Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αριδαία : Τοπίο στη σκόνη ή μια σκονισμένη πολιτεία




ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΓΔΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ






Πρωτα - πρωτα να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Οι προθέσεις μου είναι πέρα για πέρα καλοπροαίρετες και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης απέναντι σε κανέναν.
Κάθε έργο που σχεδιάζεται και πραγματοποιείται στην Αλμωπία, είναι καλοδεχούμενο, πόσο μάλλον αυτό του νέου αποχετευτικού δικτυού της έδρας του Δήμου μας, της Αριδαίας Eργο που η χρησιμότητα του είναι βέβαιο ότι θα λύσει προβλήματα τοσο λειτουργικά, όσο και περιβαλλοντικά.
Όμως τι γίνεται όταν ανακύπτουν προβλήματα ως απόρροια της κατασκευής αυτού του μεγάλου

έργου υποδομής?
Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου αλλά και ως επαγγελματίας και ως μόνιμος κάτοικος Αριδαίας, δεν μπορώ να μην εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου γι αυτό που στο σύνολο τους βιώνουν οι συνδημότες μου. Δυσαρέσκεια  βεβαίως που πηγάζει από παραλήψεις είτε του αναδόχου του έργου, είτε της δημοτικής μας αρχής.
Πόσο δύσκολο είναι να γίνονται οι αναγκαίες  παρεμβάσεις, σε μόνιμη βάση, μέχρι να ``ρίξουν`` άσφαλτο στα σημεία που ήδη έχουν σκάψει?
Είναι φανερό ότι οι κάθε είδους μετακινήσεις για όλους είναι μια περιπέτεια από τα βαθουλώματα και τα εξογκώματα που δημιουργούνται στο οδόστρωμα. Για τους πεζούς κάθε ηλικίας μονίμως ενεδρεύει ο κίνδυνος ατυχηματος.Τα  κάθε είδους τροχοφόρα εκτός από τις ζημίες που υφίστανται, κινούνται  στους δρόμους με ελιγμούς, με το βαθμό επικινδυνότητας να είναι  στα ύψη. Στα σπίτια και στα καταστήματα η σκόνη εγκαθίσταται και δύσκολα φεύγει.
Πρωτίστως όλοι οι κάτοικοι της Αριδαία αλλά και κάθε επισκέπτης, υφίσταται το μαρτύριο της σκόνης στα μάτια. Όμως  το μέγιστο πρόβλημα με τη σκόνη είναι αυτό της εισπνοής, με ότι  αυτό συνεπάγεται, με τις αλλεργίες και τα προβλήματα που δημιουργεί ‘η θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα στο αναπνευστικό σύστημα.
Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα σε φορείς της πόλις μου. Όπως  στον Εμπορικό  Σύλλογο, σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, στην Ιατρική  Κοινότητα, σε Συλλόγους Γονέων, να στείλουν έστω μια επιστολή διαμαρτυρίας που να έχει τη μορφή παρακίνησης προς τη Δημοτική μας Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας στις ελάχιστες ενέργειες, ώστε να ομαλοποιηθούν και να καταβρέχονται  σωστά όλοι οι δρόμοι, μέχρι την τελική αποκατάσταση του.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ

24 σχόλια:

  1. καλεσμα να κανεις στον γαμπρο σου το ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ποτε δεν ειναι αργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια γι το σκεπτικό σας. Δηλαδή όποιος έχει άποψη κάπου πρέπει να αποσκοπεί.Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι. Άντι να πείτε μπράβο που υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και το δείχνουν επώνυμα και δημόσια και για σας τους χέστηδες , τομάτε και βγάζετε ανώνυμα γλώσσα. Ανθρωπάκια, ε, ανθρωπάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ; ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ Κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kαλά ρε ο εργαλαβος, μονο να αρπαξει το χρημα, και οι δημοτες να πανε στο διάλο; και ο δημος τι ρολο παιζει του μ@λακα; και βεβαια υπαρχουν τροποι να μην ενοχλουνται οι δημοτες, επειδη κοστιζουν ; πολυ καλα κανει η κυρια και διαμαρτυρεται, γιατι αν δεν διαμαρτυρηθεις θα σε πηδηξουν κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΆΞΙΑ Συγχαρητηρίων και ένα μεγάλο μπράβο, με τέτοιους ανθρώπους προχωράει σωστά η κοινωνία. Επειδή το θέμα το προσέγγισε πάρα πολύ σωστά, σκέφτομε πόσο αδύναμη και αδιάφορη είναι η κοινωνία της Αριδαίας, εδώ καί 1 χρόνο τουλάχιστον στην πόλη τους αναπνέουν σκόνη και μόλις σήμερα ακούστηκε επιτέλους φωνή αγνακτησμένου πολίτη. ΟΛΟΙ οι φορείς Κ Ο Τ Ε Σ. Βέβαια για να μην αδικήσουμε κανέναν στα δημοτικά συμβούλια από την αρχή της κατασκευής του έργου υπάρχουν φωνές (η φωνή) που συνεχώς μετέφεραν την αγανάκτηση των πολιτών και το πρόβλημα υγείας που ενδεχόμενα θα υπάρχει χωρίς όμως να τους άκουγαν. Αυτό είναι ίσως ένα θέμα, οι πολίτες δεν μαθαίνουν τι γίνεται στα συμβούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 1 Φεβρουαρίου 1:25 μ.μ. Δηλαδή δεν πρέπει να διαμαρτυρηθεί κανένας ; κυκλοφοριακή κατάσταση είναι αυτή που ζούμε ?, η κυρία διαμαρτύρεται με το δίκαιο της , έβαλε το όνομα της στην διαμαρτυρία γιατί δεν βάζεις και εσύ το όνομά σου ΝΤΑΒΑΤΖΗ του συστήματος ? . Ξεσαλώσατε ,μην διαμαρτυρηθεί κανένας πολίτης ,την Αλμωπία την κάνατε τσιφλίκι σας , αντί να καλοδεχτείς την εύστοχη παρατήρηση μια δημότη σας την κάνης μέσω του επαγγέλματος της, επίθεση , λες και έχει ο καθένας την ανάγκη τα μελάνια κα τα χαρτιά σας. Α Ν Ω Ν Υ Μ Ε είσαι σίγουρα και εσύ της κουτάλας ,όπως αυτόν που μαζέψατε προχθές και τον κάνατε αντιδήμαρχο πολιτισμού.
    Για σου, Πασχαλίδης Γιάννης .
    Και αν θέλεις να επανέλθουμε Ανώνυμε βαλε το όνομά σου και θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λιγότερο είναι να θαυμάζεις κυρίες όπως η κ. Γεωργίου.
    Ζούμε σε μια περιοχή και εποχή όπου υπάρχει έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού του εαυτού μας και του άλλου. Έτσι είναι ευκολότερο να κατακρίνουμε μια κυρία που χρησιμοποιεί τη γλώσσα της για να γράψει αυτά που έχει στη σκέψη της και όχι για να γλύψει τους αχαρακτήριστους τοπικούς άρχοντες και πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AN EIXE KAMIA KAMIA ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥ Ο 8΄΄05 ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ Η ΜΑΡΜΙΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...
    ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Κ Ο Ι Μ Ο Υ Ν Τ Α Ι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΜΑΓΔΟΥΛΑ.Η ΦΩΤΟ ΑΥΤΗ ΣΕ ΑΔΙΚΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τετοιο μουσμουλο τις φωτογραφιας θα εχουμε για δημαρχο πολυ καλο ολα τα παιδακια θα τρωνε το φαγητο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι από εσάς, τυφλοπόντικες του διαδικτύου, πρέπει να κάνετε τεστ IQ. Σίγουρα ΔΕΝ καταλάβατε τίποτε από όσα γράφει η κυρία Γεωργίου.
    ΥΓ Το τεστ να το κάνουν οπωσδήποτε οι δύο πρώτοι και οι 1.49΄και 3.47΄. Θα σας βοηθήσει πολύ στη ζωή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραια κυρια που τα λεει και ωραια.Μπραβο της,μακαρι ολοι οσοι λετε,αν λετε,την αποψη σας να εχετε το θαρρος να βαλετε και το ονοματακι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδη τα παιδακια θα τρωνε ολο το φαγητο τους.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμοι 1 Φεβρουάριου 10:06 μμ. και 10:50 μμ Με προκαλείται και πρέπει να σας απαντήσω, από μαρμίτες από κουτάλες και από ΝΤΑΤΖΙΔΕΣ ξέρετε εσείς, να δούμε όμως αυτό το ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΗ μέχρι που μπορεί να πάει???. Ανώνυμε 10:58 μμ η σταύρωση του Χριστού είναι κουστούμι στα μέτρα σου, και η κουτάλα στα μέτρα σου .ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ .
    ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ζηλιαρες εσεις θα εισθε καλλυτερες στην ηλικια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΡΕ ΜΑΓΔΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΕΔΩ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΟΥΓΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ Ο ΓΛΕΙΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όλοι εσείς που ενοχληθήκατε από την επιστολή της κυρίας Γεωργίου, να σας δω τι θα κάνετε σε 2 μήνες όταν η σκόνη θα αιωρείται σαν ομίχλη στην Αριδαία.
    Συνεχίστε έτσι, ώστε να αξίζετε τα λεφτά που τσεπώνετε πάνω ή κάτω απ'το τραπέζι... Ύπουλα φίδια, κοντόφθαλμοι, μωροφιλόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλα που υπαρχουν και ενεργοι πολιτες που ασχολουνται με τις τρυπες //////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)