Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ένταξη έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Εδεσσαίου ποταμού





Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη της Έδεσσας αποτελεί η «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος)», που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και αντικατάσταση της κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου, από τη γέφυρα στην προέκταση της οδού Δημ. Πετρίτση και μέχρι το πέρας του ποταμού στην περιοχή των Καταρρακτών. Στην περιοχή αυτή παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάβρωσης και καθιζήσεις των παραποτάμιων οδών. Με το έργο, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.900.000 €, αποκαθίστανται τα φαινόμενα αυτά και παρέχεται προστασία στην παραποτάμια περιοχή και τις γύρω οδούς και ιδιοκτησίες.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε για το έργο τα εξής
«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για την πόλη της Έδεσσας, που θωρακίζει τις υποδομές και τις ιδιοκτησίες στην παραποτάμια περιοχή. Εκτός βέβαια από την προστασία η παρέμβαση θα παρέχει και αισθητική βελτίωση στο χώρο, μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η πόλη της Έδεσσας έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά για την προτεραιότητα που έδωσαν σε αυτό το έργο, καθώς και τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Πέλλας που πίστεψαν στην αναγκαιότητα του έργου και εργάστηκαν άοκνα για την ένταξη του.
Εύχομαι η συνεργασία μας να οδηγεί πάντα στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, όπως συνέβη με την αντιπλημμυρική προστασία του Εδεσσαίου ποταμού».


1 σχόλιο:

  1. διαβαζω κ δεν καταλαβαινω τι προκειται να κανουν. ναι θελουν βελτιωση οι οχθες του ποταμου κ τα πεζοδρομια του, ομως η αντιπλημυρικη προστασια παρεχεται με την την δυνατοτητα του ποταμου να δεχτει 10 πλάσια ποσοτητα νερού. Αυτη η δυνατοτητα μπορει να υπαρξει μονο με δυο περιπτωσεις. 1) Με την διαπλάτυνση της κοιτης που δεν μπορεί να γινει σε βαρος του πεζοδρομιου και των εκατερωθεν δρόμων και 2) μονο με την εκβάθυνση του ποταμού, που μπορει να γινει μονο μεχρι 1 μετρο γιατί θα χαλασει την αισθητικη του ποταμού. Επομενως μιλαμε για ενα εργο που σκοπο εχει μονο για να γινει και καποιοι να καρπωθουν τα χρηματα που θα διατεθουν, οπως εγινε με τα συρματοπλεγματα που βαλανε κοντα στις γραμμες του τραινου, ταχαμου για κατολισθηση βραχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)