Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Απ έξω κούκλα , από μέσα πανούκλα








Την απόλυση εργαζομένων
 στα Λουτρά
 ζήτησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας


ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΛΑΙΕΙ  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ  
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
 ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
 ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ 




Όσκαρ υποκρισίας διεκδικεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι «άλλα λένε τα μάτια του και άλλα η καρδιά του» Πριν λίγες μέρες έριξε μαύρο και μάλιστα δημόσια δάκρυ για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα των Λουτρών Πόζαρ   Αφού παρότρυνε τους εργαζόμενους να προσφύγουν  στη Δικαιοσύνη για να πληρωθούν ,κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής  παρουσία όλων των εργαζομένων στη διαδικασία, , ο Δήμαρχος Αλμωπίας,  ζήτησε την άμεση εκδίωξη όλων των εργαζομένων. 

Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα:


Οι εργαζόμενοι στη Λουτρόπολη μετά από παρότρυνση του Δημάρχου για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την εξακολούθηση της παραμονής τους στην εργασία και με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης της Λουτρόπουλης που διοικείται από τον Δήμαρχο Αλμωπίας, κατέθεσε τις προτάσεις και τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν παρουσία όλων των εργαζομένων στη διαδικασία, προς μεγάλη μας έκπληξη, δεδομένου ότι ο ίδιος δημοσίευσε στα μέσα ότι είναι με το μέρος μας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας,  ζήτησε την άμεση εκδίωξη όλων των εργαζομένων. 

Εάν υλοποιηθεί σήμερα η απαίτηση του Δημάρχου, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε η Λουτρόπολη βάζει λουκέτο με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φήμη της αλλά και για τους πόρους που εξοικονομεί για το δήμο μας. Και όλα αυτά με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου, ο οποίος αρνείται να καταβάλλει τους οφειλόμενους μισθούς και να διατηρήσει τις υφιστάμενες πολυετείς εργασιακές μας σχέσεις  προς όφελος άλλων σκοπιμοτήτων και ύποπτων προσλήψεων χωρίς ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα ομολόγησε ότι ξεκίνησε με προσωπική επιλογή, κατά την απόλυτη κρίση του και προφορικά (κάνοντας τηλεφωνήματα) την πρόσληψη προσωπικού στη Λουτρόπολη χωρίς την τήρηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Μετά από τη συγκεκριμένη διαδικασία "οι μάσκες έπεσαν" και ο δήμαρχος Αλμωπίας έδειξε τις πραγματικές προθέσεις του, οι οποίες στοχεύουν στην εκδίωξη παραμονές Χριστουγέννων 17 οικογενειών και μάλιστα χωρίς να καταβάλει σε κανέναν τις δεδουλευμένες αποδοχές. Ταυτόρονα ο ίδιος
επιλέγει μόνος του χωρίς τη τήρηση των διαδικασιών ΑΣΕΠ τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη Λουτρόπολη. Κατόπιν των ανωτέρω ενημερώνουμε τους συντοπίτες μας και όχι μόνο ότι ο αγώνας μας για τη δεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας θα συνεχιστεί και καλούμε σε συστράτευση όλους τους συντοπίτες μας προκειμένου να στήσουμε ένα τοίχος απέναντι στην αυθαιρεσία της διοίκησης. Επιπλέον δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε αμέτοχοι παρατηρητές αυθαιρεσιών και περίεργων προσλήψεων χωρίς τη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και στον Εισαγγελέα υπερασπίζοντας τη διαφάνεια των προσλήψεων και τη νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στη λουτρόπολη.


Σωματειό Εργαζομένων στη Λουτρόπολη






Αυτά υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. Η στάση του δημάρχου είναι δεδομένη. Με την στάση του σε πολλές περιπτώσεις  έχει δείξει ότι  είναι ανάλγητος και ισοπεδωτικός. Τι λένε όμως τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου;
Συμφωνούν  με την τακτική του δημάρχου Αλμωπίας που δηλώνει δημόσια ότι δεν έχει ανάγκη χρημάτων , γιατί έχει αμέτρητα, να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Ηθικά τουλάχιστον οφείλουν να πάρουν  θέση δημόσια έστω και για μια φορά . Όποια κι αν είναι αυτή . 
Τι λένε όλοι αυτοί που υποτίθεται προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων; θΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΘΈΣΗ:

3 σχόλια:

  1. Και αυτούς ο δήμαρχος τους έβαλε στη δουλειά για δίμηνο. Αχάριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε να διώξει και τις κοινωνικές δομές πού Είναι απλήρωτες Από τον Οκτώβριο μη σας πάρει χαμπάρι καηκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολη μερα καθησιο καφε τσιγαρο κ κοτσομπολιο, κατα τ αλλα θελουν να γινουν κ μονιμοι. σκοτωνονται στην δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)