Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Επικίνδυνοι διαχωρισμοί –Πατριωτισμοί στην Αλμωπία



ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ




Τουλάχιστον άστοχη , αν όχι περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση ποντιακών σωματείων της Αλμωπίας να πάνε ξεχωριστά στις Πρέσπες και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους για την επερχόμενη νέα ονομασία των Σκοπίων. Σε μία τέτοια εκδήλωση θα περίμενε κανείς όλα τα σωματεία  Ποντιακά, Μακεδονικά, Μικρασιατικά , βλάχων κλπ)  να συνεννοηθούν  και να πάνε όλα μαζί. Τι συμβαίνει άραγε; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Σε τι εξυπηρετεί και ποιους άραγε;  Μήπως δεν έχουν εμπιστοσύνη στα άλλα πολιτιστικά σωματεία; Είναι δηλαδή παραπάνω πατριώτες (ή μόνο αυτοί πατριώτες;) και όλοι οι υπόλοιποι προδότες;
Ελπίζουμε να ήταν μια παράλειψη που οφείλεται σε βιασύνες και δεν αποσκοπεί σε κάτι άλλο. Τότε ανοίγουν απρόβλεπτοι ασκοί που σίγουρα δεν οφελούν την όλη ιστορία,ούτε και τον τόπο , αφού κάνουν σαφεις διαχωρισμούς. Ελπίζουμε οι εμπνευστές αυτής της διοργάνωσης να δώσουν κάποιες απαντήσεις. Διαφορετικά κάθε άλλο παρά πατριωτικούς σκοπούς υπηρετούν .


ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


Μαζικά στις Πρέσπες τα Ποντιακά Σωματεία της Αλμωπίας - Ζητούν από τους Βουλευτές να καταψηφίσουν το «Βόρεια Μακεδονία»
Ανακοίνωση για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες που οργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία Δήμου Αλμωπίας

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας , ο σύλλογος Ποντίων Χρύσας -Τσακωνων -Ροδωνιας " Ο Πόντος", ο λαογραφικός σύλλογος Ποντίων Αψαλου , ο μορφωτικός - πολιτιστικός σύλλογος Ριζοχωριου ‘’Τοξιδου Ελένη’’ , ο μορφωτικός σύλλογος Νεοχωρίου και ο μορφωτικός σύλλογος Νότιας μετά το άκουσμα της μετονομασίας των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στις Πρέσπες την Κυριακή 17 Ιουνίου για να δηλώσουν την έντονη εναντίωση τους σ αυτή την πολιτική απόφαση.

Είμαστε αντίθετοι να λάβουν τα Σκόπια οποιοδήποτε σύνθετο όνομα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Καλούμε όλους εσάς να δηλώσετε την έντονη άρνηση σας , δηλώνοντας τη συμμετοχή σας και μεταβαίνοντας μαζί μας στις Πρέσπες σαν "γροθιά" για την κατάργηση αυτής της απόφασης.

Τηλέφωνα για να κλείσετε θέση: 6979356460 (Παπαδόπουλος Θεόφιλος )

Τοποθεσία αναχώρησης : πλατεία Αγγελή Γάτσου.

Τιμή εισιτηρίου 5€/ άτομο

Υ.Σ. Απαιτούμε απο τους Βουλευτές του Νόμου Πέλλας να καταψηφίσουν αυτό το αισχρό νομοσχέδιο και να λάβουν μια ξεκάθαρη θέση επί του θέματος

20 σχόλια:

  1. Φίλε Πέτρο ο σύλλογος του Λουτρακίου θα πάει αυτή τη φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΉΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΚΗΣΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν ρωτάς τους ίδιους;Νομίζω ότι μπορούν να σου απαντήσουν . Δεν χρειάζονται συνήγορο εμένα , ούτε κανέναν άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος τους επέτρεψε να λέγονται πόντιοι.τι σχέση έχουν με το πόντο που είναι τουρκικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποντος φιλε σημαινει θαλασσα . Ποντιος ειναι ο κατοικος που κατοικει κοντα στη θαλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι άθλιος να σε καλά...μου θύμησες εκείνους τους καταδότες που βάζανε το χεράκι τους οστε να σκοτώσουν κάποιον. Προδότη φτύνω το άρθρο σου και όλους τους βρομώ ντόπιους ρουφιάνους που ζουν στην Αλμωπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν δεν ντρέπεστε άθλιοι προδότες σκοπιανό φίλοι ουστ είσαι μαλ...κόψε το μυθιστόρημα ´

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιοι είναι αυτοί οι επικίνδυνοι διαχωρισμοί Σαμαντη για πες μας..γιατι προσπαθεις να προκαλέσεις διχασμο ?? και για πες μας εσύ με αυτο το ανοητο άρθρο ποιον εξυπηρετείς ?? περιμενω απάντηση σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα κύριες Σαμάντη.Το όνομα μου είναι Ιγνατίδης Κωσταντίντος και είμαι ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας,Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο το σας βρίσκω λιγάκι αδιάβαστο.Δουλειά του δημοσιογράφου,αν όντος είστε, είναι η ενημέρωση και το σωστό ρεπορτάζ. Γιατί το λέω αυτό?θα έπρεπε να γνωρίζεται ότι εδώ και πολύ καιρό τα ποντιακά σωματεία σε αρκετές εκδηλώσεις θεσπίζουν τις δυνάμεις και δεν δρουν μεμονωμένα σε ότι αφορά τους από κοινού σκοπούς.Αυτός είναι και ο λόγος που τα σωματεία μας έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση.το ρεπορτάζ πάντως θα έπρεπε να συνεχιστεί και να ξέρατε ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους συλλόγους που θα κατεβούν στις Πρέσπες Δίχως να υπάρχουν ανάμεσα μας επικίνδυνοι διαχωρισμοί,μπορείτε αλώστε να πάρετε και ένα τηλεφωνώ τους προέδρους και να μάθετε τι κατάσταση επικρατεί μεταξύ μας και προς απογοήτευση κάποιον θα δείτε ότι είναι άριστες οι σχέσεις μας. παρακαλώ την επόμενη φορά που θα αναρτήσετε ένα κείμενο να είστε ενημερωμένος και να μην γράφετε πράγματα που μόνο στην φαντασία υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πετρο εισαι αθλιος και εμετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάντηση
    Ευχαριστώ τον Διευθυντή του ΙΕΚ Δημοσιογραφίας Της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας. Δεν ήμουν από τους τυχερούς να φοιτήσω σε αυτή την μεγάλη σχολή και μάλλον δεν έγινα καλός δημοσιογράφος. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία κάποτε να καθίσω στα θρανία τους. Αντί να απαντά όμως σε μένα και να μου κάνει υποδείξεις , ας διαβάσει ξανά αυτά που έγραψα και ας απαντήσει στον κόσμο. Άλλωστε εγώ δεν ζήτησα καμία προσωπική απάντηση. Όμως ,όλοι αυτοί που ασχολούνται με τους συλλόγους και που πραγματικά προσφέρουν μεγάλο έργο , οφείλουν σε τέτοιες περιστάσεις να είναι να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Διότι εκτός από τον εαυτό τους εκπροσωπούν και πολλούς άλλουςΠόσο μάλλον όταν ηγείσθε της Ευξείνου Λέσχης που έχει ένα τεράστιο έργο. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε τους παλιούς δημιουργούς , σεβαστείτε τουλάχιστον το σπουδαίο έργο τους

    Πέτρος Σαμάνδης ,
    αυτοαποκαλούμενος Δημοσιογράφος , μη αναγνωρισμένος από εσάς


    Υ.Γ. Ελπίζω να μην γίνουν συλλαλητήρια για τον ποιος πρέπει να λέγεται δημοσιογράφος , γιατί μάλλον δεν έχω καμία τύχη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι λένε οι υπόλοιποι ποντιακοί Σύλλογοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτοαποκαλουμενος δημοσιογράφος της βόρειας η της νοτιας Μακεδονίας είσαι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικολας Γεωργιου16 Ιουνίου 2018 στις 2:34 μ.μ.

    Δηλαδη Σαμανδη εμεις που δεν ειμαστε ποντιοι και ειμαστε ντοπιοι και θα παμε με τα λεωφορια των ποντιακων σωματιων τι ειμαστε?Δεν θα διχασεις κανεναν οτι και να γραψεις τα πιστευω σου τα γνωριζουμε πολυ καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανάλογη κίνηση έγινε μεμονωμένα και από τον σύλλογο αλησμόνητες πατρίδες ...και από τους Προμάχους ...τι σας πηραξε; Τα ποντιακά σωματεία;Γιατί;Υπάρχει προηγούμενο;Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με αφορμή το άρθρο σου κύριε Πέτρο το οποίο εμένα προσωπικά με θίγει και πιστεύω οτι έχεις αδικο διαβάζοντας την ανακοίνωση των οργανωτών αυτης της μετακίνησης: "Ανακοίνωση για τη μετάβαση στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες που οργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία Δήμου Αλμωπίας"
    Και συνεχίζει η ανακοίνωση
    "Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας , ο σύλλογος Ποντίων Χρύσας -Τσακωνων -Ροδωνιας "κτλ κτλ....μετά το άκουσμα της μετονομασίας των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στις Πρέσπες την Κυριακή 17 Ιουνίου για να δηλώσουν την έντονη εναντίωση τους σ αυτή την πολιτική απόφαση.
    Και κλείνοντας την ανακοίνωση καλούν τον οποιοδήποτε πολίτη της Αλμωπίας και χωρίς κανέναν διαχωρισμό να συμμετέχει και να μετακινηθεί στο συλλαλητήριο μαζι τους(Χωρίς να απαγορεύουν η να αποτρέπουν την οποιαδήποτε αλλη Μετάβαση μεμονωμένα η μέσω άλλων συλλόγων της Αλμωπίας):
    "Καλούμε όλους εσάς να δηλώσετε την έντονη άρνηση σας , δηλώνοντας τη συμμετοχή σας και μεταβαίνοντας μαζί μας στις Πρέσπες σαν "γροθιά" για την κατάργηση αυτής της απόφασης.

    κυριε Πέτρο γνωρίζοντας την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σου σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις που ακριβώς προκύπτουν Όλα αυτά που υποστηρίζεις στο Άρθρο σου και κατηγορείς τούς Έλληνες Ποντίους της Αλμωπίας μας .
    και βέβαια εαν Τελικά κρίνεις οτι η άποψη μου είναι η σωστή,καλο θα ήταν να ανακαλεσεις γενναία το άρθρο σου.


    Πολυξενιδης Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα πληρώσουν όλοι εισητήριο ή μονο τα καορόιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ φίλε ΓιώργοΠολυξενίδη σε αυτό το τόπο γνωριζόμαστε καλά. Απλά ξαναρωτώ. Δεν θα ήταν πιο ωραίο, πιο αποτελεσματικο και πολύ πιο ουσιαστικό σε αυτή την ανακοίνωση να υπήρχαν όλοι οι σύλλογοι; Αν νομίζεις ότι δεν έχω δίκιο πολύ ευχαρίστως να τα αποσύρω όλα. Μη πέφτεις όμως και συ στην παγίδα των ερμηνευτών και ψυθιριστών. Η ανακοίνωση των συλλόγων είναι πολύ συγκεκριμένη και ξαναδιαβασέ την. Όπως και οι απόψεις που διατυπώνω , πηγάζουν από την ανακοίνωση. Δεν θα απολογηθώ όμως εγώ για την ανακοίνωση Και ρώτα εκεί τα παληκάρια που κατ εμε εκμεταλλεύονται την αγνή σας αγάπη για τη πατρίδα και την αγωνιστικότητα σας , αν γνωρίζουν τι θα πει δεοντολογία και αν την εφαρμόζουν στοιχειωδώς. Αυτά και να μην θίγεσαι όταν αυτά που κάνεις είναι ανιδιοτελή και αποσκοπούν στο κοινό καλό

    Πέτρος Σαμάνδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέτρο,για μένα η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη και ουσιαστική και δεν βρίσκω κάποιο φάουλ,τώρα στην περίπτωση παναλμωπιακης κίνησης σίγουρα με βρίσκεις σύμφωνο,αλλα εγω δεν γνωρίζω εαν έγινε συζήτηση η οχι με τους υπόλοιπους,εαν το γνωρίσεις εσυ να μου το πεις,εχω ακούσει και οι προμαχοι και οι αλησμόνητες πάνε μόνοι ,κρύβεται κατι πισω και απο αυτό;
    Τέλος πάντων παράτησα σήμερα απο τα σχόλια αναρτήσεις κτλ ότι έχεις η εχουν προσωπικά προβλήματα με κάποιους απο τα δ.σ. συγκεκριμενων συλλόγων και στο όνομα των προσωπικών σας μην μας κατηγορείς όλους σαν Έλληνες Ποντίους.
    κλείνοντας και ελπίζω ότι μας πονάει και τους δυο το σκοπιανό το ιδιο και αφου Σ' ευχαριστήσω για την φιλοξενία των σχολίων μου σε καλώ φιλικά να ανακαλεσεις το άρθρο (όπως μού έδωσες την δυνατότητα να το ζητησω Στην απάντηση σου.)

    φιλικά
    Πολυξενιδης Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)