Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας





 Ο εκπρόσοπος του Μητοπολίτη π. Μάξιμος Χατζής (από τους Προμάχους) στη κοπή της πίτας






Με ομόφωνη στάση για το θέμα του «Μακεδονικού»
, παρουσία και εκπροσώπων   της πανελλήνιας ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων που εισηγήθηκαν και σχετικό ψήφισμα με αφορμή το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης , αλλά διαφωνίες στα υπόλοιπα και αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Δευτέρα.
Στο θέμα της ονομασίας της  Γείτονος  χώρας εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ όψιν την γνώμη των πολιτών πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.   
Ο πρόεδρος της Θηριόπετρας Γιάννης Ουργατζόγλου κατηγόρησε τον Δήμαρχο για υποκρισία  διότι ενώ όλοι οι δήμαρχοι ήταν στο συλλαλητήριο , αυτός γύριζε στα διάφορα κουρμπάνια της περιοχής και φωτογραφιζότανε. Τον ξαναρώτησε δε αν έχει ακόμα στο γραφείο του το κάδρο με την σκοπιανή ηρωίδα.
 Αιχμές δέχτηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος  για την επανάκαμψη του Χρήστου Χουρσόγλου και την Αντιδημαρχοποίησή του .  Η αντιπολίτευση θεώρησε ότι αυτά , αλλά και άλλες στάσεις της πλειοψηφίας , προσβάλλουν την λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποχώρησε.
Πιο μπροστά είχαν αποχωρήσει και οι διαφωνούντες από την παράταξη του Δημάρχου , Δημήτρης Βέσκος, Χρήστος Μπάτσης  και Απόστολος Ουργαντζόγλου , οι οποίοι δεν σχολίασαν πάντως την απόφαση του Χρήστου Χουρσόγλου να  επανακάμψει παίρνοντας πόστο  ούτε και την απόφαση του δημάρχου να τον κάνει Αντιδήμαρχο . Ειρωνικά σχόλια έκαναν για το θέμα ο Δ. Πασόης , ο Κώστας Νικολαϊδης που έτυχε το φλουρί κερδίζοντας έναν φορητό υπολογιστή και σταυρουδάκι από την Μητρόπολη, και ο Ανδρέας Κόγιος,o οποίος ευχήθηκε  " Βίον αόσπαρτο   και καλούς απογόνους   " 
Φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν το μέλος του συνδυασμού τουΔ. Πασόη ,Μπάμπης Κουρτίδης ,  πλησίασε τα έδρανα και αποκάλεσε τον Χ. Χουρσόγλου , ξεφτίλα
και αποχώρησε από την αίθουσα. Ο . Χ. Χουρσόγλου ανταπάντησε ότι δεν απαντά σε «τρακαδόρους της πλατείας» .

                                                        Αποχωρήσεις
                                                                                                                  Χ.Μπάτση.








                                                             Δ. Βέσκου











                                                     Α. Ουργαντζόγλου

Ο Χρήστος Χουρσόγλου δήλωσε ότ δεν θα πάψει να επισημαίνει τα κακώς κείμενα . ΔΕΝ χρωστάει σε κανέναν παρά σε αυτούς που τον στηρίζουν είκοσι χρόνια τώρα και στην εντολή των οποίων πειθάρχησε επανακάμπτοντας στη παράταξη 


 
 Άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)