Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ραδιόφωνα μόνο για πλούσιους και αεριτζήδες



Τελειώνει όπως φαίνεται σύντομα η ιστορία της ελεύθερης ραδιοφωνίας .
Σύμμφωνα με τους σχεδιασμούς άδειες θα μπορούν να πάρουν μόνο οι πλούσιοι και όσοι έχουν πόρους από άλλες δουλειές και όχι από το ραδιόφωνο , αφού τα ποσά είναι αποτρεπτικά για όσους θέλουν να επιβιώσουν  μόνο από το ραδιόφωνο
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται

Με κατάθεση προσφορών και όχι με δημοπρασία θα δοθούν από την ΕΕΤΤ οι άδειες παρόχου δικτύου ραδιοφωνικού σήματος. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις αρχές Μαΐου θα διαφέρει από αυτή του τηλεοπτικού διαγωνισμού, καθώς δεν θα υπάρχουν γύροι προσφορών για τις άδειες. Ένας ενδιαφερόμενος, επίσης, θα μπορεί να λάβει άδεια παρόχου για μία ή περισσότερες περιοχές, για μία ή περισσότερες συχνότητες ανά περιοχή. Μία και μοναδική είναι η άδεια ανάπτυξης πανελλαδικού δικτύου ραδιοφωνικού σήματος, η οποία είναι η ακριβότερη, καθώς η κατώτατη τιμή προσφοράς είναι 1,4 εκατ. ευρώ. Για τις άδειες παρόχου για τις περιφέρειες η κατώτατη τιμή είναι 200.000 ευρώ, συν 40.000 ευρώ για τη δυνατότητα εκπομπής σε DAB+.

Η ΕΕΤΤ την περασμένη εβδομάδα απέστειλε οδηγίες προς τους ενδιαφερομένους, με τις λεπτομέρειες για την υποβολή των προσφορών. Να σημειωθεί ότι οι άδειες θα είναι 15ετούς διάρκειας και το ποσό θα καταβληθεί είτε εντός 90 ημερών από την απόφαση της ΕΕΤΤ είτε σε δόσεις: Το 50% άμεσα και το υπόλοιπο σε τρεις ετήσιες δόσεις, με πρώτη καταβολή την 1η Ιουνίου 2021.

2 σχόλια:

  1. Πέτρο,πιστεύω ότι το όνομα ΣΑΜΑΝΤΗΣ-ΤΣΟΛΕΚΑ θα συνεχίσει να υπάρχει στα ΜΜΕ γιατί είστε μοναδικοί στο είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο ,δάκτυλος του καλαμποκά του ΣΑΒΒΙΔΗ είναι μην κατηγοράς άδικα τόν ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)