Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το Σύστημα Παροχής Συμβουλών στους Αγρότες



Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Β΄267/2018) η Υπουργική Απόφαση για τον «καθορισμό λεπτομερειών
εφαρμογής του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε εφαρμογή του Καν(ΕΕ) 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου».

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει η προκήρυξη του Μέτρου 2 του ΠΑΑ 2014-2020. Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός του Μέτρου ανέρχεται σε 120 εκ. € και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πέρας αυτής της προγραμματικής περιόδου και ειδικότερα μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με το σύστημα παροχής συμβουλών, οι αγρότες θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα και να τηρήσουν τους κοινοτικούς κανόνες για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την υγεία των ζώων, την καλή διαβίωση των ζώων κ.λπ.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για νέους εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως γεωπόνους, κτηνίατρους, δασολόγους, περιβαλλοντολόγους, γεωλόγους, μηχανικούς περιβάλλοντος, οικονομολόγους, οινολόγους, τεχνολόγους γεωπονίας κ.λπ., οι οποίοι αφού πιστοποιηθούν ως γεωργικοί σύμβουλοι θα παρέχουν συμβουλές ενισχυόμενοι για αυτές τις υπηρεσίες τους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

*Η Υπουργική Απόφαση φέρει αριθμό 163/13692 και έχει δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) Β΄267/2018.

3 σχόλια:

  1. και αυτό έργο του Καρασμανη. η κυρία ντορκα είπε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μπορεί να είναι μόνο δικό του έργο αφού ήταν Υπουργός το 2014. Δική του μπορεί να ήταν η πρόταση αλλά μια πρόταση για να φτάσει έως τη υλοποίηση θέλει δουλειά .Μην κάνουμε κάποιους θεούς και κατακρίνουμε κάποιους άλλους .

      Διαγραφή
    2. φίλε μου καλά κρασιά ποια πρόταση του, έργο του είναι. είναι το μέτρο (Μ002)μαζί με άλλα 19 ο Aποστολου τα καθυστέρησε τρία χρόνια. κτύπα στα γεγονότα και θα ταβρεις

      Διαγραφή

(3)