Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ




  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πέλλας Προκοπίδης Ευάγγελος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

  «Προχωράμε μπροστά.
  Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της κοινωνίας.
  Αφήνουμε πίσω οτιδήποτε λειτουργεί ανασταλτικά στο ξεκάθαρο μήνυμα που έδωσαν οι 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες του νέου πολιτικού φορέα που δημιουργήσαμε.
  Ξεπερνάμε  προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος. Χτίσουμε πάνω σ΄ αυτά που μας ενώνουν, αφήνοντας πίσω ότι μας πλήγωσε και μας χώρισε.
  Οι πολίτες της χώρας έχουν εναποθέσει τις ελπίδες  τους στο καινούριο που δημιουργούμε.
  Η Φώφη Γεννηματά, που εξελέγη Επικεφαλής της προσπάθειας, έχει λάβει μια σαφή εντολή: Να οδηγήσει την Παράταξη ενωμένη στις μεγάλες προκλήσεις του αύριο.
  Η ενιαία έκφραση των απόψεών μας, είναι το κυρίαρχο στοιχείο της προσπάθειάς μας. Η πολυφωνία, έτσι όπως την επιχειρούν ορισμένοι, θολώνει το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε.
  Στα Εθνικά θέματα, προτάσσουμε την Εθνική συνεννόηση. Στο τελευταίο μεγάλο θέμα που μας απασχόλησε, αυτό της ονομασίας του γειτονικού κράτους, διαπιστώσαμε με λύπη μας, ανεύθυνους χειρισμούς από την Κυβέρνηση, που θα επιφέρουν πολιτικές και ιστορικές επιπτώσεις σε βάρος του Έθνους.
Καταθέσαμε την πρότασή μας, στα πλαίσια του πατριωτικού μας καθήκοντος. Δυστυχώς η Κυβέρνηση μας αγνόησε και προχώρησε μόνη της σε μια ντροπιαστική συμφωνία, που οδηγεί την χώρα σε περιπέτειες. Παραχώρησε όνομα, εθνότητα, γλώσσα, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των πολιτών μας.
  Ταυτιζόμαστε πλήρως με την πρόταση που κατέθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στηρίζουμε την προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Μίας  λύσης που θα είναι προϊόν ουσιαστικού διαλόγου των δύο πλευρών και δεν θα έχει επιβληθεί από άλλες δυνάμεις, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά τους σχέδια στην περιοχή.
  Διαφορετικές προτάσεις από αυτή της Επικεφαλής μας, μας βρίσκουν αντίθετους. Αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και δημιουργούν σύγχυση στους ψηφοφόρους.
 Όσοι γνωρίζουν το θέμα, ξέρουν πολύ καλά ότι οι ισορροπίες δυνάμεων έτσι όπως διαμορφώνονται στο γειτονικό κράτος, μας ευνοούν  για μία συμφωνία στο μέλλον.   Ο χρόνος είναι σύμμαχός μας».
                                   

3 σχόλια:

(3)