Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

«Μελαγχολικές διαπιστώσεις από την οπτική γωνία του πολίτη....»


Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης


Πραγματικά, δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παρούσας οικονομικής κρίσης, με τις συνακόλουθες κοινωνικές προεκτάσεις (φτώχεια, ανεργία, αποκλεισμός) για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό (σήμερα, κατά μέσο όρο, λόγω φόρων κι όχι μόνο έχει εξαλειφθεί το 40% των διαθέσιμων εισοδημάτων των νοικοκυριών) και την ανοιχτή απειλή για την κοινωνική συνοχή, είναι προφανές ότι το επαναλαμβανόμενο αφήγημα περί της ανάπτυξης, συνιστά το μείζον ψέμα των τελευταίων 8 χρόνων!!! 


Πως αλήθεια να ερμηνεύσει κανείς μια τέτοια σπουδή, όταν ως γνωστόν η ανάπτυξη σε επίπεδο Α.Ε.Π δύναται να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα ήτοι του 2009 μετά από μια δεκαετία, ενώ η ανάπτυξη σε επίπεδο διαθέσιμου εισοδήματος εκτιμάται πως θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα μετά το 2030!!!! 


Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιαίτερος δηκτικός λόγος του Αρκά, συνιστά διαχρονική μαρτυρία και επιβεβαίωση της θεωρίας του πολιτικού ψεύδους ως εργαλείου διακυβέρνησης. Τη βάση πάνω στην οποία διαψεύδονται οι εξαγγελίες και τα πολιτικά παραμύθια, άλλως συντρίβεται η πολιτική "αλήθεια" και η πολιτική ορθότητα των τελευταίων 8 χρόνων με αιχμή τις σοφιστείες και τις αοριστίες των αμπελοφιλοσοφούντων παραγόντων της δημόσιας ζωής της χώρας!!!!!!


Επ΄ ευκαιρία των εορτών, δεχθείτε παρακαλώ τις θερμότερες ευχές μου. Χρόνια πολλά, καλά κι ευλογημένα με χαμόγελο, πίστη, δύναμη, επιτυχία και ηρεμία στη ζωή σας...!!!!!.


***Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός

1 σχόλιο:

  1. Σαράντα τρία χρόνια αριστερά φουμαρα και σοσιαλιστικές αυταπάτες το αποτέλεσμα να γίνουμε ο νεος κουμουνιστικος παράδεισος της πείνας και της ανωμαλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)