Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Γιατί δεν λένε την αλήθεια για την ρευματοδότηση των καναλιών στην Κορυφή ;


Τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια περίεργη υπόγεια  σπέκουλα για το καθεστώς ρευματοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών και  ραδιοφωνικών σταθμών  από τον Δήμο Αλμωπίας στο πάρκο κεραιών της Κορυφής.

Ενώ μέχρι σήμερα γνώριζαν οι πάντες , ακόμα και οι πιο αρμόδιοι υπάλληλοι του ΣΗΜΕΡΙΝΟΎ  Δήμου Αλμωπίας  , ότι ο Δήμος Ρευματοδοτεί τους πάντες , τώρα πέφτουν από τα σύννεφα.
Αφού μεθόδευσαν το  μόνο στήριγμα του Δήμου προς τα ΜΜΕ,  να σταματήσε δηλ. να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα , διαδίδουν  διάφορες ιστορίες για αγρίους . Η αλήθεια είναι απλή και δεν κρύβεται
. Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι το 1992 ο τότε Δήμος Αριδαίας , επί θητείας Γιάννη Αγιάνογλου κατασκεύασε οικίσκο στην Κορυφή προκειμένου να στεγάσει και να διευκολύνει παρέχοντας ηλεκτρικό ρεύμα στους  ιδιωτικούς  τηλεοπτικούς  ( Ιδιωτικές επιχειρήσεις ) Ήταν η μόνη λύση τότε για να καλυφθεί το 80 % της Αλμωπίας. Μάλιστα αγοράστηκαν και μηχανήματα  -αναμεταδότες με δημοτικά και κρατικά χρήματα, αφού τα κανάλια δεν είχαν ιδιαίτερο συμφέρον και δεν τοποθετούσαν αναμεταδότες . Αργότερα βέβαια  ήρθε η δορυφορική τηλεόραση . Ο Δήμος Αριδαίας συνέχισε το ίδιο καθεστώς και πολύ σωστά .
Και καλώς έπραξε , διότι τουλάχιστον 10 χιλ νοικοκυριά έπρεπε να βάλουν συνδρομητική τηλεόραση και να πληρώνουν τουλάχιστον 350 ευρώ τον χρόνο   Εύκολο να υπολογιστεί το συνολικό ποσό ανά έτος. Στο μεταξύ είχαν μπει και ιδωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στον οικίσκο του Δήμου , πλην του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ που είχε δικές του εγκαταστάσεις από την ίδια χρονολογία , δηλ . το 1992 και φιλοξενούσε σε αυτές τουλάχιστον 5 τηλεοπτικούς αναμεταδότες για να μπορούν οι κάτοικοι να επιλέγουν το κανάλι της αρεσκείας τους.
Μετά από δρομολογημένη καταγγελία  τον Δεκέμβρη του 2017,  μόνο κατά του ΡΑΔΙΟ Αλμωπία  και κανενός άλλου , κινητοποιήθηκαν  ξαφνικά οι πάντες και τα πάντα. Από τους  αρμόδιους  Δημοτικούς υπαλλήλους που γνώριζαν τις ακριβώς  συμβαίνει μέχρι και την Μαρία Αντουανέτα.
Άρχισαν να ερμηνεύουν δε ποικιλοτρόπως την απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , επί δημάρχου Γιάννη Αγιάνογλου , που στα πλαίσια της πολυφωνίας αποφάσισε να φιλοξενήσει και να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και σε ιδιωτικούς  ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως έκανε και για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως έκαναν και πολλοί άλλοι δήμοι στην χώρα που παρακαλούσαν τα κανάλια να τους επιτρέψουν να βάλουν αναμεταδότες.
 Ξαφνικά τα διάφορα παπαγαλάκια προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν καλά και  καλώς έπαιρναν ρεύμα , ενώ οι ραδιοσταθμοί είναι κακοί και δεν πρέπει να παίρνουν ρεύμα . Σαν να μην μετέδιδαν όλα αυτά τα χρόνια δωρεάν ανακοινώσεις του Δήμου , αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Το τηλεοπτικό σύστημα  εκπομπής εδώ και τέσσερα χρόνια άλλαξε με την ψηφιακή τηλεόραση. Έτσι άλλαξε και το σύστημα εκπομπής  από την Κορυφή .
Ο Δήμος Αλμωπίας ακολουθεί μια περίεργη τακτική μισοθολούρας στο θέμα αυτό , διαρρέοντας διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα. Οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει  και ποια είναι η αλήθεια. Όσο για τους αρμόδιους υπαλλήλους που   κάνουν τώρα ότι  δεν ήξεραν τίποτα και έκαναν την πάπια, χωρίς να προστατεύσουν τον Δήμο , αλλά και τους ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμών , επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να υπάρχει θέματυπικότητας , να χρεωθούν όλα τα σπασμένα, αν πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. 
Για να μην πω ότι πρέπει να πάνε σπίτια τους. Γιατί δεν μιλούσαν τόσο καιρό; Μήπως υπάρχει κάτι πιο οργανωμένο από κάποιους υπαλλήλους που νομίζουν   ότι αυτοί είναι  ο νόμος , η διοίκηση , οι αιρετοί , τα πάντα;  Αν και η απόφαση επί εποχής Γιάννη ΑΓΙΆΝΝΟΓΛΟΥ  είναι σαφής και ξεκάθαρη. Εγκρίθηκε δε από  παραπάνω ελεγκτικές αρχές.. Και την κατήργησαν μέσα σε μια νύχτα υπαλληλίσκοι και  όχι το δημοτικό συμβούλιο. Αν είναι ευχαριστημένοι  με αυτό οι δημοτικοί  σύμβουλοι , τότε μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές στον Δήμο Αλμωπίας  . Ούτε και αιρετοί . Ο Δήμος δε ,θα είναι πολλαπλάσια κερδισμένος αφού θα γλυτώνει   πάνω από 1 εκ. ευρώ την τετραετία .
Αυτά προς το παρόν  

3 σχόλια:

  1. ΠΕΤΡΟ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ,ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Ο ΠΑΣΟΗΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ "ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ" ΚΑΙ Ο ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΠΑΡΗ ΕΦΥΓΑΝ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ. ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Ή ΚΑΚΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς τον κ. 12:27 πμ- Συμφωνώ και πρέπει ο Μπίνος να το θέρει στο δημοτικό συμβούλιο όπως πρέπει , ξεκάθαρα, και αφού βέβαια είναι παρόντες και οι πασοοι να πάρουν απόφαση - όσο για την Αμπάρη και Ασβεστόπουλο που ανέφερες σε παραπέμπω να ακούσεις το βίντεο, γιατί τουλάχιστον αυτοί και ήταν και έχουν άποψη και ηθελαν να πάει σε ψηφοφορια , Ο Δήμαρχος ήταν διαφορετικά ;;;;;;;

      Διαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)