Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Άδειάζει το ταμείο των Λουτρών ο Μπίνος. Τόχει και καμάρι



 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο Αλμωπίας. Πριν 20 μέρες κόπηκαν χωρίς λόγο πάνω από 400 χιλ ευρώ από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ορεινών δήμων, χωρίς  να ουσιαστικά να υπάρξει καμιά διαμαρτυρία . Ο Δήμαρχος όμως φαίνεται ότι βρήκε την εύκολη λύση. Να αδειάσει το ταμείο της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ. Μια απόφαση ουσιαστικά πυροτέχνημα, καθώς το καταστατικό  της επιχείρησης  προβλέπει την κατανομή των κερδών  πρώτα για έργα που έχει  ανάγκη η επιχείρηση. Και έχει ανάγκη από πολλά.
Ο Δήμαρχος μάλιστα φέρεται να έκανε και δηλώσεις για αυτό . Σύμφωνα με το προσωπικό του ηλεκτρονικό υποζύγιο φέρεται να έχει δηλώσει:

«Η ενασχόλησή μου με τη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών είχε σαν στόνο να εξυγιανθεί και να δοθεί η δυνατότητα από τα κέρδη τα οποία θα αποκομίσει να προσφέρει προς το Δήμο χρήματα. Είμαι πλέον έτοιμος στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση να ανακοινώσω αυτό, δηλαδή ότι πλέον είναι σε θέση η Δημοτική Επιχείρηση να προσφέρει προς τον Δήμο βοήθεια που την έχει ανάγκη. Πολλές φορές κατηγορούμαι ότι υπερασχολούμαι με το τουριστικό κομμάτι. Εκεί θα νοιώσει ο πολίτης της Αλμωπίας αυτή τη διαρκείς και αέναη ενασχόληση με αυτή την επιχείρηση, όταν θα του βελτιώσει υποδομές στην αγροτική ανάπτυξη. Τότε καταλαβαίνετε πόσο θα δικαιωθεί. Σύμφωνα με το καταστατικό μπορούν να δοθούν χρήματα στον Δήμο γιατί είναι Δημοτική Επιχείρηση. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Λουτρόπολης, που θα προταθεί από τον Πρόεδρό της προς τη Γενική Συνέλευση να δοθούν χρήματα προς τον Δήμο. Και επειδή ο Δήμος μας είναι αγροτικός, θέλω να δοθούν προς την άρδευση. Και επίσης θέλω να προσέξουμε την Τ.Κ. Λουτρακίου, γιατί ο τουρισμός φέρνει χρήμα και οι υποδομές στο χωριό δεν έχουν προσεχθεί όσο θα έπρεπε. Θα εισηγηθώ λοιπόν να δοθούν κάποια χρήματα για αυτό το χωριό ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας. Το ύψος της συνεισφοράς είναι θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών έχει φτιάξει το ταμείο της, έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις της, άρα σήμερα δεν μπορεί κανείς να πει ότι χρωστάμε πουθενά, είμαστε προς όλους καθαροί και προς την εφορία και προς το ΙΚΑ και προς τους προμηθευτές».

Να σημειωθεί πάντως ότι από την πλευρά του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής επίσημα δεν έχει διατυπωθεί καμία επίσημη άποψη. Αν συμφωνούν ή όχι χρήματα της επιχείρησης να χρησιμοποιούνται σε έργα ξένα με το αντικείμενο της Επιχείρησης.

2 σχόλια:

  1. Καινούργια παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ σωστα πραττεις.
    Ο πλουτος της επιχειρησης πρεπει να διαχέεται
    παντου, σε όλη την Αλμωπία. Ειναι ρατσισμος αυτο που γινεται σημερα.
    Ολοι και ολα τα τοπικα διαμερισματα ειναι ίσα μεταξυ τους απεναντι στη δημοτικη διοικηση.
    Όλα εχουν πολλες αναγκες για δημοτικη δραση και διορθωση των κακως κειμενων.
    Σε καποια μαλιστα τοπικα διαμερισματα, αλλα και σε τομεις δημοτικης δραστηριοτητας π.χ. αγροκτημα Αλμωπιας, υπαρχει μεγαλυτερη αναγκη συμπαραστασης και φροντιδας. Ειναι λιγοτερο ανεπτυγμενα και θελουν περισσοτερη φροντιδα και προσοχη.
    Για αυτο επικροτω την θεση σου. Καν'την πραξη και μη διστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)