Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Γιάννης Σηφάκης Ιστορική ημέρα: Αλλαγή σελίδας με την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ στις Πρέσπες


Πανικός στην ΝΔ που επιτηδευμένα παρερμηνεύει την συμφωνία και έχει χάσει την ψυχραιμία της

* Συμφωνία - θεμέλιο για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια και την Ευρώπη

* Αλέξης Τσίπρας: Πατριωτική και αμοιβαία επωφελής για τους δύο λαούς η συμφωνία

* Ζόραν Ζάεφ: Οι λαοί μας πρέπει να ξεφύγουν από το παρελθόν και να κοιτάξουν το μέλλον

* Μάθιου Νίμιτς: Πολιτικό θάρρος και στρατηγικό όραμα από Τσίπρα και Ζάεφ


Πανικός στην ΝΔ μετά την συμφωνία που αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προώθηση μεγάλου Εθνικού θέματος μετά από πολλές δεκαετίες πλήρους αποτυχίας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Ο πανικός ενισχύεται με την έξοδο από τα προγράμματα σκληρής επιτροπείας μετά από 2 μήνες και τις αποφάσεις για την διευθέτηση του δημοσίου χρέους
Στην Πέλλα εκφράζεται με απειλές, εκβιασμούς, προκλήσεις σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είναι φυσικό, θα πέσουν στο απόλυτο κενό προς μεγάλη θλίψη των εμπνευστών τους.
Δεν μπορούν να χωνέψουν τις ραγδαίες εξελίξεις που φυσικά δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσουν αφού η συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει υπογραφεί και η έξοδος από τα μνημόνια έχει δρομολογηθεί.
Το γεγονός αυτό τους δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό και έλλειψη ψυχραιμίας που εκδηλώνεται με άκομψη προσπάθεια παραπληροφόρησης για την συμφωνίας με γελοία ψέματα, εκλεκτικές "ερμηνείες" και άλλα περίεργα όπως και με ανούσιες προκλήσεις, απειλές και ενοχλήσεις σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα όρια της ανάγκης εισαγγελικής παρέμβασης.
Είναι σαφές ότι οφείλουν να ηρεμήσουν και να δεχτούν την πραγματικότητα και την ήττα των απόψεων τους που διασπείρουν το μίσος για τους γειτόνους και την πατριδοκαπηλεία και φυσικά την μη λύση της εκκρεμότητας 26 ετών.
Σύμφωνα με την συμφωνία:
Η ΠΓΔΜ αλλάξει το όνομα της σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" για όλες τις χρήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Αναγνωρίζει ότι η Αρχαία Μακεδονία και ο πολιτισμός της είναι μόνον Ελληνικά.
Η Αρχαία μακεδονική γλώσσα ήταν Ελληνική, η Μακεδονική γλώσσα των γειτόνων ( έτσι ορίζεται ο όρος Μακεδονική για αυτούς) διευκρινίζεται είναι σλαβική διάλεκτος.
Δεν περιέχει απολύτως τίποτα για Μακεδονικό Έθνος παρά τα ασύστολα ψέματα που κυκλοφορούν στα media.
Η ιθαγένεια τους από "Μακεδονική" που είναι σήμερα θα αλλάξει προσθέτοντας για δική τους χρήση το "πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας) και για χρήση από μας μόνο το "πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας".
Θα χαρακτηρίσουν τα αγάλματα τους που απεικονίζουν ιστορικά πρόσωπα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας με την επιγραφή πχ Μέγας Αλέξανδρος Βασιλιάς της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας κλπ.
Θα βγάλουν το Ελληνικό σύμβολο που βρίσκεται στην σημαία τους
Και το πολύ σημαντικό θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους για να εντάξουν μέσα στο νέο τους όνομα και να αφαιρέσουν όλους τους αλυτρωτισμούς.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;;;; λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!!! Έλεος!!!
Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι τεράστια. Από φοβικά σύνδρομα, περιχαρακώσεις, κλπ που εγκλώβισαν την χώρα επί 26 χρόνια περνάμε στην νέα εποχή της φιλίας και της συνεργασίας με λογική συνανάπτυξης και δημιουργίας.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι της ΝΔ τις πιέσεις και τις δήθεν μπλερέζες. Δεν θα τους βοηθήσουν στο ελάχιστο και θα τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινωνίας.

9 σχόλια:

  1. Στη Βουλη σε εστειλαν οι Ελληνες μακεδονες τησ Πελλας οι οποιοι στο συνολοτους σχεδον λενε οχι στην συμφωνια.Μην μας προσβαλεις λοιπον περισσοτερο γιατι τα δυσκολα αρχηζουν τωρα και μαλιστα ξεκινησαν απο τον Καμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις οι πολίτες ενημερωθούν σωστά και καταλάβουν την συμφωνία θα είναι σύμφωνοι Βασίλη, μην ανησυχείς πολύ. Στην Πέλλα συμφέρει η σταθερότητα στην περιοχή, να μην έχουν επιρροή οι Τούρκοι στην γειτονιά μας, να μην διαλυθεί η γειτονική χώρα και ενισχυθούν οι εθνικισμοί Αλβανίας και Βουλγαρίας, να ενισχυθούν οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στους γείτονες και φυσικά ότι για πρώτη φορά επίσημα οι γείτινες αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονική ιστορία που πράγματι είναι μια και μόνο μια και Ελληνική. Κατά τα λοιπά ισχύει η διεθνής συνθήκη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί του Βουκουρεστίου του 1913 ( μετά τους Βαλκανικούς πολέμους κατά την οποία η Ελλάδα πήρε το 51% του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας, η Σερβία το 36%, η Βουλγαρία το 12% και η Αλβανία το 1%). Η διεθνής αυτή συνθήκη δεν μπορεί να αναθεωρηθεί γιατί ανήκει στο Διεθνές δίκαιο.
      Η συμφωνία ούτε αναφέρεται σε μακεδονικό έθνος που φυσικά δεν υπάρχει.
      Η χώρα μας δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Δεν πρέπει να λειτουργεί φοβικά και περιχαρακωμένη. Η φιλία και συνεργασία των λαών της Βαλκανικής θα ενισχύσει πολύ την χώρα μας.
      Εξωτερική πολιτική Βασίλη δεν γίνεται στον δρόμο και καλό είναι να μην παρασύρεται κανείς από εθνικισμούς ( συνήθεις στα Βαλκάνια) και κάποιους που δεν θέλουν ποτέ να λυθεί το πρόβλημα. Η συμφωνία έχει υπογραφεί, δεν είναι θέμα απόψεων. Δυσκολεύονται πολύ από πίσω γιατί πρέπει να αλλάξουν όνομα, να κάνουν δημοψήφισμα, να αλλάξουν σύνταγμα κλπ κλπ θετικά για μας που προβλέπει η συμφωνία, όταν και αν τελειώσουν αυτοί με αυτά τότε και μόνον τότε θα κυρώσει η χώρα μας την συμφωνία.
      Η ζωή και η ιστορία θα δείξει. Αυτή η συμφωνία θα αποδειχτεί ιστορική και θα αναβαθμίσει πολύ την θέση της χώρας μας.
      Τώρα εσύ που όλα τα ξέρεις και λες ότι σε προσβάλει κλπ θα έπρεπε να μας το εξηγήσεις.
      Στην Βουλή με έστειλαν οι Μακεδόνες της γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι για να διατηρήσω αιωνίως ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να έχουν λύσει από το 1991 ( από τότε που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και πήραν όνομα τα νέα κράτη, που τότε συμφώνησαν με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, άκουσε αν θες την συνέντευξη πριν 4 χρόνια του Κων. Μητσοτάκη και τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη προχθές στη Βουλή. Χρέος του πολιτικού και των κυβερνήσεων είναι να λύνουν τα προβλήματα και όχι να τα διαιωνίζουν. Αν μια μερίδα του κόσμου διαφωνεί με την λύση ( μέχρι να δεί και να καταλάβει) αυτό δεν σημαίνει ότι ο πολιτικός πρέπει να λαικίσει και να πάει με το τι θέλουν οι πολλοί όταν πιστεύει ακράδαντα ότι το σωστό είναι αλλού. Διάβασε πόσες φορές ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος πήγε ενάντια στην θέληση της πλειοψηφίας του λαού σε Εθνικά θέματα και εκ των υστέρων δικαιώθηκε από όλους. Και θυμήσου που κατέληξαν οι εθνικισμοί μετά το 1920 όταν κατηγόρησαν για προδότη και μειοδότη τον Ελευθέριο Βενιζέλο που είχε φέρει την συνθήκη των Σεβρών που η Ελλάδα έπαιρνε τα παράλια της Μικράς Ασίας και εν δυνάμει και την Πόλη και επικράτησαν οι βασιλικοί που οδήγησαν τον στρατό προς την Άγκυρα με αποτέλεσμα να ξεριζωθεί 3000 χρίνων Ελληνική ιστορία στις χαμένες πατρίδες...
      Να μην ξεχνάμε φίλε, μάθετε να εμπιστεύεστε κάποιους που ξέρετε ότι είναι καθαροί και παλεύουν. και δεν πιστεύω να με αμφισβητεί σε αυτό φιλαράκι μου.
      Επίσης μην νομίζει κάποιος ( από αυτούς που συνήθισαν τόσα χρόνια αλλιώς τους πολιτικούς) ότι προσωπικά θα λειτουργούσα ποτέ με κριτήριο την επανεκλογή μου, όλοι ξέρετε ποιός ήμουν πριν εκλεγώ, πως εξασκώ την πολιτική με τα δεδομένα που δούλευα και στην δουλειά μου και ότι μετά την πολιτική θα γυρίσω πάλι σε αυτήν. Δεν έχω καμιά ανάγκη οικονομικά την θέση του βουλευτή. Να δω όμως αν οι πολίτες θα αποφασίσουν να μην κρατήσουν στην Βουλή κάποιον που δεν είναι βουλευτής της φωτο, της κοροιδίας και της παλιάς κοπής...αλλά στέκεται δίπλα του και παλεύει μαζί του...

      Διαγραφή
    2. Που είδες κ Σηφακη τόσα χρόνια αποσταθεροποίηση στην περιοχή? Κ το χρησιμοποιείς Εσύ κ η κυβέρνηση τόσο συχνά? Έχεις επισκεφτεί τη Γευγελη να δεις τις σχέσεις των Ελλήνων με τους εκεί? Κ επειδή την διαβάσαμε την συμφωνία δεν μας πείθεις πλέον.. κ αν άκουσες την ομιλία του αρχηγού σου στις Πρέσπες είπε ότι ήρθαμε εδώ να διορθώσουμε αδικίες πολλών χρόνων.. 1944 μάλλον γιατί οι Πρέσπες δεν επιλέχτηκαν τυχαία.. Κ κλείνω αφού όπως υποστηρίζεις η συμφωνία είναι εξαιρετικη γιατί δεν την φέρατε στην Βουλή να πάρετε κ τα εύσημα, γιατί δεν ρωτήσατε τον λαό να σας δώσει το ΟΚ κ στο φινάλε αν ο λαός έλεγε ΟΧΙ μπορούσατε να το κάνετε ΝΑΙ ..συνιθισμενοι είστε σε αυτό..

      Διαγραφή
  2. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό σηφακη κρίμα που σε ψήφισα δεν φταις εσύ εγώ φταίω Ας ΠΡΟΣΕΧΑ μου έλεγαν ότι δεν έχετε μπέσα άλλα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι δεν με ψήφισες και δεν θα με ψηφίσεις, "ανήκεις" αλλού, μην μας ζαλίζεις τον έρωτα...
      Ο λαός δεν θα γυρίσει σε αυτούς που μας κατάντησαν στην χρεωκοπία, που κατέκλεψαν την χώρα, που χάρισαν δώρο στους φίλους τους την Αγροτική Τράπεζα και δεν έχεις χρηματοδότηση, που είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στην κλεψιά, στην αρπαχτή, στην λαμογιά και στην διαπλοκή. Ξέρει ότι βγάζουμε την χώρα από τα μνημόνια, μειώσαμε την ανεργία 7% ως τώρα, σώσαμε κόσμο που θα πέθαινε στον δρόμο, βάλαμε τους ανασφάλιστους δωρεάν στο δημόσιο σύστημα υγείας και βοηθούμε την Πέλλα να ξεφύγει από την μιζέρια που την καταδίκασαν οι παλιές κυβερνήσεις και τα παλιά φθαρμένα πρόσωπα ανεξαρτήτως Κομμάτων...

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΝΙΜΙΤΣ ΕΠΙ 27 ΕΤΗ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ....ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΛΥΝΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΟΥ(Ε.Ε. ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ), ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΝΤΟΡΕΣ ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ ΚΛΠ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ "GEORGE SORROS"

      ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΕΣΥ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΝΑ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.....ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ !!!!!!

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ,
      ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ (ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΛΠ)

      Διαγραφή
  3. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=_soqyaiGWP4&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.Σηφακη και στις δυο σου παρεμβασεις καταληγεις σε μπηχτες, για την συναδελφο σου (και οχι μόνο). Νομιζω οτι δεν σε βοηθάει αυτή η τακτική και στην πραξη ειναι αχρείαστη, αφου ο ανταγωνισμός σας, για προβολή των ενεργειών σας ειναι πανομοιότυπος. γνωμη μου ειναι, και δεν κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)