Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Οι πράκτορες της CIA ξεκίνησαν αναζητώντας τα κρυμμένα χρήματα ναρκωτικών του Pablo






Δύο πρώην πράκτορες της CIA πηγαίνουν στην αποστολή για να βρουν το χαμένο τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια κρυμμένο από τον Pablo Escobar προτού σκοτωθεί το 1993.
Νομίζουν ότι ξέρουν περισσότερα από άλλα και ότι θα πετύχουν. Αν τα βρουν, πού θα είναι αυτά τα χρήματα;

Στα παραμύθια των παιδιών, ο πλούτος συνήθως θάβεται σε σπηλιές, κάτω από χαρακτηριστικά δέντρα ή βαθιά στο υπόγειο του σπιτιού. Ο Pablo Escobar , όταν τακτοποιούσε κουτιά με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, είχε ένα τέτοιο, αλλά ίσως διαφορετικό σχέδιο. Για ποια ποσοστά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πότε, όταν ο χρόνος του κανόνα της κοκαΐνης, ο Eskobar επεξεργάστηκε τα ποσά, τότε ήταν μικρότερα από ό, τι θα μπορούσε να επιτευχθεί σήμερα για την ίδια εργασία και ποσότητα κοκαΐνης σήμερα, κυρίως λόγω του πληθωρισμού της αξίας, η παραγωγή και το εμπόριο κοκαΐνης από τη χασιέντα του μετρά τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για περισσότερα χρήματα και χρυσάφι από ό, τι μπορεί να δει κανείς άλλος, λέει το Σώμα Ειρήνης του Λονδίνου. Αλλά ένα πράγμα δεν είναι αμφισβητήσιμο, Escobar έκρυψε τα χρήματα στην περιοχή του, στην Κολομβία.
 
Αλλά αυτό που περιπλέκει την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σημειώσεις ή χάρτες των τόπων και ο Escobar σκότωσε όλους εκείνους που συμμετείχαν στην παράδοση και την απόκρυψη χρημάτων, οπότε δεν υπάρχει ούτε γραπτή διαδρομή ούτε μάρτυρες.





Οι πράκτορες της CIA ξεκίνησαν αναζητώντας τα κρυμμένα χρήματα ναρκωτικών του Pablo

 

Πολλοί ασχολήθηκαν με τις αναλύσεις σχετικά με το πού και πόσα χρήματα και τον χρυσό Escobar έκρυψαν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία που να έχει βρεθεί τουλάχιστον ένας από αυτούς τους τόπους. Ωστόσο, δύο πρώην πράκτορες της CIA αποφάσισαν να αποκαλύψουν το μυστικό και να έρθουν σε μέρη και χρήματα που κρύβονται, πιστεύοντας ότι μετά από πέντε χρόνια συλλογής δεδομένων έχουν αρκετές γνώσεις για να ξεκινήσουν αυτή την περιπέτεια.

Είναι γνωστό ότι η CIA είχε κάποια συνεργασία με την Escobar σε κάποιο σημείο, αλλά και ότι τελικά συμμετείχε στη δίωξη και στην οργάνωση εκκαθάρισης και αυτοί οι δύο πρώην πράκτορες πιστεύουν ότι βρέθηκαν στα αρχεία της CIA τα σημαντικά δεδομένα, τις γνώσεις για τις συνήθειες και τους συνεργάτες Escobar , η εκτίμηση των ποσών και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται για να φτάσουν στο στόχο - ο κρυμμένος θησαυρός του Pablo Escobar, ο αυτοκράτορας του βασιλείου κοκαΐνης της Madeleine .

Με αυτό το σχέδιο, οι πρώην πράκτορες της CIA, Doug Laque και Ben Smith, πήγαν στα πιο επικίνδυνα μέρη της Κολομβίας, όπου ακόμα και σήμερα οι ολόκληρες περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ναρκομανίας και συναντώνται πρόσωπο με πρόσωπο με τους πιο επικίνδυνους γκάνγκστερ και δολοφόνους του Escobar .
 
Όταν βρισκόταν στην κορυφή της αυτοκρατορίας του, ο Escobar δαπάνησε 50 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, ενώ οικοδόμησε την αυτοκρατορία του και εξυπηρετούσε πάνω από 1.000 χωρικούς που εργάστηκαν γι 'αυτόν και μαζί με την παροχή 400 εκπαιδευμένων ανθρώπων φυλάσσονταν από τις επιθέσεις της κολομβιανής αστυνομίας και στρατιωτικών. Οι χωρικοί από την περιοχή του Medellin αποκαλούσαν τον Robin Hood επειδή μοιράζονταν μέρος των χρημάτων του μεταξύ τους. Αγόρασε τεράστια οικόπεδα, χτίστηκε σπίτια για χωρικούς και κτίρια για τα εργοστάσια κοκαΐνης, αγόρασε αεροσκάφη για τη μεταφορά ναρκωτικών, για διασκέδαση για τα παιδιά του, αγόρασε απολιθώματα από δεινοσαύρους από μουσεία παγκοσμίως, χτίστηκε ζωολογικούς κήπους με λιοντάρια, ελέφαντες και άλλα εξωτικά ζώα για τα παιδιά του να διασκεδάσουν όπως ήθελαν.

Ωστόσο, Escobar κέρδισε πολύ περισσότερα από ό, τι μπορούσε να δαπανήσει. Ξεκίνησε την επιχείρηση κοκαΐνης το 1976, αγοράζοντας πρώτες ύλες από το Περού, οι οποίες στη συνέχεια εξευγενίστηκαν στο εργαστήριό του στη θέση Medellin . Σύντομα, άνοιξε τις δικές του φυτείες, μετά από τις οποίες ελέγχει τη διαδικασία στο σύνολό της. Στη δεκαετία του ογδόντα, όταν ο Escobar εργάστηκε περισσότερο, παρέδωσε το 80% της κοκαΐνης που κυκλοφορούσε στην αγορά των ΗΠΑ και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 15 τόνοι κοκαΐνης στάλθηκαν καθημερινά!


Ο επιχειρηματίας μιλάει για συνέντευξη με τον γιο του, με τον Don Juan, το 2009, όπου ο γιος του αναφέρει ότι όταν η αδελφή του Manuel ήταν κρύα, ο Pablo Escobar έπεσε στην πυρκαγιά και έκαψε 2 εκατομμύρια δολάρια για να ζεσταθεί το δωμάτιο όπου ήταν η κόρη.

Οι κολομβιανές τράπεζες αρνήθηκαν να λάβουν τα χρήματά τους στους λογαριασμούς τους και τις μεταβίβασαν στις ελβετικές τράπεζες, φοβούμενοι τον ίδιο, αλλά και από τις αρχές της Κολομβίας και των ΗΠΑ που ασκούσαν το Escobar και ζήτησαν μια διαδρομή για να πάρουν αυτά τα χρήματα. Ως εκ τούτου, Escobar αναγκάστηκε να κρατήσει μεγάλο μέρος των αποδοχών του σε μετρητά, σε μετρητά που έκρυψε σε μέρη που γνώριζε μόνο, και οι μάρτυρες που μεταφέρουν τα χρήματα και θάφτηκαν αμέσως σκοτώθηκαν.

Τα τραπεζογραμμάτια των 100 δολαρίων και των χρυσών ράβδων πλήττονται και για το πόσο είναι αρκετό αρκεί να πούμε ότι στο Escobar υπήρχε ένα πέμπτο ή περίπου το 20% των συνολικών δολαρίων που έτρεχαν στην Κολομβία, είτε σε τράπεζες είτε σε μετρητά, το πέμπτο ήταν η προσωπική του περιουσία. Πριν σκοτωθεί, στην ηλικία των 44 ετών, το περιοδικό Forbes τον ονόμασε τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider και τα ευρήματά τους που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015, ο εβδομαδιαίος κύκλος εργασιών της οικογένειας Escobar ήταν περίπου 420 εκατομμύρια δολάρια και οι εκτιμήσεις τους είναι ότι η οικογένεια Escobar πώλησε κοκαΐνη για 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια πόσο κέρδισε προσωπικά επειδή είναι μια μαύρη αγορά όπου δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την κατανομή χρημάτων και κερδών. Η Escobar ελέγχει τη μεγάλη επιχείρηση από το 1987 έως το 1993, αλλά η υποβαθμισμένη επιχείρηση συνέχισε και στη συνέχεια, γράφει το Business Insider .

Τα χρήματα ήταν συσκευασμένα σε πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια σε μεταλλικές θήκες. Ο αδελφός του Pablo Escobar , Roberto , 71 ετών, ήταν λογιστής της επιχείρησης και πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή μετά την απελευθέρωσή του το 2004 μετά τη σύλληψη.

Ο Steve Murphy , ένας από τους εμπόρους ναρκωτικών της DEA, ο οποίος βοήθησε την αμερικανική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Escobar πριν σκοτωθεί στην οροφή σε ένα από τα σπίτια της Medellin , δήλωσε ότι έχει μια θεωρία για το πού τα χρήματα κρύβονται.

- Νομίζουμε ότι τα χρήματα είναι κρυμμένα σε σπηλιές στην περιοχή Medellin της Κολομβίας. Ναι, δεν υπάρχουν ίχνη ή πληροφορίες, εκτός από εκείνους που συσκευάζουν τα χρήματα και τους χρυσούς κάδους για το πόσο θαφτούν και όπου οι τόποι αυτοί είναι ακριβώς οι λόγοι που είναι γνωστοί, ότι δεν υπάρχουν χάρτες και δεν υπάρχουν μάρτυρες που να μεταφέρουν τα κουτιά στις τοποθεσίες , είπε ο Murphy .
 

Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Pablo Escobar όταν αποφάσισε το 1982 να εισέλθει στην πολιτική για να γίνει πρόεδρος της Κολομβίας. Μέχρι τότε, πλήρωσε τους πολιτικούς που εργάστηκαν γι 'αυτόν, όχι μόνο από την Κολομβία, αλλά όταν αποφάσισε να γίνει μέρος της ελίτ και να λυθεί χωρίς αυτούς, οργάνωσαν και κατέστρεψαν. Ο πόλεμος ήταν αιματηρός, με περισσότερους από 700 αστυνομικούς νεκρούς, αλλά τελικά ο Escobar φυλακίστηκε και στη συνέχεια σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο του 1993, πυροβόλησε από μια κυβέρνηση που διοργάνωσε η κυβέρνηση και η CIA μετά από αυτόν.

Το Κολομβιανό περιοδικό El Elptercourt γράφει με παρόμοια συμπεράσματα ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες και έχουν βρεθεί μόνο εικόνες πλούτου, μεταξύ των οποίων και ένα κουτί των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων που συσκευάστηκε σε τρεις πλαστικές σακούλες το Νοέμβριο του 1989. Μια από τις λίγες επιτυχείς έρευνες για τον θησαυρό του Escobar είναι ότι βρέθηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ μαζί με 150 κιλά χρυσού χρυσού ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του. Είναι μόνο μία θέση και, σύμφωνα με τους μάρτυρες που έχουν συσκευάσει τα χρήματα, υπάρχουν δεκάδες τοποθεσίες.

Το 2009, σε περίπτωση ακούσιας εκσκαφής για κατασκευαστικές εργασίες, βρέθηκαν πέντε εκατομμύρια βρετανικές λίρες σε μετρητά ζούγκλας στα οποία η Escobar ίδρυσε το εργοστάσιο κοκαΐνης. Σε μια παρόμοια περίσταση, στο αγρόκτημα, Hacienda Napolez , βρέθηκαν 11 εκατομμύρια δολάρια θάφτηκαν.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Κολομβίας κατάφερε να βρει 85 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι αρχές στην Κολομβία αναζητούν περαιτέρω επειδή υποθέτουν ότι στην Κολομβία η συμμορία Escobar κρύβεται περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και χρυσό. Οι πρώην πράκτορες της CIA Lauku και Smith έχουν παρόμοια δεδομένα και νομίζουν ότι αξίζει να προχωρήσουμε μετά από τα θαμμένα χρήματα και το χρυσό της φυλής Escobar.
Ισχυρίζονται ότι τα χρήματα δεν είναι μόνο στην Κολομβία. Δίνουν επίσης ένα παράδειγμα αυτού. Όταν ο CEO της Chicken Kitchen, Christian de Berdour , αγόρασε το σπίτι του στο Μαϊάμι στο Μαϊάμι νωρίτερα το 2014, σύμφωνα με την Daily Mail , επιθεώρησε επιμελώς ότι δεν υπήρχε τίποτα επικίνδυνο για την ασφάλειά του, θα βρει ένα "μετρητά, ίσως κάποιο χρυσό ή κοσμήματα".

Όταν άρχισε να κατεδαφίζει το κτίριο για να χτίσει ένα σπίτι σε αυτόν τον τόπο, ο De Berduard βρήκε ένα μεγάλο μεταλλικό κλουβί ενσωματωμένο στον τοίχο. Το περιεχόμενο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, καθώς ο De Berduard κατέθεσε το φέρετρο σε μια τράπεζα και ανακοίνωσε ότι δεν θα το ανοίξει για τουλάχιστον τρία χρόνια. Δεν έδωσε την απάντηση που είχε σε αυτόν, απλώς σχολίασε: Στο τέλος θα έβγαινε ότι ο Pablo Escobar ήταν καλός μου φίλος.
 
- Τα αποδεικτικά στοιχεία που είναι δημόσια γνωστά, ότι τα χρήματα είναι κρυμμένα σε απομακρυσμένα και μυστικά μέρη δεν είναι μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτού που ψάχνουμε. Ναι, μερικοί από αυτούς βρίσκονται κρυμμένοι σε κιβώτια ή πλαστικούς σωλήνες, αλλά είναι μόνο μέρος και έχουν ήδη σκάψει. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν άτομα από τη φυλή Escobar και τους διαδόχους τους στην επιχείρηση, ότι οι πληροφορίες δεν αρκούν για να πάρουν τα χρήματα και αυτό που δεν πιστεύουμε είναι αυτό που έχουμε και μαζί τους μπορούμε να φτάσουμε σε μέρη που δεν έχουν ενδιαφέρον . Τέλος, κάθε προϊστάμενος, ακόμα και αν ήταν ο Pablo Escobar , πρέπει να έχει συνεργάτες εμπιστοσύνης, δήλωσαν οι πρώην πράκτορες της CIA Smith και Lauk, οι οποίοι πήγαν για το κρυφό θησαυρό του Pablo Escobar .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)