Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας


                                    
Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν, και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.
Είναι μια υπενθύμιση για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και το σύνολο της ζωής.

Ειδικά, η Ελληνίδα γυναίκα εκτός από τη μάχη που δίνει να αντιμετωπίσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια που ορθώνονται στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον της, πέρα από τον αγώνα που δίνει διαχρονικά για την υποχώρηση της κοινωνικής ανισότητας και του αποκλεισμού, καλείται να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό και καταλυτικό ρόλο μέσα στην οικογένεια.
Η δράση, η πολλαπλή προσφορά, οι αξίες και οι προοδευτικές αρχές της σύγχρονης γυναίκας καθορίζουν τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κοινωνίας. Γι’ αυτό και η Πολιτεία έχει χρέος να θωρακίσει και να αναδείξει τον καθημερινό ρόλο του γυναικείου φύλου, υποστηρίζοντας εμπράκτως τη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και έκφρασης της ελληνικής κοινωνίας και να δυναμώσει θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Χρονια πολλά!!
Μακρίδου Αγάθη
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ/Υπ. Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)