Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Κωδικός «επανάκτηση της Μακεδονίας»...



Τη λεοντή του «μακεδονομάχου» φοράει για τα καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος φαίνεται πως βρίσκει στη «συμφωνία των Πρεσπών» και το Μακεδονικό μία ευκαιρία προκειμένου να...
αποκαταστήσει την «πληγωμένη» επιιρροή του κόμματος στην (ελληνική) Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ως πρότινος, η επανέναρξη των εργασιών για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, αλλά και οι διαρκείς επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της εν λόγω περιφέρειας και στην βόρεια Ελλάδα εν γένει, είχαν δώσει στους νεοδημοκράτες την αίσθηση ότι η Μακεδονία είναι μία… χαμένη υπόθεση. 
Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει την «ρεβάνς». Ο Neo λοιπόν, πληροφορείται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει «Δυτική Μακεδονία», ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει και μεσούντος του καλοκαιριού σε περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα. 
Παράλληλα, χθες, θέλοντας να υπογραμμίσει τις αντιδράσεις βορειοελλαδιτών για το Μακεδονικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν τη ΔΕΘ, ώστε «να βρει πρόφαση να αποφύγει την επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη», όπως χαρακτηριστικά είπε. 
Βέβαια, με τέτοια υπονοούμενα είναι σαν να… νομιμοποιεί τα γιουχαΐσματα και τους προπηλακισμούς κατά πολιτικών, αλλά αυτά είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» για τη ΝΔ και τον πρόεδρό της.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)