Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ






       Με μια πανέμορφη εκδήλωση, το Σάββατο 31 Μάρτη, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της  ΟΓΕ) τίμησε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μέρα που έχει βαθιά τις ρίζες της στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

       Καλωσορίσαμε στην πόλη μας τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ), που με μεράκι δημιούργησε ένα υπέροχο μουσικοθεατρικό σκετσάκι και το παρουσιάσαμε από κοινού  στον πεζόδρομο της πόλης μας.
       Με αφορμή την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, απευθύναμε θερμό, αισιόδοξο, αγωνιστικό  κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Αυτό το κάλεσμα, εμείς οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, το απευθύνουμε όχι μόνο κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου.
       Καθημερινά, οι γυναίκες των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ πανελλαδικά, όπως και εδώ στα Γιαννιτσά, απλώνουμε το χέρι, στις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες. Απλώνουμε το χέρι και τις καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.
       Καλούμε τις νέες γυναίκες, τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, τις νέες μητέρες να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που μας αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, για μόρφωση, εργασία με δικαιώματα, δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή.
       Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσες γυναίκες, νέες μητέρες, σήμερα αντιλαμβάνονται πως για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται και η δική τους συμβολή.  Πως είναι και δική τους ατομική ευθύνη,  για να μπορέσει να σπάσει ο φόβος, να βρει μαχητική απάντηση η μοιρολατρία που κυριαρχεί σε πολλούς χώρους δουλειάς, ως αποτέλεσμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των απολύσεων, της απλήρωτης δουλειάς, των εργατικών ατυχημάτων. Ως αποτέλεσμα του μεγάλου ποσοστού ανεργίας, ιδιαίτερα των γυναικών και στο νομό μας.
      Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματα μας στη ζωή με ειρήνη χωρίς πολέμους και προσφυγιά, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
      Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)