Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

O Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε σε κοινωνικές δομές - Λύση προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Αριδαίας

Ο Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε για τις γιορτές σε κοινωνικές δομές της Αριδαίας και της Έδεσσας
Προμήθεια νέων θερμαντικών σωμάτων στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας με χρηματοδότηση από την 3η ΔΥΠΕ
Προσωπική χορηγία του Γιάννη Σηφάκη η προμήθεια των υλικών για επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων του Κ.Υ. Αριδαίας   

Στο Κέντρο Υγείας στην Αριδαία ο βουλευτής, αφού ευχήθηκε στην Διευθύντρια Κα Στέλλα Φωτοπούλου, στους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και συντηρητές, ενημέρωσε την Κα Διευθύντρια καθώς και τους εργαζόμενους  για την απόφαση της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας για την χρηματοδότηση της προμήθειας καινούργιων θερμαντικών σωμάτων την επόμενη εβδομάδα . Η προμήθεια αφορά 10 νέα θερμαντικά σώματα. Το Κέντρο Υγείας θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ υπεύθυνος για τα Κ.Υ. Αγάπιος Γαβριηλίδης με τεχνικούς και αναμένεται η απόφαση για την προμήθεια και των υπόλοιπων θερμαντικών σωμάτων. Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον κ. Γαβριηλίδη για το θέμα αυτό.






Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε την επιμέτρηση των υλικών για την επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων υποσχόμενος προσωπική του χορηγία για την προμήθεια τους.
Ακόμη συνεννοήθηκε με την Διοίκηση για την διεκδίκηση χρηματοδότησης για τα χρώματα που απαιτούνται για τον ελαιοχρωματισμό του κτιρίου.
Η συζήτηση περιστράφηκε και στην ανάγκη αναγνώρισης από όλους του Κ.Υ. Αριδαίας  ως πολύ σημαντικής δομής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στον Νομό και την ιδιαίτερη προσοχή του.
Ο βουλευτής ενημέρωσε την Διεύθυνση του Κ.Υ. ότι έρχονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι 3 ΕΚΑΒίτες (που έχει εγκριθεί η απόσπαση τους) για να ξεκινούν τα ασθενοφόρα που θα εξυπηρετούν την Αλμωπία από την Αριδαία και όχι από την Έδεσσα.
Στο Νοσοκομείο Έδεσσας συναντήθηκε με τον Διοικητή Χρήστο Σμία και συνοδευόμενος από την Τομεάρχη της νοσηλευτικής υπηρεσίας Κων. Κόλλια ευχήθηκε σε γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και ασθενείς.  Ευχόμενος αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Νοσοκομείου Έδεσσας πρώτη φορά με αξονικό τομογράφο ο οποίος δημοπρατήθηκε, την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού και την υπόσχεση του Αναπλ. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την εξασφάλιση πίστωσης για την αντικατάσταση των μηχανημάτων της μονάδας.
Αναφέρθηκε ακόμη και στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, στις δυσκολίες με την έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των δύο θέσεων Παθολόγων Επιμελητών Β’, στο πρόβλημα που υπάρχει στις εφημερίες από την έλλειψη ειδικευόμενων  γιατρών, στην ανάγκη συνολικής εξέτασης του συστήματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με στόχο τον ορθολογισμό και την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων.
Στην ανάγκη κτιριακής επέκτασης και διαχωρισμού χειρουργικού και παθολογικού τμήματος στα ΤΕΠ.
Στο ημερήσιο ΚΔΑΠ στην Αριδαία ο  βουλευτής ευχήθηκε σε εργαζόμενους και παιδιά, επισκέφτηκε για ευχές και το Κέντρο Κοινότητας τονίζοντας την σημασία αυτής της δομής για τα πιο αδύνατα τμήματα της κοινωνίας.
Ο βουλευτής ευχήθηκε και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αριδαίας , όπως και τον Διοικητή και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας και υποσχέθηκε συγκεκριμένη βοήθεια στην εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής απαραίτητης για την εύρυθμή λειτουργία της Υπηρεσίας.
Στο Γηροκομείο Έδεσσας ευχήθηκε στους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους που διαβιούν εκεί καθώς και στην υπεύθυνη από τον Δήμο Κα Κατσάρα – Βλάχου Μαρούλα καλές γιορτές. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να ξεκαθαριστεί άμεσα ο χαρακτήρας της κοινωνικής δομής ( με αλλαγή του καταστατικού του) για να μπορέσει να καταστεί βιώσιμος. Δεν μπορεί να βασίζεται στον (αξιέπαινο) εθελοντισμό της τοπικής κοινωνίας, παρότι ο εθελοντισμός έχει κρατήσει αυτή την σημαντική κοινωνική δομή σε λειτουργία.

Με τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών Ν. Πέλλας Βασίλη Μίσκο, μετά την ανταλλαγή ευχών, έγινε ανασκόπηση της συνεργασίας και προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και την χρηματοδότηση και των νέων μηχανημάτων.

4 σχόλια:

  1. τζαμπα οι φωτογραφιες ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ-ΜΠΙΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ,ΤΟ Κ.Υ.ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ,ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΑΣΑΡΕΛΛΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑΖΕ ΥΦΟΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωματείο εργαζομένων έβγαλε ειρωνική ανακοίνωση για τα θερμαντικά σώματα όταν ήξερε ότι είχε ήδη χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση τους, ω τι ωραίος συνδικαλισμός!!! Ήδη από προχθές ήταν γνωστή η απόφαση της ΥΠΕ για την χρηματοδότηση καθώς και η απόφαση του Γιάννη Σηφάκη να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων!!!!
      Συνδικαλισμός Θέατρο

      Διαγραφή
  3. Γιαννη μου ακολουθείς τους στίχους του τραγουδιού τοίχο τοίχο μην σε πετύχω... οι άλλοι στη λαϊκή της Αριδαίος...εσύ στις δομές και επανάληψη τις ίδιες παπαριες τρια χρόνια οι εκαβιτες αποσπώνται, το ίδιο οι τομογράφοι το ίδιο το νεφρό το ίδιο το ίδιο...νισάφι πια.δεν βρίσκεται κάποιος του γραφείου σου να σε φρενάρει στην αυτογελ...ΚΟΥΡΑΣΕΣ Γιάννη μου για το καλό σου στο λέω..βρες κάτι καινούργιο η άλλη άλλα 250 χιλ έφερε στον δήμο εσύ Γιάννη μου παπαριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)