Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Γιορτάζουν τη Ζωοδόχο Πηγή στο Γαρέφι


 



 Τη Παρασκευή Ζωοδόχου πηγής , σε δασική περιοχή του Γαρεφείου , υπάρχει το ομώνυμο γραφικό εκκλησσάκι , όπου κάθε χρόνο κάτοικοι του χωριού , αλλά και της ευρύτερης περιοχής , συγκεντρώνονται και γιορτάζουν   δημιουργώντας πανηγυρικό κλίμα

Πριν από 25 χρόνια ο κ. Μπίνος είχε διηγηθεί στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ , το όλο ιστορικό .  Σύμφωνα με την μαρτυρία του είχε  καθοδηγηθεί στο σημείο  όπου βρήκε εικόνα και έκτισε το εξωκκλήσι . Το  όραμα και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ιστορική αυτή τοποθεσία όπου υπάρχει και το εκκλησάκι ξυπνάει μνήμες στην οικογένεια  του  , αλλά και σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν στηρίζοντας το με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Την Παρασκευή  αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο αρχικά με την Εκκλησιαστική Λειτουργία στις 11:00 στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής έπειτα στις 11:45 το μοίρασμα με το κουρμπάνι.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την παρουσίαση μουσικοχωρευτικών εκδηλώσεων Στην συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλον τον κόσμο με παραδοσιακή μουσική ζωντάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)