Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γιάννης Σηφάκης : Ο συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αλμωπία» ανέδειξε το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής πίσω από το Δασάκι της Αριδαίας



Tο θέμα διερευνάται από τον εισαγγελέα

Με το περιβάλλον κανείς δεν δικαιούται να «παίζει», η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμόδιων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία
Προσωπικά, και ως μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, παρακολουθώ την υπόθεση και αν χρειαστεί θα αναδείξω το θέμα και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Με αφορμή την επέμβαση στον δασικό χώρο πίσω από το Δασάκι από τον Δήμο Αλμωπίας ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Με το περιβάλλον δεν δικαιούται να «παίζει» κανείς, η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμοδίων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αλμωπία», του οποίου είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής πριν την παραίτηση μου λόγω της ανάληψης των βουλευτικών μου καθηκόντων, δια των δημοτικών συμβούλων Γεωργίας Αμπάρη και Δημήτριου Ασβεστόπουλου, κατήγγειλαν την καταστροφή της πανέμορφης έκτασης πίσω από το Δασάκι ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση για να ελεγχθεί το τι συνέβη.
Συγχαίρω τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση τους προς όφελος του περιβάλλοντος, πράξη που συνάδει απολύτως με τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας από την ίδρυση του για δράσεις προστασίας του φυσικού πλούτου της Αλμωπίας και ανάπτυξης αλλά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.
Αναμένουμε το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών.
Οι δικαιολογίες που διατυπώθηκαν ( που μάλιστα κάθε μέρα άλλαζαν) δεν πείθουν και τον πλέον καλόπιστο.
Όσο για κάποιους που προσπάθησαν να ρίξουν «βέλη» εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά απαντώ ότι ο δικός μας δημοτικός συνδυασμός ανέδειξε το θέμα και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που δεν χρειάζονται κανενός είδους «πατρονάρισμα».
Προσωπικά, και ως μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, παρακολουθώ την υπόθεση και αν χρειαστεί θα αναδείξω το θέμα και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία».

13 σχόλια:

  1. προαναγγελία για υποψήφιος δήμαρχος. αφού ήλθε είδε και απήλθε από τας Αθηνας έρχεται πίσω δοξασμένος για μεγάλες νίκες. σε περιμένουμε... μην ξεχάσεις το τρένο της Καραζοβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαινω, κοιμασαι και ονειρευεσαι οτι θελεις και απλα το λες δυνατα.
      Ο Σηφακης θα εκπροσωπησει ξανα τους πολιτες της Πελλας και αυτη τη φορα απο την πρωτη θεση. Η μεγαλη προσπαθεια που καταβαλει να φερει την Πελλα στο προσκηνιο μετα απο δεκαετιες υποβαθμισης απο το πελατειακο συστημα θα βρουν ανταποκριση στον κοσμο που θελει καθαρους, δυναμικους ανθρωπους και να τελειωσει με το παμπαλαιο και το παλιο

      Διαγραφή
    2. Γιαννακη κλεινεις σε ενα μηνα 2 χρρ Βουλευτής. Το παλιο και το σαπιο αξια το εκπροσωπεις. Ρεζιλι

      Διαγραφή
    3. Ας βγάλει πρώτα Βουλευτή το κόμμα σου...

      Διαγραφή
  2. Τα δένδρα πάνω στο νησάκι γιατί τα έκοψα ?? και δίπλα στο ποτάμι (πρανές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε Γιάννη ,για ποια περιβαντολογική καταστροφή μιλάς εσύ και οι λοιποί. Σας πείραξε που έκοψε ο Δημος και καθάρισε τον τόπο από τα τσαλιά τα χόρτα και οτι άλλο είχε και άνοιξε ο τόπος και τα ποτάμια? Κάτι τέτοιες παρεμβάσεις μάλλον έγιναν και την Μάντρα -Αττικής δεν έγινε τίποτε μέχρι τώρα γιατί κολλούσαν σε περιβαντολογικά και οικολογικά θέματα και έγινε η τεράστια καταστροφή και τώρα δεν υπαρχει και κανείς να αναλάβει την ευθύνη.Γιατί δεν το βλέπετε έτσι το θέμα αυτό και δημιουργήσατε τεράστιο " πρόβλημα - οικολογική καταστροφή κ.α. " Λυστε κανένα πρόβλημα κι αφήστε τα μεγάλα λόγια .Κανένας δεν θέλει το κακό για την περιοχή ουτε έχει κανένας περισσότερο ή λιγότερο συμφέρον από αυτό. Και κάτι άλλο που άπτεται της νομικής .Απο την προκαταρτική έρευνα που διεξάγεται δεν θα αποδειχθεί ότι τελέστηκε ποινικό αδίκημα και η εισαγγελέας θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Κι άν ασκήσει ποινική δίωξη αυτή θα είναι για πιθανό άλλο αδίκημα και οχι για την κοπη των δένδρων .Μη ξεσηκώνετε τον κόσμο για να νομίζει οτι κάτι κάνετε. Υπάρχουν και κάποιοι που γνωρίζουν από " μέσα " τα πραγματα και γελάνε με την έκταση αυτή που δώθηκε στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παντελης αδιαφορια για το περιβαλλον και οι πελατειακες σχεσεις αφησαν στην Μαντρα και σε πολλα ακομη μερη να χτιστουν τα ρεματα χωρις να φροντισουν παραλληλα αλλα αντιπλημμυρικα εργα.
      Αυτα εγιναν επι πολλες δεκαετιες, οι ευθυνες βαρυνουν αυτους που κυβερνησαν επι δεκαετιες γιατι αυτα δεν εγιναν σημερα.
      Οσο για το Δασακι ο εισαγγελεας θα αποφανθει για τις ευθυνες φυσικα. Οποιος παει μια βολτα στο σημειο ομως βλεπει την καταστροφη και η αποδοση ευθυνων αναμενεται.

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λες, εσείς απλώς εδώ και 3 σχεδόν χρόνια απλώς κυβερνάτε! Εφόσον οι ευθύνες βαραίνουν τους άλλους ( άσχετα αν πολλοί απ' αυτούς κυβερνούν μαζί σας σήμερα ) και είναι διαπιστωμένες όπως λες οι ευθύνες τους, τι στο καλό κάνει αυτή η σημερινή αριστεροδεξιόστροφη άσπιλη και αμόλυντη κυβέρνηση και δεν πάει κανένα υπεύθυνο στη φυλακή;

      Διαγραφή
  4. Tσαλιά βλέπεις ??? αυτήν την καταστροφή ανώνυμε 4:32mm ή τσαλιά ήσαστε όλοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω φοβερή εικονα να μπαίνει το τρενο αριδαια και ο Σηφάκης μπροστά να Χαιρετάει το πληθος.το τρενο φυσηκα θα μεταφέρει σανο για το πληθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οκευ Γιάννη σε περιμένουμε στα μαρμαρένια αλώνια με τον ζαβιόν. η ταν η επι τας' .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καθαρισμός της κοίτης θεμιτός, αν και δεν ξέρουμε αν και αυτός ήταν με νόμιμες διαδικασίας, αν είχε σύμβαση, αν είναι δικαιοδοσίας του δήμου, αν έπρεπε να πάρει έγκριση από κάπου , αν, αν. Όμως η κοπή τόσων δέντρων που οδήγησε σε ολοκληρωτική αποψίλωση πέριξ της γέφυρας είναι άλλο θέμα. Και ο τρόπος που έγινε, χωρίς ανάθεση, χωρίς σύμβαση, χωρίς να ξέρουμε μέχρι και σήμερα ποιος πήρε τα ξύλα. Πέντε νοματαίοι έκοβαν. Αυτό είναι θεσμική διαδικασία; Είπαμε να λιβανίζετε τον δήμαρχο καθημερινά αλλά όχι και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)