Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Βελτίωση υποδομών στο Γαρέφι




ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ 
ΛΥΘΕΙ  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ


Στην υλοποίηση του έργου «Βελτίωση υποδομών κοινής ωφέλειας στον τομέα της άρδευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τ.Κ. Γαρεφείου», προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας.
Συγκεκριμένα, θα γίνει αρδευτικό σωληνωτό έργο με σωλήνες πολυαιθυλενίου ονομαστικής διαμέτρου DN 160 mm/PN 10 Atm, στην περιοχή «Κουρίτου» του αγροκτήματος Γαρεφείου.
Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής αυτής, όμως ταυτόχρονα με την επάρκεια που θα επέλθει με την κατασκευή του στον τομέα της άρδευσης, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του χωριού και συγκεκριμένα τη λειψυδρία στον τομέα της ύδρευσης κατά τους θερινούς μήνες.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών, ανέρχεται σε 24.990 ευρώ (με το ΦΠΑ). Αυτά προέρχονται από τον ΛΑΓΗΕ (80%), δηλαδή από χρήματα που εισπράττονται από τη χρήση υδροηλεκτρικών στα όρια της Τ.Κ. Γαρεφείου και τα οποία επιστρέφονται για πρώτη φορά με σκοπό την αξιοποίησή τους σε αναπτυξιακά έργα. Τα χρήματα έχουν έρθει εδώ και  ένα χρόνο περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)