πόλη της Αριδαίας, με στόχο τη δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου για τους πολίτες. Σύντομα αναμένεται να ανοίξουν προγράμματα από το Πράσινο Ταμείο που θα περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές δράσεις.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη Βουλευτή για το ενδιαφέρον της και τη συνεργασία και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας να ενταχθεί σε προγράμματα που αφορούν την ανάδειξη του τουρισμού, αλλά και στον αγροτικό τομέα όπως είναι η άρδευση και η αγροτική οδοποιία, μιας και η τοπική οικονομία βασίζεται κυρίως σε δύο άξονες: Την γεωργία-κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Ο κ. Μπίνος ανέφερε ότι υπάρχει ετοιμότητα σε μελέτες, ( σ.σ. Δεν αναφέρεται ούτε μία)ενώ ξεκινά έναν νέο κύκλο εργασιών με τους συνεργάτες του με σκοπό την ένταξη σε όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις.


4 σχόλια:

  1. μελετη για την τηλεθερμανση των οικισμών της αλμωπιας με τα νερά του ποζαρ, μπορεί να υπάρξει; υπαρχουν 2 θετικά δεδομένα που θα μπορουσαν να κανουν εκμεταλευσιμη την ευλογια του ποζαρ. 1. η υψομετρικη διαφορα με τους περισσοτερους οικισμούς και 2. οι 37 βαθμοί κελσίου, που αν φθασουν σε καθε κατοικία και σε καθε δημοσιο κτιριο θα αποφερουν τεραστια ωφελη για τους κατοικους. τωρα βεβαια τα ζεστα νερα μετά τα λουτρά απλα πεφτουν στο ποταμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έχουν πρήξει με την ανάπτυξη των Λουτρών και μόνο υποβάθμιση βλέπουμε. Ας τα αφήσουν ήσυχα "οι άσχετοι" και ας φέρουν ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο. Και εν προκειμένω του έχουμε μια εξίσου καλή πρόταση του δημάρχου: να αναπτύξει τα "ιαματικά νερά" του χωριού του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΤΙ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ; ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΣΚΟΝΗ, ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΕΛΕΙ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στους προμαχους πολυ σκου πιδια αν υπαρχει προβλημα ας βγαλεικαι μια φωτο με το προβλημα ν δουμε τι γινετε τα προμαχιωτικα νεα γιατι δεν δειχνουν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)