Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας



Κ. Μητσοτάκης για ΠΓΔΜ: “Η εθνική γραμμή του 2008 ισχύει στο ακέραιο για τη ΝΔ”. Η εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε




στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, «ισχύει στο ακέραιο και σήμερα» σε ό,τι αφορά τη ΝΔ τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή το 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι τότε στο Βουκουρέστι «προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης την οποία μπορούμε να δεχτούμε και η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα».
«Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας – το οποίο αποκαλούμε erga omnes – και αναφέρομαι φυσικά και στο ζήτημα το οποίο έθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων που προσβάλλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων και αυτά πρέπει να σταματήσουν».
Πρώτος σταθμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας


Είναι ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας, τόνισε.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την περιοδεία του, σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στο Νομό Πέλλας, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που τον υποδέχθηκε, ανέφερε:
«Είναι μεγάλη μου χαρά που επισκέπτομαι σήμερα αυτόν τον πολύ σπουδαίο, αυτόν το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Ένα σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό.

Ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν.
Θέλω, και πάλι, να σε συγχαρώ για την προσπάθεια την οποία έχεις καταβάλει ν’ αναδείξεις αυτόν τον μοναδικό και αυτόν τον πολύ σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο. Όχι μόνο μέσα από την υποστήριξη του μουσείου, αλλά και μέσα από τις ανασκαφές που γίνονται στο παλάτι του Φιλίππου. Διότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας, είναι με το να τη μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε, βέβαια, εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».
Τι έγινε το 2008 στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια – Η εθνική γραμμή Καραμανλή
Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε την ελληνική θέση για το θέμα των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
«Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».
Η σύνθετη ονομασία μπορεί να περιλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία αλλά η γειτονική χώρα δεν θα έχει διαφορετική ονομασία για το εσωτερικό της και διαφορετικό για τις σχέσεις της με την Ελλάδα και τις διεθνείς σχέσεις της, θα ισχύει erga omnes -έναντι όλων.
Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε εκφράσει από καιρό την πρόθεσή της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Εκκρεμούσε όμως το πρόβλημα της ονομασίας της που προέβαλε η ελληνική πλευρά και το οποίο δεν είχε λυθεί παρά τις διαπραγματεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση είχε δηλώσει πριν από τη σύνοδο κορυφής την πρόθεσή της να ασκήσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ, λόγω του ονόματος.

5 σχόλια:

  1. δεν δεχόμαστε την χρήση του ονόματος μακεδονία για τα σκόπια...τι δεν κατάλαβες? εσύ το δέχεσαι! εμείς όχι...συνεπώς άντε γεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».
    Επειδή δεν ξέρω από γρίφους τι σημαίνει αυτή η περιγραφή;;;;;
    Τον γεωγραφικό προσανατολισμό , λόγω γεωγραφίας τον καταλαβαίνω. Νότια της Σερβίας, Ανατολική Αλβανία, Δυτική Βουλγαρία, άνωθεν Ελλάδος, βόρεια Παιονία , Κεντρικός Βαρδάρης και άλλα πολλά.
    Η σύνθετη ονομασία με αποπροσανατολίζει.
    Με ποια ακριβώς λέξη θα συνθέσουμε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ,.

      Διαγραφή
  3. ΕΙΠΕ «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την τοποθέτηση «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις» την έκανε μέσα στο μουσείο; Πως δεν έπεσε η περικεφαλαία να τον κόψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)