Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ.





Η Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου, εγκαινίασε σήμερα το πρωί το Μουσείο Κλασσικού Αθλητισμού της Έδεσσας, που φιλοξενείται στο κτίριο της Λαογραφικής Εταιρίας Ν.Πέλλας, στην παραδοσιακή συνοικία του Βαροσίου.


Στην διάρκεια της τελετής αναφέρθηκε όλο το ιστορικό για την μόνιμη πλέον λειτουργία του χώρου, ενώ από τον γραμματέα της Λαογραφικής τονίστηκε ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ δεν προσκλήθηκαν όλοι όσοι υιοθετούν το όνομα Μακεδονία για το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων.



Ακόμα ο Πρόεδρος των Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, απένειμε τα εύσημα στον παλαιό αθλητή του επί κοντώ Στάθη Πιπλικάτση, που επί χρόνια είχε αναλάβει να υλοποιήσει το όραμα για την δημιουργία του Μουσείου.

Ο κ. Πιπλικάτσης, με την σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την δημιουργία του Μουσείου και ιδιαίτερα τους Εδεσσαίους αθλητές που έστειλαν υλικό για την δημιουργία του Μουσείου και αυτούς που συνέβαλαν υλικά στην προσπάθεια.



Η κ.Πατουλίδου, με την σειρά της, αναφέρθηκε με θέρμη στα χαρακτηριστικά της Ελληνικής ψυχής, που ότι θέλει το καταφέρνει, ενώ μίλησε και για την Μακεδονία, λέγοντας ότι το όνομα της δεν πωλείται.

Αναφέρθηκε επίσης και στη νίκη της στην Βαρκελώνη, που την έχει αφιερώσει σε όλους τους Έλληνες.



Η κ.Πατουλίδου, συνεχάρει τους πάντες για την δημιουργία του Μουσείου, στο οποίο έχει αφιερώσει μια αθλητική της μπλούζα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τελετή του αγιασμού και με το κόψιμο της κορδέλας από την Ολυμπιονίκη.



Μεγάλος απών ο Γιώργος Μεσημερτζης, αφού προβλήματα υγείας δεν του επέτρεψαν να ταξιδέψει από την Κύπρο.

Στο Μουσείο υπάρχουν εκθέματα από το 1923 έως το 1970, ενώ ξεχωριστή θέση έχουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες.

ΤΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)