Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

«Θέλουν να στείλουν στις καλένδες το Φράγμα Αλμωπαίου, αλλά δεν θα τους περάσει»!


Ο Καρασμάνης αποφασισμένος να φέρει στην Ευρωπαϊκή  Επιτροπή τις μεθοδεύσεις – ντροπή του Υπουργείου!


 Αδιανόητα είναι αυτά που συμβαίνουν με την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου. Ενός έργου τεράστιας σημασίας και πολλαπλής χρησιμότητας, που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Σκύδρας, των Γιαννιτσών αλλά και της Αλμωπίας, και θα δημιουργήσει δεκάδες ή και εκατοντάδες θέσεις εργασίας ως τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι θα αποτελέσει και ένα έργο ανεκτίμητης περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, καθώς θα προστατεύει τον υδροφόρο ορίζοντα, και θα διοχετεύσει νερό στην τάφρο 66 που σήμερα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον!

Σε δύο απαντήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε αντίστοιχες Ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη για το μείζον αυτό θέμα, η ηγεσία του ¨καταφέρνει¨ να αποκαλύψει μια εικόνα (επιεικώς) τραγελαφική: Στην πρώτη Ερώτηση του Ιανουαρίου 2017, μας λέει ότι εκκρεμεί η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Αλλά, ώ του θαύματος, και στη δεύτερη Ερώτηση Καρασμάνη, δεκατρείς μήνες αργότερα, η απάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι – πάλι – ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων… εκκρεμεί!

                       ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Δηλαδή, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος πολιτικής ευθιξίας, μας λέει ότι, μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει εγκριθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, καρκινοβατεί επί τρία και πλέον χρόνια! Και ο λόγος είναι πλέον καταφανής και πασιφανής: Διότι το έργο έχει ¨κουσούρι¨, έχει τη ¨σφραγίδα¨ της Νέας Δημοκρατίας! Γι’ αυτό κάνουν κι΄ αυτοί ό,τι έκαναν και άλλες Κυβερνήσεις στο παρελθόν: Θέλουν να το στείλουν ¨στις καλένδες¨! Ένα έργο πνοής για το οποίο ο Καρασμάνης στο σύντομο διάστημα της υπουργίας του έτρεξε τις διαδικασίες με ταχύτητες φωτός… Και γι’ αυτό και εντάχθηκε ως τρίτο έργο στα συνολικά δέκα έργα που προτάθηκαν στο ¨πακέτο Γιουνγκέρ¨!

Οι απαντήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεπερνούν κάθε όριο ανακολουθίας. Είναι εξωφρενικές: Στη μία λέει ότι θα μετρήσει η ¨συμπληρωματικότητα/διαχρονικότητα¨ και θα πάρουμε μεγαλύτερη βαθμολογία-μόρια από προηγούμενο Πρόγραμμα… Στη δεύτερη, γυρνάνε από την άλλη πλευρά το δίσκο στο γραμμόφωνο, και μας απαντάνε ότι θα μετρήσουν τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά!

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι: Για κακή τους τύχη, το Φράγμα Αλμωπαίου, ΠΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ! Και της συμπληρωματικότητας και τα περιβαλλοντικά. Και, επιπλέον, έχει και ΠΛΗΡΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. Συνεπώς, είτε το θέλουν είτε όχι, το μεγάλο αυτό έργο Ζωής για την Πέλλα, θα προχωρήσει και θα κατασκευαστεί. Ο Καρασμάνης δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό! Το Φράγμα Αλμωπαίου θα γίνει… Θα το φτάσει, αν χρειαστεί, μέχρι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου και θα αποκαλύψει τα πάντα! Σε κάθε περίπτωση, το επαναφέρει άμεσα στη Βουλή, ώστε ο Υπουργός να υποχρεωθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του και τις προθέσεις του, μετά από τον τραγέλαφο που έχει δημιουργήσει.

Και όχι μόνον αυτό… Αλλά και για να υποχρεωθεί επιτέλους ο κύριος Αποστόλου να προκηρύξει το Μέτρο 4.3.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (που έχει εγκριθεί αυτούσιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), με τα 436 εκατομμύρια που ο Καρασμάνης έχει διασφαλίσει για αρδευτικά έργα και τα οποία μουχλιάζουν ακόμη στα κοινοτικά ταμεία αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα!

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                         26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018​



ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

4 σχόλια:

  1. τα νερά της Αλμωπίας πλούτος και ιδιοκτησία της Καρατζόβας να διασφαλιστούν θεσμικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας τσαμπουνάς βρε Καρασμάνη; Ο Γιάννης Σηφάκης έγαλε ανακοίνωση πριν από ενάμισυ μήνα ότι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το φράγμα του Αλμωπαίου υπογράφτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικέ μου η ανακοίνωση του Σηφάκη που τσαμπουνάει είναι σαν το φυσικό αέριο ....ψέμα... με την γίδα στην πλάτη..

      Διαγραφή
    2. ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝ(Ν)ΗΣ; Α ΣΤΟ ΚΑΛΟ ...

      Διαγραφή

(3)