Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ομάδα Πολιτών Αλμωπίας Απάντηση στο δημοσίευμα των Γεγονότων



Πραγματικά, μεγάλη φαντασία αλλά και καχυποψία διαθέτει όποιος φαντάζεται τέτοια σενάρια για την ομάδα μας
. Σε μερικά έχετε δίκιο, όπως, για παράδειγμα, ότι είμαστε ακόμα ανώνυμοι. Όμως, σας διαβεβαιώνουμε ότι ούτε άνθρωποι του Δημάρχου είμαστε ούτε μας λείπει το θάρρος της γνώμης. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία της οργάνωσης, οπότε στο εγγύς μέλλον θα δώσουμε τηλέφωνο επικοινωνίας. Είμαστε απλοί πολίτες, που αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να βοηθήσουμε με τις απόψεις μας αλλά και την εθελοντική προσφορά μας. Η ιδέα της ομάδας γεννήθηκε από το σκεπτικό ότι οι απόψεις ενός ανθρώπου χλευάζονται πολλές φορές, ενώ οι απόψεις μιας ομάδας ανθρώπων έχουν μεγαλύτερο κύρος.
  Ούτε αντιπολίτευση κάνουμε ούτε «συμπολίτευση», αλλά ούτε και εισαγγελείς είμαστε, ώστε να επεμβαίνουμε σε όλα τα ζητήματα. Μακριά από μας τέτοιες σκέψεις. Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα που αναφέρετε και καλά κάνετε και τα αναδεικνύετε. Εμείς δε διεκδικούμε για τον εαυτό μας την πλήρη γνώση των πάντων, αλλά θεωρούμε πως, όταν έχουμε άποψη, πρέπει να τη λέμε. Και, επιτέλους, τα πάντα δεν είναι πολιτική με τη στενή και παρεξηγημένη έννοια του όρου (αν και κάθε πράξη, κάθε στάση του πολίτη είναι πολιτική συμπεριφορά). Το να γκρινιάζουμε για όλα το βρίσκουμε άσκοπο και κουραστικό. Ο καθένας ιεραρχεί τα προβλήματα και διατυπώνει απόψεις. Εμείς γκρινιάξαμε για ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια του πολίτη, κάποιος άλλος θα μιλήσει για τα άλλα θέματα. Δηλαδή, τι θέλετε; Ή όλα ή τίποτα; Και, ναι, θα στέλνουμε και στα άλλα μέσα τα κείμενά μας, για να μην υπάρχουν ούτε γκρίζες ζώνες ούτε γκρίζες σκέψεις.

Εκ μέρους της Ομάδας Πολιτών Αλμωπίας
Ν. Θεοδωρίδου - Ακοΐνογλου


Απάντηση
Δικαίωμα  για διάφορα σενάρια ,φαντασία και καχυποψία κλπ, δώσατε εσείς. Ούτε και νομίζω ότι η πρώτη ενέργειά σας ήταν δεοντολογική . Αποκλείσατε όλως περιέργως  σχεδόν το σύνολο του τοπικού τύπου. Κάτι για το οποίο δεν κάνετε λόγο. Παρά μόνο αφήνετε στο τέλος να εννοηθεί ότι θα τους κάνετε και χάρη   λέγοντας   "Και, ναι, θα στέλνουμε και στα άλλα μέσα τα κείμενά μας, για να μην υπάρχουν ούτε γκρίζες ζώνες ούτε γκρίζες σκέψεις."
Πιστεύω ότι  δεν έγινε από  δόλο η αγνόηση του συνόλου του τοπικού τύπου, διότι και αυτός συμβάλλει έστω και λίγο  στις ίδιες με σας κατευθύνσεις και προσπάθειες  , με την δημοσιοποίηση των θέσεων και απόψεων σας. 
Τώρα αν έχετε πρόβλημα με τα Μέσα μας , χωρίς παρεξήγηση μπορείτε  να μην στέλνετε τίποτα. Τουλάχιστον τώρα δεν είστε ανώνυμοι και αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό. 


Πέτρος Σαμάνδης

2 σχόλια:

  1. Mήπως σε λίγο καιρό δούμε και κίνηση,με την επωνυμία Ο.Π.Α.,για την διεκδίκηση του δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε ΣΑΜΑΝΔΗ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Η ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΝΕΟΤΕΥΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗΣ.Η ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΣΑ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ Ε Π Ω Ν Υ Μ Α ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΤΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ,ΩΣ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ Κας ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ.
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)