Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ο Ιωάννης Νασιούλας στον Άνθιμο Θεσσαλονίκης για την Εθνική Γραμμή




Την Ιδρυτική Διακήρυξη της νέας πολιτικής κίνησης «Εθνική Γραμμή» παρουσίασε σήμερα ο Επικεφαλής της, Ιωάννης Νασιούλας, στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.

Ο νέος πολιτικός φορέας, που θα κινηθεί δυναμικά τόσο στις επερχόμενες εθνικές, όσο και στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, συγκροτήθηκε ως ανταπόκριση στο πλατύ λαϊκό αίτημα για βιώσιμο μετριασμό του ξένου ελέγχου στην εθνική μας ανεξαρτησία. Η Εθνική Γραμμή φιλοδοξεί να εκφράσει την κοινωνική πρωτοπορία των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που νοιάζονται για την πατρίδα και εργάζονται για την κοινωνική μας προοπτική. Των ανθρώπων που ξεσηκώνονται, βλέποντας την πατρίδα τους να πουλιέται με το ζύγι. Αυτών που δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, κοιτώντας την Ελλάδα να μικραίνει.
Ο Παναγιώτατος Μητροποίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος ευλόγησε την δυναμική, νέα πολιτική κίνηση και εξέφρασε την ειλικρινή πατρική ευχή η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Εθνική Γραμμή να αποδειχθεί προς όφελος της πατρίδας μας, της γνήσιας δημοκρατίας και της συλλογικής μας ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εμπνέοντας αυτοπεποίθηση στους καταταλαιπωρημένους, αλλά ανθεκτικούς Έλληνες.
Στο Προοίμιο της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Εθνικής Γραμμής, παρατίθενται οι μνημειώδεις στίχοι από τον Όρκο των Αθηναίων Εφήβων:
«καὶ τὴν πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω,
πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».
Η Εθνική Γραμμή ομνύει στο να μην παραδώσει την πατρίδα μικρότερη απ, ό,τι την έχει παραλάβει – αλλά μεγαλύτερη και δυνατότερη.
Μάθετε περισσότερα για την νέα πολιτική κίνηση «Εθνική Γραμμή» εδώ:
www.ethnikigrammi.gr


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας, τον δυναμικό πρωταγωνιστή στις στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης, τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, την εκδοτική, επικοινωνιακή και κοινωνική καινοτομία, που ηγείται του ομίλου GRECOBOOKS, των Εκδόσεων Ελληνική Πρωτοπορία και της Εφημερίδας ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του CIRIEC International. Υπήρξε συνιδρυτής της Εταιρείας Κοινωνικής Ανάπτυξης, παρά τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ. Είναι Επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης "Εθνική Γραμμή".

​Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας είναι ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
visiting fellow-select του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτικής Στρατηγικής (EPSC), που προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
στη Γενική Διεύθυνση "Διεύρυνση", μηχανισμό Technical Assistance and Information Exchange (TAIEX), που μεταφέρει τεχνογνωσία του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (υπό ένταξιν, συνορεύουσες και συνεργαζόμενες), έχοντας συμμετάσχει σε αποστολές στα Σκόπια, στην Μολδαβία, την Σερβία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία.
στη Γενική Διεύθυνση "Περιφερειακή, Αστική Πολιτική και Νοτιοανατολική Ευρώπη", για την Πολιτική Συνοχής, την Περιφερειακή και Αστική Ανάπτυξη.
από το 2012 ως το 2015, διετέλεσε μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (GECES), στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις" (Social Business Initiative), που διαμορφώνει θεσμικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά τον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και μέλος της Υπο-Ομάδος GECES για τη "Μέτρηση Κοινωνικών Επιπτώσεων", που αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία αξιολόγησης της Κοινωνικής Οικονομίας και των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπάϊκή Ένωση, με έμφαση στην παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών Ταμείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (EUSEFs) και του Προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας είναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ και COACH προτάσεων χρηματοδότησης:
του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 (HORIZON 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
του προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων, Εκτελεστικός Οργανισμός Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (EASME),
του προγράμματος Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowships (MSCA-IF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
του προγράμματος Marie Sklodowska-Curie International Training Networks (ITN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
προγραμμάτων απευθείας προκηρυσσόμενων από τις Γενικές Διευθύνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
του προγράμματος "Εργαλείο για τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις" (SME Instrument)
του προγράμματος MARIE CURIE της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δράσεις έρευνας και ανάπτυξης
της Υπηρεσίας ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ
του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020
της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας (ΓΓΕΤ)
του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Αρθρογραφεί τακτικά στο THOMSON REUTERS για την Κοινωνική Καινοτομία, καθώς και στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Διδάσκει τα μαθήματα: "Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρία", "Κοινωνική Εταιρική Υπευθυνότητα" (University of Northampton) και είναι καλεσμένος εισηγητής στο Μάθημα "Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρία", καθώς και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ""Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία", Μάθημα "Διοίκηση Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων" της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι επίσημο Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου, της Γενικής Συνέλευσης του CIRIEC International καθώς και της Διεθνούς Επιστημονικής του Επιτροπής για την "Κοινωνική και Συνεταιριστική Οικονομία".
Είναι Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (www.sociolab.gr).
Ερευνητής του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Mέλος του INSNA, του Διεθνούς Δικτύου για την Ανάλυση των Κοινωνικών Δικτύων, της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ενώσεως (ISA), Ερευνητική Επιτροπή #26 επί της Κοινωνιοτεχνικής και της Κοινωνιολογικής Πρακτικής.
Μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Ενώσεως (ESA).
Εθνικός Συνεργάτης του EUCLID Network, του μεγαλύτερου πανευρωπαϊκού δικτύου ηγετών του Τρίτου Τομέα.
Εθνικός Εκπρόσωπος για την Ελλάδα του Social Innovation Europe, της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Καινοτομία.
Συμπρόεδρος του πανευρωπαϊκού Δικτύου COST "EuroHumanNet".
Ίδρυσε την Ομάδα Δράσης για την Κοινωνική Οικονομία, όπου προσωπικότητες, οργανισμοί και δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών αναπτύσσουν δράσεις για την Κοινωνική Οικονομία στη χώρα μας.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ), μέλος του ΔΣ του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου (ΒΑΟ), καθώς και άλλων σωματείων και ενώσεων.

Ο Ιωάννης Νασιούλας πηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Δείτε εδώ αναλυτικά το επιστημονικό και συγγραφικό έργο, ακαδημαϊκές εκδόσεις και δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια και επιστημονικές εισηγήσεις:

​ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
Νασιούλας Ι. (2010). Ένα συνολικό πλαίσιο για την αξιολόγηση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας.

ΒΙΒΛΙΑ
Nasioulas I. Fefes M. Alexopoulos G. (2018).Governance of the Social Economy Enterprises - Challenges and Perspectives for Social Cooperative Enterprises and Rural Cooperatives in Greece. Social Economy Institute.
Νασιούλας Ι. (2018). Κόκκινη Γραμμή - Τα πάγια και συγκυριακά αδιέξοδα της ελληνικής ιδιαιτερότητας. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία.
Νασιούλας Ι. (2016). (Επιμ.). Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική. Εκδόσεις του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. ISBN: 978-618-80232-3-9
Νασιούλας Ι. (2013). Κοινωνικές Επιχειρήσεις. Clustersκαι Δίκτυα στην Κοινωνική Οικονομία. Θεωρία, ευρωπαϊκή εμπειρία και η ελληνική πραγματικότητα. Προλογίζει η Prof. Cristina Barna. Εκδόσεις του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας..
Νασιούλας Ι. (2012). Η Κοινωνική Οικονομία της Ελλάδος και το Κοινωνικό της Κεφάλαιο. Μια συνολική, θεσμική και εθνικολογιστική αναγνώριση. Πρόλογος: Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου. Δεύτερη Έκδοση: Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας. ISBN: 978-618-80232-0-8
Nasioulas I. (2012). Greek Social Economy Revisited: Voluntary, Civic and Cooperative challenges in the 21st century. Peter Lang Verlag. ISBN 978-3-631-62355-8
Nasioulas I. (2011). The Social Economy in Greece. LAP Lambert Academic Publishing. ISBN: 978-3-8443-9142-8
Νασιούλας Ι. (2010). Η Κοινωνική Οικονομία της Ελλάδος και το Κοινωνικό της Κεφάλαιο. Μια συνολική, θεσμική και εθνικολογιστική αναγνώριση. Πρόλογος: Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου. Εκδόσεις Ορθός Λόγος. ISBN: 978-960-99359-0-6.

ΚΕΦΑΛΑΙΑ
1. Νασιούλας Ι. (2013). Πρόλογος στο βιβλίο: Πουτιός Χ. (2013). Ανδρισμοί και Πόλεμος. Ιστοριογραφικές προσεγγίσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες από το 19ο αιώνα ως και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία.
2. Νασιούλας Ι. (2013). Η Κοινωνική Οικονομία στην Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο: Γεώρμας Κ. (2013). Προσεγγίσεις στην Κοινωνική Οικονομία. Εναλλακτικές Εκδόσεις.
3. Εθνική ανταπόκριση για την Ελλάδα στην έκθεση: CIRIEC. (2012). Study on the situation of the Social Economy in the European Union and candidate countries. European Economic and Social Committee.
4. Νασιούλας Ι. & Τσομπάνογλου Γ. (2008). Κοινωνική Οικονομία στις Τοπικές Δομές Κυβερνητικότητας – Προοπτικές Ελέγχου και Αξιολόγησης. Στο: Τσομπάνογλου Γ. (επιμ.). (2008). Η ανάδυση της κοινωνικής οικονομίας. Παπαζήσης, 409-421.ISBN: 978-960-02-2233-3.

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ
1. Nasioulas I. & Salmas A. (2015). Social Entrepreneurship. Christian Orthodox Theological Perspectives. JOURNAL “Saint Gregory Palamas”. ISSN 1106-2843. 03/2015.
2. ΝασιούλαςΙ. (2015). Κείμενο Πολιτικής #26: «Κοινωνική Οικονομία: Μια βιώσιμη εναλλακτική»; ΕΛΙΑΜΕΠ / Παρατηρητήριο για την Κρίση. 2nd International Conference of the Crisis Observatory in cooperation with ELIAMEP and the London School of Economics, 16 December Athens: ”The Social Consequences of the Crisis in Europe and in Greece: Politics and Policies for Solidarity and Growth”.
3. Nasioulas I. & Tsobanoglou G. (2007). Social Economy for Local Governance Structures – Monitoring and Evaluation Perspectives. In: Coccosis H. & Psycharis Y. (2007). Conference Proceedings of the 46th ERSA Conference. Volos. University of Thessaly. Vol. 1. pp. 337.
4. Nasioulas I. (2012). Towards a Greek satellite-account for Social Economy. Challenges of a new statistical policy. In: (2011). Tsobanoglou G. (Ed.) Sustaining Communities in times of Crisis, Empowerment and Participation, University of Central Greece, Lamia/Athens. [Proceedings of the 32th Conference of the International Sociological Association, RC 26. 14-17 September 2011, Athens]

ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ
1. Nasioulas I. “Social Investments in the Social Economy Sector: An emerging alternative for Greece”. Journal for Regional Socio-Economic Issues. 2015
2. Nasioulas I. (2012). Social Cooperatives in Greece. Introducing new forms of social economy and entrepreneurship. International Review of Social Research. 2/2012. ISSN 2069-8267
3. Nasioulas I. (2011) Greek Social Economy at the crossroads. Law 4019/2011 and the institutionalization challenge. CIRIEC Collection of Working Papers 2011/10. ISSN 2070-8289.
4. Nasioulas I. & Zoras K. (2011). On the civic foundations of the non-profit sector. The social and political origins of voluntary institutions. Sociology Study Journal. Vol. 1, Number 4, Serial Number 4, September 2011. David Publishing. ISSN 2159-5526.
5. Nasioulas I. & Maris N. (2011). Towards the Digital Social Economy. Institutionalizing collective action in the ever-evolving web. Sociology Study Journal. Vol. 1, Number 5, Serial Number 5, October 2011. David Publishing. ISSN 2159-5526.
6. Nasioulas I. Umbilical cord blood banking in Greece. Institutional and ethical governance challenges. Journal of Health Management. SAGE Publications. ISSN: 0972-0634.

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ
1. Zygmunt Bauman & Carlo Bordoni. (2014). State of Crisis. Polity Press, for the International Sociology Review of Books / International Sociological Association. SAGE Publications International Sociology.
2. Duina F. (2011). Institutions and the Economy. Polity Press. Review for the International Sociology Review of Books / International Sociological Association. SAGE Publications.
3. Costanzo Ranci. (ed.). (2012). Social Vulnerability in Europe. The New Configuration of Social Risks. Palgrave-Macmillan, for the International Sociology Review of Books / International Sociological Association. SAGE Publications International Sociology September 2013 28: 522-524.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Recent Evolutions of the Social Economy in the European Union | European Economic and Social Committee, 2017
European Commission / GECES Sub Group on Social Impact Measurement. (2014). Proposed Approaches to Social Impact Measurement In European Commission legislation and in practice relating to: EuSEFs and the EaSI. REPORT
The Social Economy in the European Union | European Economic and Social Committee, 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Social Impact Investments International Conference. Sapienza University, Rome, Italy. 11-12 October 2017. Paper presentation: "Capital Social Enterprises - A breakthrough in social investments".
Entrepreneurship and Career Panorama, 2 April 2016, Athens. European Commission Panel: "Employment Opportunities for the Youth - European Initiatives and Funding Tools". Megaron Moussikis, Athens, GREECE.
Union of European Federalists CONGRESS, 19-20 March, Athens, GREECE: "European Solidarity: Failures, Challenges and Federalist Perspectives". Panel Presentation: "Solidarity between Citizens: Towards a Social Europe and European Welfare Tools".
MONEY SHOW, 9 January 2016, Athens. Keynote speech: "Social Investments - An antidote to the crisis".
SINOPALE Forum, 12-14 January 2016, Istanbul, TURKEY.Keynote speech: "EU and Turkey: Financing Social Innovation - Quality Funding Opportunities and Emerging Challenges for a Common Future".
"Boosting Social Enterprises in Europe". International Conference organized by the Grand Duchy of Luxembourg Presidency of the Counsil of the European Union. 3 & 4 December, 2015, Hemicle, Luxembourg.
International Seminar "Information Provision for Social Economy", organized by the Ministry of Labor and Social Policy, Republic of Bulgaria, the European Commnission and the OECD, 18-21 November 2015. Title: "Constructing Integrated Satellite Accounts for the Social Economy - Technical and Theoretical Challenges".
3rd Social Enterprise Solidarity SEMINAR, organized by the HEEG Higher Education Entrepreneurship Group, University of Greenwich, 18/11/2015, Surrey, UK. Lecture: Increasing impact through Solidarity: a case study on effective partnerships in Greece, Ioannis Nasioulas, Northampton University.
2015. 6th University-Business FORUM, organized by the European Commission, 5 & 6 March 2015, Brussels.Invited Lecturer in WORKSHOP 4.1: Social Innovation and social entrepreneurship.
2014. 2ndInternational Conference of the Crisis Observatory in cooperation with ELIAMEPand the London School of Economics, 16 December Athens:"The Social Consequences of the Crisis in Europe and in Greece: Politics and Policies for Solidarity and Growth". Paper: “Social Economy: A viable alternative?"
2014. ECVET Workshop, 8December 2014, Thessaloniki. “Building professional profiles and employment rights in the Social Economy sector". Co-organized by “SOCIOLAB" Sociology ofLabor Academic Laboratory / University of the Aegean and the Social Economy Institute. In the context of the EU co-funded programme “COOP-Campus" (http://www.coopcampus.eu/)
2014. International Conference:“Social Entrepreneurship – A tool for local development, facing social needsand combating youth unemployment". Organized by the Greek Presidency of theCouncil of the European Union / Ministry of Employment. Herakleion, 10&11June, 2014. Presentation: “The European Commission's Group of Experts on Social Entrepreneurship and Sub Group on Social Impact Measurement".
2014. Conference: “Orthodox Church in the 21st century: Social policy perspectives". Co-Organized by “Saint Gregory Palamas" Foundation and the Social Economy Institute. Thessaloniki, 11 May 2014. Paper: “Canonical Law and the SocialEconomy paradigm".
2014. Conference “Social Entrepreneurs: Have Your Say" – 16 & 17 January 2014, Strasbourg, FRANCE –European Commission Grand Conference for the 3 years of “Social Business Initiative" – SPEAKER & MODERATOR in Workshop #10 “Capacity Building for Social Entrepreneurship in Europe". Poster:“European Social Economy Single Market and the Digital Era".
2013. 6thInternational Black Sea Symposium. Empowering Civil Society in the Black Sea Region: A tool for innovative social change. 4-6 July, 2013, Athens.Presentation: “The European Commission's Social Business Initiative – A Breakthrough in Promoting Universal EU Policies for Social Innovation at the Regional and Local Level"
2011. Paper. 32th Conference of the International Sociological Association, RC 26. 14-17 September 2011,Athens. “Stem cells blood banking and innovative biomedicine: from public-private polarization to the Social Economy perspective. The Greek experience". Co-authored with Dr. Nikolaos Gregoriades, Pharm.D., PhD Candidate.
2011. Paper. 32th Conference ofthe International Sociological Association, RC 26. 14-17 September 2011,Athens. “Towards a Greek satellite-account for Social Economy. Challenges of a new statistical policy".
2011. 3rdInternational Research Conference on the Social Economy of CIRIEC. Valladolid,Spain. 6-8 April, 2011. Social Economy identification in Greece – Major Findings of the published research in Greek: Nasioulas I. (2010). The Social Economy of Greece and its social capital. An integrated, institutional and national accounting recognition. Orthos Logos Editions.
2010. Paper. European Parliament Congress on Social Economy, Athens, Greece, March 2010. “Greek Social Economy in the System of National Accounts. Recognition and a innovativeNational Register of Social Economy Organizations" [in Greek]
2009. Paper. 14thCongress of Psychological and Social Support for Military Personnel [under the Auspices of the Greek Army Staff], Athens, Greece, December 2009. “Psychological and social health of military personnel in ELDYK – Greek Armed Forces in the Republic of Cyprus: Profiles of individuals in need of special care" [in Greek]
2008. Paper. First International Sociological Forum of ISA International Sociological Association,Barcelona, Spain, September 2008. «Mapping the Social Economy. The case of Greece»
2007. Paper. Annual ISA International Sociological Association – Research Committee 26 Congress, Molyvos, Greece, June 2007. «The SocialCapital of the Aegean. Towards a Greek – Turkish Social Economy» [in Greek].
16. 2006. Paper. 46th ERSA European Regional Science Association Congress, Volos, Greece, August 2006. “Social Economy for Local Governance Structures – Monitoring and Evaluation Perspectives».
2006. Paper. 1st Social Sciences Congress, Mytilene, Greece April 2006. “Empowering social inclusion and viable communities – the role of social capital, social economy and local clusters in Europe" [in Greek].

ΕΠΙΜΕΛΕΙΕΣ & ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στο Τσομπάνογλου Γ. (επιμ.). (2007). Κοινωνική ανάπτυξη και κοινοτική συνοχή: Κοινωνιολογικές Προσεγγίσεις. Παπαζήσης. ISBN: 978-960-02-2165-7, έγινε η μετάφραση και απόδοση από την αγγλική στην ελληνική, των παρακάτω κεφαλαίων:
Chant S. Παράνομη εργασία: Γυναίκες και Παραοικονομία στη Νέα Ορλεάνη.
Chant S. Γυναικεία αρχηγία στην οικογένεια, στέρηση και δύναμη: αμφισβητώντας τη θέση περί εκθήλυνσης της φτώχειας.
Chant S. Συμβολές μιας έμφυλης οπτικής στην ανάλυση της φτώχειας.
Prato N. Μικροδανεισμός και ο ρόλος των Μ.Κ.Ο. για την αγρο-τουριστική ανάπτυξη. Η συμβολή τους στην αγροτική ανάπτυξη.
Yeo S. Οργανική Μάθηση.
Duarte L. Κοινωνικό κεφάλαιο, επιχειρηματικότητα και οικονομική ανάπτυξη στην αγροτική Λατινική Αμερική. Επιπτώσεις της κρατικής πολιτικής.

Στο Τσομπάνογλου Γ. (επιμ.). (2008). Η ανάδυση της Κοινωνικής Οικονομίας, Παπαζήσης, ISBN: 978-960-02-2233-3, έγινε μετάφραση και απόδοση, από την αγγλική στην ελληνική, των παρακάτω κεφαλαίων:
L.Laville, C.Borzaga, J.Defourny, A. Evers, J.Lewis, M.Nyssens, V.Pestoff. Τρίτο Σύστημα ένας Ευρωπαϊκός Ορισμός.
Roustang G. Οικονομία και Κοινωνία. Μια θυελλώδης σχέση.
Pestoff V. Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνία των Πολιτών.
Enjorlas B. Πέρα από τα οικονομικά και ο μη κερδοσκοπικός τομέας.
Corman M. Η κοινωνική επιχείρηση - μια συγκριτική προσέγγιση.
Laville M., Nyssens M. Η κοινωνική επιχείρηση: προς μια θεωρητική κοινωνικοοικονομική προσέγγιση.

Στο: Τσομπάνογλου Γ. (2010). Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Πολιτική. Παπαζήσης [Υπό Έκδοσιν], έγινε μετάφραση και απόδοση από την αγγλική των παρακάτω κεφαλαίων:
Wonk S. Αναθεωρώντας την δύναμη, την εξουσία και τη μεσολάβηση στη θεωρία του Κοινωνικού Κεφαλαίου.
ΒΙΒΛΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Search
Welcome to the Social Economy Institute!
Your single point of reference on Social Economy, Social Business and Impact Investments!
 Picture
Collective Member
About
Services
Portfolio
News
Publications
Library
Contact
Copyright © 2012-2018

www.social-economy.com | www.grecobooks.com |  www.aristeia.online | www.elliniki-protoporia.gr


7 σχόλια:

  1. απο που κοβει ψηφους? απο τον κουλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλος ένας πολιτικός τυχοδιώκτης που επιδιώκει να κάνει καριέρα με εθνικά θέματα. Άντε μετά να πάει μπροστά αυτός ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειδαμε και τους αριστερους που δεν ειναι πολιτικοι τυχοδιώκτες να μας πάνε μπροστά , απο το βιογραφικό του όμως που διαβάζω δεν φαίνεται για τυχοδιώκτης γιατί δεν ψάχνει για καρέκλα , όπως φαίνεται ,καλά τα πάει, καλή του δύναμη και μακάρι να προκύψει κάτι καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακου παναγιοτατος που αν ανοιξει το στομα του τρεχει δηλητηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο φιλε 4:08, το παναθλιότατος θα του ταιριαζε περισσότερο, γιατί την αγιοσύνη μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ την είχε, ολοι οι αλλοι ειναι απλως κακεκτυπα και παναθλιοι χρηματοσυλλέκτες. Οσο για το νεο κομμα, τους ακολουθησε και νεος δεξιος σχηματισμός Καμμένου-Μπαλτακου, που ολοι τους αναζητουν ψηφους απο Ν.Δ - Χ.Α. - λάος- Λεβεντη - ΑνΕλ κλπ και βεβαια θα λαβουν οτι τους αναλογεί

      Διαγραφή

(3)