Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ




  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ




 Σταθερή πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφική προέλευση και ισχύ της ονομασίας έναντι όλων.
Εντός του 2018 έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο της σύνθετης ονομασίας, καθώς και η γειτονική χώρα έχει υποχωρήσει από  κάποιες ακραίες θέσεις τις οποίες είχε υιοθετήσει στο παρελθόν, αλλά και από την  ελληνική πλευρά υπάρχει  η βούληση και η διάθεση να προχωρήσει στην επίλυση του ζητήματος, διότι σε μια περιοχή η οποία δεν είναι απολύτως σταθεροποιημένη,  η επίλυση του χρονίζοντος  επί εικοσιπενταετία προβλήματος –πάντα με τους καταλληλότερους όρους- δημιουργεί τις βάσεις για σταθερότητα στη Βαλκανική.
Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει καμιά  διγλωσσία στην ελληνική Κυβέρνηση, εφόσον  ο κ. Καμμένος, με δεδομένη τη διαφορετική πολιτική και ιδεολογική του καταγωγή δηλώνει κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται, τονίζει ωστόσο, προς πάσα κατεύθυνση,  πως αφού υπάρχει μια συνολική συναίνεση  στο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται ο ίδιος να σταθεί εμπόδιο στην επίλυση του ζητήματος.
Είναι απολύτως αναγκαία η ευρεία συναίνεση ,γι αυτό και η επιμονή της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί η επίλυση με τους όρους που θέτει η ελληνική πλευρά θα περιτρανώσει  το μήνυμα  ότι η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που λύνει προβλήματα και δε δημιουργεί.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να επιδείξουν σοβαρότητα  και να συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό, γιατί τα εθνικά ζητήματα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για λαϊκισμούς και μωροφιλόδοξους σχεδιασμούς. Όσοι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη θυμούνται πόσο αποδυνάμωσε την ελληνική πλευρά η διγλωσσία της Κυβέρνησης της  ΝΔ  το 1992, της μονοκομματικής τότε Κυβέρνησης ,όταν εμφανίστηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με δύο εισηγήσεις, την εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Σαμαρά και την εισήγηση του πρωθυπουργού κ.Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Αυτά όλα τα έχει καταγράψει η Ιστορία. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε σελίδα. Η  Κυβέρνηση με τους μέχρι τώρα χειρισμούς της δημιουργεί τα εχέγγυα για την ορθή επίλυση του προβλήματος.
               
               

8 σχόλια:

  1. Κεντροβαλκανική Δημοκρατία, με εθνότης αλβανική, εθνότης Ρομά, εθνότης, σλαβική, ελληνική κ.λ.π, όλοι να έχουν δικαίωμα στο διαβατήριό τους να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα. Κανένας έτσι δεν θα καπελώνει την ιστορία κανενός. Καταλάβατε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή παίρνει θέση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πριν μάθουμε ποια είναι η θέση που παίρνει επίσημα η κυβερνηση; Και όταν λένε σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφική προέλευση τι εννοούν, δηλαδή να υπάρχει η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην σύνθεση και κάποιος γεωγραφικός προσδιορισμός, Δηλαδή ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Ή να μην υπάρχει καθόλου η χρήση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να είναι Ανατολική Αλβανία ας πούμε; Γιατί βιάζονται να τοποθετηθούν τόσο εσπευσμένα; Δηλαδή ούτε τα Σκόπια δεν μας είπαν ακόμα τι θέλουν και αυτοί βιάζονται να εκχωρήσουν όνομα και ιστορία. Και αν στα Σκόπια γίνει δημοψήφισμα ας πούμε και οι αλβανόφωνοι, ρομά κλπ ψηφίσουν κάτι που θα τους ταιριάζει καλύτερα ως εθνότητες ας πούμε; Βρήκα να κυκλοφορεί μια πολύ ωραία πρόταση στο διαδίκτυο από κάποιον γεωπολιτικό αναλυτή και την καταθέτω και γω αφού κάθε πορδή βγαίνει έτσι ανεξέλεγκτα και κάνει θόρυβο και βγάζει μπόχα: Κεντροβαλκανική Δημοκρατία, με εθνότης αλβανική, εθνότης Ρομά, εθνότης σλαβική, ελληνική κ.λ.π, όλοι να έχουν δικαίωμα στο διαβατήριό τους να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα. Κανένας έτσι δεν θα καπελώνει την ιστορία κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γεγονός ότι στο γειτονικό κρατίδιο υπάρχουν Έλληνες και ορδόδοξοι, υπάρχουν συγγενείς και φίλοι, με ίδια έθιμα, ίδιο γλωσσικό ιδίωμα, με περιοχές στην ελληνική επικράτεια. Υπάρχουν και σλάβοι που και μόνο με το γλωσσικό ιδίωμα μπορεί να ταυτίζονται. Ωραία μέχρι εδώ. Τι να λέει αυτό; ότι η γειτονική χώρα πρέπει να λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Με το ίδιο σκεπτικό και στην Νότια Αλβανία υπάρχουν Ελληνες; Να ονομαστεί και η Αλβανία Ηπειρος ή βόρεια Ηπειρος με γεωγραφικό προσδιορισμό σύντροφοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και αλλού; Και στην νότια Ιταλία υπάρχουν απομεινάρια από Έλληνες και ελληνόφωνα χωριά στην Σικελία. Να την ονομάσουμε λοιπόν Νέα Κόρινθο ή Δυτική Πελοπόννησο μιας και αυτοί οι πρόγονοι μας έκαναν τις αποικίες στην περιοχή. Να μην συνεχίσω, το σκεπτικό είναι κατανοητό νομίζω. Ελληνες έμειναν σε πολλές περιοχές έξω από τα σημερινά μας σύνορα και ακόμα και ανταλλαγές πληθυσμών όπου έγιναν, έμειναν Έλληνες πίσω σε άλλες χώρες, γειτονικές σε ανατολή, βορρά και δύση. Ετσι είναι οι πόλεμοι, βάζουν σύνορα και μοιράζουν πληθυσμό. Αυτές οι συνθήκες όμως διαμορφώνουν μειονότητες, είτε εθνικές είτε θρησκευτικές. Ας αποδεχτούμε επιτέλους ότι στην γειτονική μας χώρα που προέκυψε από την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας μετά από πόλεμο υπάρχει ελληνική και ορθόδοξη μειονότητα. Αυτό τι σημαίνει ότι για ένα ποσοστό μιας μειονότητας αυτό το κράτος πρέπει να καπηλευεται ονόματα και ιστορία; Ας ασχοληθείτε λοιπόν αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και λοιποί και αγαπητοί βουλευτές της Πέλλας από όποιο κόμμα και αν προέρχεστε με το θέμα της μειονότητας και των μειονοτήτων γενικότερα τριγύρω μας όπου υπάρχουν όπως αρμόζει σε ένα σοβαρό κράτος που σέβεται την ιστορία και τους πολίτες του εντός και εκτός συνόρων και μην προχωράτε σε γελοίες, αβάσιμες και ανιστόρητες προτάσεις ονοματοδωσίας, επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ηθελα να μας πουν πρωτα εαν θα ψηφισουν τις 600 σελιδες του πολυνομοσχεδιου μεχρι την παρασκευη και μετα να ασχοληθουν με το σκοπιανο.Οσες φορες διαπραγματεθτικαν με ξενους το πληρωσαμε ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΜΕ --- ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην νομιζεις και ο κυριακος την δινει. ειδες την επισημη θεση της νδ;

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Βάλε και την φωφη και την νδ στο κάδρο. Ιδια θέση εχουν. Για ψάξου λίγο.

      Διαγραφή

(3)