Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Επιμένουν στο λάθος



Πεταμένα λεφτά  οι  επισκευές στο Νηπιαγωγείο Προμάχων 

 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ  ΜΠΙΝΟΥ -ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ 


Συνεχίζεται από ότι φαίνεται η άτυπη κόντρα , με επίκεντρο αυτή τη φορά το κτίριο του Νηπιαγωγείου Προμάχων . Γονείς παιδιών , ζήτησαν από τον Δήμαρχο να βρεθεί άμεση λύση καθώς το κτίριο του Νηπιαγωγείου είναι ακατάλληλο.
Ο Δήαμρχος επιμένει στην δική του άποψη , μόνο και μόνο , όπως όλα δείχνουν να μην περάσει η διαπιστωμένη με απλή λογική  κατοίκων και ειδικών ότι η επισκευή του κτιρίου είναι  αδύνατη, άποψη που ταυτίζεται με αυτή των διαφωνούντων συμβούλων της παράταξής του Δ. Βέσκου και Χρήστου Μπάτση.
Έτσι μετά από «μεθόδευση» , όπως υποστηρίζουν πολλοί, αποφασίστηκε  η  προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Προμάχων στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Την ισήγηση αυτή κάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Τσαλικίδη και με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής  και Περιφερειακή Σύμβουλο  Μαρία Ζωγράφου, οι οποίοι συμφωνούν με την παραπάνω εισήγηση, καθώς μπορούν προσωρινά να συνυπάρξουν τα παιδιά μεταξύ τους. Ήδη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Γιώργος Χατζηγιαννίδης μετέβη μαζί με τους γονείς στο Δημοτικό Σχολείο και συζήτησε με τον Διευθυντή γι’ αυτή την προσωρινή λύση και την εύρεση χώρου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τους γονείς έλαβε τη σύμφωνη γνώμη για αυτή την πρόταση, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες που θα κοστίσουν περίπου 35.000 ευρώ, με στόχο να απολαμβάνουν οι μαθητές έναν χώρο πιο λειτουργικό με λιγότερα προβλήματα. Άλλωστε, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του έχει επισκεφθεί πολλές φορές τις σχολικές κοινότητες του χωριού και είναι απόλυτα ενημερωμένος, δρομολογώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Το κτίριο του Νηπιαγωγείου στο οποίο θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες παρουσιάζει σοβαρές φθορές, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην υγρασία, το οποίο θα αντιμετωπιστεί με όλες τις απαραίτητες εργασίες. Επιπλέον, η μελέτη περιλαμβάνει την καθαίρεση της υφιστάμενης περίφραξης και την κατασκευή νέου τοιχίου το οποίο θα επενδυθεί από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο, καθώς επίσης και την διάστρωση του πίσω χώρου με κονιόδεμα και επάλειψη με μονωτικό υλικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγρασία που παρατηρείται εσωτερικά του κτιρίου.
Από την πλευρά των «μεθοδευτών»  υποστηρίζεται , ότι αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις οι οποίες θα αφορούσαν και την οριστική μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο όπως είναι το «Σπίτι Παιδιού», ωστόσο σε αυτό δεν συναινούν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών.
Εδώ φυσικά γεννάται το ερώτημα. Το ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ανακαινίστηκε με 160 χιλ. ευρώ. Για ποιο λόγο δεν τηρεί τους όρους ασφαλείας και ποιος το υποστηρίζει ενυπόγραφα αυτό;
Επιπρόσθετα, όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις που αφορούσαν στην κατασκευή νέου διδακτηρίου, ωστόσο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα ο κατάλληλος χώρος ,που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

4 σχόλια:

  1. Καινούργια παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τοσα χρηματα για την ανακαινιση για ποιον λογο μετα διαπιστωσαν πωσ ειναι ακαταλληλο, διοροφο, με σκαλες και μπορει να προκληθουν ατυχηματα στα νηπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το σπίτι παιδιού μα μας πούνε γιατί δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά εκεί.αυτά είναι δικαιολογίες φτωχές οτι είναι ακατάλληλο υο κτήριο. Οι ίδιες οι φωτογραφιες που ανέβασε ο δήμαρχος δείχνει υο μέγεθος της ζημιάς. Οτι μόνωση και να βάλουν κσι οτι επένδυση δεν διορθώνεται. Οι τουαλετες πρωτόγονες και βρώμανε τι θα κανει θα τις χαλάσει,τον διάδρομο πως θα τον κλείσει. Μπαίνουν ποντίκια σπό παντού.κσι όλα αυτά για να μην κάνει την χάρη στον βεσκο επειδή εκείνος ανακαινησε το σπίτι παιδιού. Κρίμα ντροπή του και του διευθυντή πρωτοβάθμιας που στηρίζει τα απαράδεκτα να ελεγξη η υγειονομια την κσταλληλοτητα του σχολείου. Αισχος κσι ντροπή σε ολους τους απαραδεχτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΕΛΕΊΩΣΕ. ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΣΛΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΏΝ.. ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΊΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ . ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ? ΕΛΕΟΣ .ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΜΠΙΝΟ. ΞΥΠΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)