Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΛΥΠΗΡΟ ΘΕΑΜΑ... ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ




*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Φοβούμαι ότι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, αυτή η πολιτική φαρσοκωμωδία, κατεγράφη ήδη με αρνητικό πρόσημο στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα και τον κοινοβουλευτισμό. Διερωτάται κανείς αν οι πολιτικοί αρχηγοί εννοούν να καταλάβουν ότι, η σημερινή εικόνα στο κοινοβούλιο αποπνέει παρακμή και αναδίδει μια ιδιαίτερη πολιτική δυσοσμία. Μια νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα, ικανή να "καταδικάσει" σε περαιτέρω απομόνωση το πολιτικό σύστημα αντί τους δεδηλωμένους εχθρούς της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας?. Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι απομακρύνονται από τους νέους ανθρώπους?.
Δεν βλέπουν ότι έτσι ενισχύουν το μέτωπο απαξίας κατά της πολιτικής? Ποιους νομίζουν ότι θα πείσουν? Τους νέους ψηφοφόρους? ή τους πολίτες που ζουν με απόγνωση στις παρυφές του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, και βλέπουν να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο τα αδιέξοδα και τα προβλήματα της ζωής τους? Τους είπε κανείς ότι οι Έλληνες επιθυμούν την επιστροφή στον πάλαι ποτέ "πολιτικό πολιτισμό" της δεκαετίας του '80 με το γνωστό αγοραίο ύφος, τους αήθεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, την ανταλλαγή ύβρεων και τους φθηνούς πολιτικούς παλικαρισμούς αυτής της εποχής? Λυπηρό και προσβλητικό θέαμα, σε τόσο κρίσιμες ώρες για τη χώρα και το έθνος, με "μικρούς" και μοιραίους πολιτικούς πρωταγωνιστές.....
 


 Χρήστος Κ. Μακρίδης

***Πολιτικός Επιστήμων
 - Τεχ. Γεωπόνος - Παιδαγωγός

2 σχόλια:

  1. Γράψε κάνα μυθιστόρημα σε βαρεθηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος.Τα τρια κομματα που ειναι υπολογα για την πτωχευση μας δημιουργηθηκαν βασιζομενα στο κομματικο τους στρατο και οχι στην αξιοκρατια.Τα χειροτερα ερχονται τοσο στα οικονομικα μας οσο και στα εθνικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)