Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ







- ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΓΑΣΙΑΣ!



Με την επίσκεψη στην Έδεσσα του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής του Βιετνάμ , ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος των επαφών, μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και της μακρινής Ασιατικής χώρας, που σαν στόχο έχουν την συνεργασία των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο είχε περάσει από την περιοχή ο πρώην ηγέτης του Βιετνάμ Χο- Τσι- Μιν.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στο Δημαρχείο, όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Υπουργός αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για την ομορφιά της περιοχής, που την χαρακτηρίζουν το πράσινο, τα λουλούδια και το νερό.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην προοπτική της συνεργασίας των δύο πλευρών, που μελλοντικά θα τονίζεται από τον τουρισμό των Βιετναμέζων στην περιοχή και από την αποστολή τοπικών προϊόντων στο Βιετνάμ.

Ακόμα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εκτενέστατη πληροφόρηση που του είχε κάνει λίγο πριν ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, σχετικά με τις μαρτυρίες ντοκουμέντα για την παραμονή του Χο-Τσι- Μιν, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά θα προστεθούν στην ιστορία του μεγάλου ηγέτη τους, που ήταν πάντα υπέρ της Ειρήνης και φιλίας των λαών. Σε αυτό το σημείο μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση του Δήμου Έδεσσας, για την μετονομασία πάρκου της πόλης σε ” Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών” προς τιμή του πρώην ηγέτη του Βιετνάμ.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, στην προσφώνηση του, καλωσόρισε την 15μελη αντιπροσωπεία, αναφέροντας την γεωγραφική αποτύπωση της περιοχής, τα παραγωγικά χαρακτηριστικά της, την ιστορία της και τις προοπτικές που ανοίγονται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στην Βιετναμέζικη αντιπροσωπεία ήταν ο πρέσβης στην Ελλάδα, οι υπουργοί των περιοχών του Βορείου και Νοτίου Βιετνάμ και μέλη των διεθνών σχέσεων της Κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί ξενάγηση στην γύρω περιοχή (εργοστάσια μεταποίησης φρούτων) και ακολούθησε επίσκεψη στους Καταρράκτες και γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)