Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Νοιώθει Προμαχιώτης













 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Ως αναδίπλωση μπορεί να εκληφθεί  η στάση του δημάρχου Αλμωπίας , ως προς τους δύο διαφωνούντες   Προμαχιώτες  δημοτικούς  συμβούλους Χρήστο Μπάτση και Δημήτρη Βέσκο στη Σαββατιάτικη εκδήλωση   στο Ξενητίδειο στην Αριδαία, του Μ.Χ. Συλλόγου Προμάχων   του οποίου πρόεδρος είναι ο Χ.


Μπάτσης

Είχε δε ως θέμα την Μακεδονική παράδοση της Αλμωπίας.
Ο Δήμαρχος μάλιστα τόνισε , όχι τυχαία , ότι κατά το ήμισυ είναι Προμαχιώτης. Συγκεκριμένα :



Σήμερα νοιώσαμε όλοι Προμαχιώτες, με αφορμή την Νιώθω Προμαχιώτης όχι μόνο λόγω της μισής μου καταγωγής από τους Προμάχους, αλλά κυρίως γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδείξει διαχρονικά στην τοπική μας ιστορία, ότι και λεβεντιά έχουν και αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο, αγωνιζόμενοι σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές για την απελευθέρωση αυτού του τόπου. Όταν η ίδια η Ελληνική πολιτεία αγωνιζόταν για να βρει τα σύνορά της, οι Προμαχιώτες με τον Παπα-Νίκανδρο είχαν αποφασίσει την απελευθέρωση αυτού του τόπου, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Θέλω να αναφερθώ για μία ακόμη φορά στις έννοιες της ομοφωνίας και της ομοψυχίας που θα πρέπει να μας διακατέχουν αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν την ιστορική τους ευθύνη από την θέση την οποία κατέχουν. Οφείλουν να συνεισφέρουν στο αυτονόητο, καθώς υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζονται απόδειξη, όπως είναι η Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Χρειάζεται όμως εθνική συνοχή σε ζητήματα αυτού του επιπέδου. «Εφιάλτες» και «Κερκόπορτες» στην ιστορική πραγματικότητα, υπήρξαν πολλές φορές. Χρειάζεται λοιπόν ομοψυχία, για να πετύχουμε πράγματα σημαντικά σ’ αυτόν τον τόπο.

Θεωρώ πως τους πολιτικούς δεν πρέπει να τους εξοβελίζουμε, αλλά οφείλουμε να τους δίνουμε τη σωστή κατεύθυνση.

Η 25η Μαρτίου είναι μια σημαντική μέρα. Είναι η γιορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας και ταυτόχρονα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Πατρίδας μας και συγκεκριμένα την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Θέλω να μνημονεύσω τον Ακαδημαϊκό Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος είχε πει ότι γιορτάζοντας το «1821», γιορτάζουμε τα σύνορα της Ελλάδας μέχρι τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Θα πρέπει να καθιερωθεί και μια άλλη εθνική επέτειος, η οποία θα αποκαθιστά τα Ελληνικά σύνορα στη Μακεδονία.Εδώ είναι η Ελλάδα και εδώ χτυπά η Ελληνική καρδιά.

Ας μας σκέπει ο Θεός. Να βοηθάει αυτόν τον τόπο. Έχουμε κοντά μας και τους Ιερείς. Η συμβολή της Εκκλησίας είναι πολύ σημαντική στις προσπάθειες των Ελλήνων. Αυτή λοιπόν την δύσκολη κατάσταση δεν θέλουμε να την ξαναζήσουμε. Και δεν θα την ξαναζήσουμε, γιατί έχουμε ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο.

Ζήτω η Μακεδονία!!!
Ζήτω η Ελλάδα!!!



 

4 σχόλια:

  1. ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΦΙ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ..........ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΑΚΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΗΣ ΠΛΕΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά λευτεριά βρε γερμανοδουλε κολονεοδημοκρατη που τη βλέπεις βρε αρσενικια Μέρκελ.Ο Μητσοτάκης σου ρε που είναι προσκυνημένος ρε μήπως στην Γερμανία με τα κολομνημονια τής άσε λοιπόν τίς μπούρδες σου περί αγώνων γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα του καπετάνιου Γαρρφι παλιορουφιανοι.μπλε και Πράσινοι και κόκκινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενας μπαχοβιτησ ποτε δεν αφηνε την πολη του μεσα στη σκονη και τις λασπες
    ...ειδικα για τοσα χρονια

    επισησ θα κυκλοφορουσε με το αμαξι του και οχι με το υπηρεσιακο του δημου

    δεν πειραζει ο κοσμοσ δε ξεχναει θα τον δωσει πλουσιοπαροχα μια ωραια σκονισμένη μαυρη ψηφο που θα παει συνεεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΜΗ ΑΛΛΑ.....................?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)