Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

«Βάσανο « το Νηπιαγωγείο στους Προμάχους.







Παρά τις πολλές ανακοινώσεις του Δήμου Αλμωπίας που συνοδεύονταν από σχετικές φωτογραφίες ,
φαίνεται ότι στη πράξη τα προβλήματα στο Νηπιαγωγείο Προμάχων παραμένουν . Τη Πέμπτη γονείς παιδιών από τους Προμάχους επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα
Στην προσπάθειά του ο δήμαρχος να τους καλμάρει ,έκανε γνωστό , ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες και ξεκινούν το επόμενο διάστημα τόσο στις κτιριακές υποδομές, όσο και στον αύλειο χώρο και την περίφραξη.







Στο κτίριο του Νηπιαγωγείου έχουν συσσωρευθεί πολλά προβλήματα διάβρωσης λόγω της παλαιότητας του κτιρίου με αποτέλεσμα, εξαιτίας της υγρασίας και της μούχλας, η διαμονή σε αυτό  του να ελλοχεύει κινδύνους για την εύθραυστη υγεία των μικρών μαθητών.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι ενδιαφερόμενοι γονείς, ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Χατζηγιαννίδης και Γιώργος Τσιμτσιρίδης.
Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στο θέμα του Νηπιαγωγείου και εξέθεσε το σχέδιο του Δήμου για τις παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Τόνισε ότι θα διενεργηθεί ολοκληρωμένη παρέμβαση, που θα περιλαμβάνει εργασίες μόνωσης και εξωραϊσμού του οικήματος καθώς και ανακατασκευή της ετοιμόρροπης περίφραξης και επένδυσή της με  καλαίσθητο υλικό (πέτρα).
Σε συνεννόηση με τους γονείς, ορίστηκε άμεσα μια αντιπροσωπεία-επιτροπή, η οποία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γ. Χατζηγιαννίδη, μετέβη στα σχολικά συγκροτήματα των Προμάχων (Δημοτικό και Γυμνάσιο) καθώς και στο ημιεγκαταλελειμμένο κτίριο του "Σπίτι του παιδιού" και είχαν συνεργασία με τους εκεί διευθυντές, ώστε να επιτευχθεί μια προσιτή και λειτουργική λύση.
Ο κύριος Χατζηγιαννίδης υποσχέθηκε ότι αύριο, Παρασκευή,  θα υπάρξει απάντηση-πρόταση στα αιτήματα των γονέων, αφού πρώτα ενημερώσει τον Δήμαρχο και τις σχετικές αρμόδιες σχολικές υπηρεσίες.

Γι’ αυτό το λόγο, αναζητούν έναν χώρο, πιθανότατα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ώστε να μεταφερθούν προσωρινά οι μαθητές μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Έκανε γνωστό ότι  έχουν  καταγράψει όλα τα ζητήματα και είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν εδώ και πολλά χρόνια.
 Οι κάτοικοι πάντως φάνηκαν επιφυλακτικοί , καθώς κατά ΄την άποψη πολλών , το χωριό τους παραμελείται σκόπιμα  γιατί έτσι θεωρούν κάποιοι  ότι τιμωρούνται  με αυτό τον τρόπο οι διαφωνούντες σύμβουλοι  της παράταξης του δημάρχου. Στη ουσία όμως τιμωρείται το χωριό.

 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΣΚΟΣ 


Ο Δμοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βέσκος , που ρωτήθηκε σχετικά από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ  , δήλωσε ότι η προσωρινή μετεγκατάσταση  και η επιστροφή στον ίδιο χώρο  δεν είναι λύση. Το συγκεκριμένο κτίριο όσα χρήματα και να ξοδευτούν θα παραμένει ακατάλληλο για τέτοια χρήση. Επανέλαβε την πρόταση του ,το Νηπιαγωγείο  να μετεγκατασταθεί οριστικά στο κτίριο  του Σπίτι Παιδιού , που πληροί  όλες τις προϋποθέσεις και είχε ανακαινιστεί όταν ο ίδιος ήταν Αντιδήμαρχος . Κάθε άλλη λύση  είναι ανέφικτη και αναποτελεσματική . Μόνο ταλαιπωρία  θα προκαλεί και προβλήματα. 

ΌΠως τόνισε την πρότασή του θα την καταθέσει στο δημοτικό συμούλιο για ψήφιση. 

4 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ "ΚΛΑΝΟΥΝΕ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Βεσκο γιατι μας κοροϊδευεται.. αφου ξερετε οτι το σπιτι παιδιου δεν μπορει να παρει αδεοδοτηση λογω του πρατηριου καυσιμων που ειναι διπλα.. μονο εντυπωσεις και αναστατωση μας δημιουργειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμαρχος φάνηκε ότι δεν είχε επίγνωση της κατάστασης όταν μίλησε για ένα απλό βάψιμο του κτιρίου και περίφραξη με πέτρα!Μάλλον οι γονείς διευκρίνισαν ακριβώς πιο ειναι το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΑΡΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)