Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Δεν υπολογίζονται οι συντάξεις ΟΓΑ για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα

Μπίκας Αλέξανδρος

Για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελµα που εξασφαλίζει πλήρες αφορολόγητο στους αγρότες, δεν υπολογίζονται οι συντάξεις ΟΓΑ, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Οικονοµικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αυτό σηµαίνει ότι συνταξιούχοι ΟΓΑ που εξακολουθούν να καλλιεργούν, εκτός του ότι δεν θα υποστούν περικοπή σύνταξης 60%, θα γλιτώσουν αρκετό φόρο.
Αυτό µε απλά λόγια σηµαίνει ότι συνταξιούχοι ΟΓΑ που εξακολουθούν να καλλιεργούν, εκτός του ότι δεν θα υποστούν περικοπή σύνταξης 60%, δεν θα απωλέσουν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελµα, άρα θα γλιτώσουν αρκετό φόρο.

Επιπλέον, για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελµα δεν υπολογίζεται «η εργασία σε συσκευαστήρια, η εθελοντική εργασία µελών αγροτικών συνεταιρισµών και γυναικείων συνεταιρισµών», σηµείωσε η υφυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Λάρισα, υπενθυµίζοντας ότι η κυβέρνηση «εξαίρεσε τις επιδοτήσεις του 2ου πυλώνα και τις αποζηµιώσεις από το φορολογητέο εισόδηµα, όπως και την πράσινη και τις συνδεδεµένες ως 12.000 ευρώ».
«Το αποτέλεσµα είναι ότι φέτος η συντριπτική πλειονότητα των κατ' επάγγελµα πληρώνουν λιγότερο φόρο για τα εισοδήµατα του 2016 και παίρνουν και επιστροφή», κατέληξε η υφυπουργός.

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)