Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Τα είπαν μεταξύ τους




ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ
 Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 



ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ 
ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Ανύπαρκτη ήταν η ανταπόκριση των αγροτών , αλλά και των συνεταιριστικών τους φορέων στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αλμωπίας  ΤΗΝ Κυριακή  με θέμα  τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες  εξ αιτίας κυρίως των βροxοπτώσεων . Ο Δήμος μάλλον   να  συγκαλέσει  μια τέτοια σύσκεψη, όταν μάλιστα οι έμποροι του κερασιού τσαλαπατούσαν τους κερασοπαραγωγούς με τις χαμηλές τιμές.
Η σύσκεψη αποδείχτηκε φιάσκο και  ετοιμαζότανε σώου για την Θ. Τζάκρη  που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Δήμαρχο . Η συμμετοχη ήταν τραγικά ελάχιστη και τα είπαν μεταξύ τους . Συζήτησαν ένα πρόβλημα που ουσιαστικά δεν το βίωσαν , ούτε και υπήρχε και η συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων. Γεγονός που πρέπει  να προβληματίσει την δημοτική αρχή , ώστε να έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά .
Η Σύσκεψη αφορούσε   την  καταστροφή των παραγωγών (κεράσια, ροδάκινα, κτλ) από τις βροχοπτώσεις, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, στη σύσκεψη προσκλήθηκαν οι Βουλευτές, η Περιφέρεια, τα στελέχη του ΕΛΓΑ, οι Πρόεδροι των Τ.Κ., οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο κ. Μπίνος τόνισε ότι στόχος της σύσκεψης είναι να προωθηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με την κατακόρυφη πτώση του αγροτικού εισοδήματος, που έχει πλήξει συνολικά την τοπική μας οικονομία.
Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπινος, η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ρώσσης, Χρήστος Χουρσόγλου, Στέφανος Αβραμίκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σοφοκλής Σαμαρτζίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Μπαγκη και Κώστας Νικολαΐδης, οι Πρόεδροι Ίδας Γιάννης Βένου, Μηλιάς Γιάννης Καρφιτσόπουλος, Κωνσταντίας Αντώνης Κωνσταντινίδης, Πιπεριάς Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, Αλώρου Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ξιφιανής Μιχάλης Παρασκευόπουλος Λυκοστόμου   Γιάννης Ουρτζάνης, Χρύσας Τσάκων Ροδωνιάς  Δήμος Δέλιος, Θεοδωρακείου Δημήτρης Σουγγάρης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Θ. Τζάκρη, η οποία είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Επίσης, η Βουλευτής έκανε γνωστό ότι μεταξύ 16 - 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Υπουργού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων αγροτών και εκεί θα ανακοινωθεί το πόρισμα για τις ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου, ενώ ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.





 
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
 ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ  ΘΕΟΔΩΡΑ


Δεν έλειψαν όμως και τα παρατράγουδα από την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Τζάκρη . 

Αρχικά διέκοψε τον πρόεδρο της Ίδας στο οποίο είπε « ότι λέει βλακείες¨», επειδή αυτός  αναφέρθηκε στον κανονισμό του ΕΛΓΑ  .
Αργότερα επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του βουλευτή του Γ. Καρασμάνη τον οποίο διέκοψε άκομψα και τον κατηγόρησε ότι κάνει….αντιπολίτευση. 


Στις τοποθετήσεις που έκαναν οι παριστάμενοι στη σύσκεψη, έθιξαν το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και το θέμα του εμπάργκο στη Ρωσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα αγροτικά   προϊόντα. Απαίτησαν να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που προβλέπει τον τρόπο αποζημιώσεων από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ ακούσθηκαν και αρκετές προτάσεις.

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε να αυξηθεί ο αριθμός των γεωπόνων-εκτιμητών των ζημιών στις καλλιέργειές τους, οι οποίοι θα μετακινούνται αν παραστεί ανάγκη στην επαρχία με το όχημα του Δήμου Αλμωπίας, καθώς επίσης και να τους ενημερώνει άμεσα ο γεωπόνος για το αποτέλεσμα της εκτίμησής του.

Ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Αβραμίκας  ανέφερε  ότι  αρκετοί γεωπόνοι υποστηρίζουν ότι οι αγρότες δεν ραντίζουν σωστά τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή παραγωγή!!,   (Σ.Σ. Νέα κόλπα και νέες εφευρέσεις)
 
Καταγγέλθηκε ακόμα ότι   υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στις εκτιμήσεις από τους γεωπόνους σε Ημαθία και Πέλλα, με ευνοούμενους τους παραγωγούς-αγρότες της Ημαθίας κάτι  που διέψευσε η παραστάμενη Βουλευτής .



6 σχόλια:

  1. H Tζάκρη δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει. Λειτουργούσε σαν να ήταν σπίτι της με την ανοχή του Μπίνου. Μάλλον έχει αφομοιώσει τόσο την ακροαριστερή ιδεολογία που φιμώνει κάθε αντίθετη άποψη ή γνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε περίεργε ΜΠΊΝΕ παίζεις με τον πόνο των αγροτών της Αλμωπίας για να ξεθάψεις από τον πολιτικό θάνατο τη Τζάκρη; Ρε συ δεν ήσουν που έβριζες στην Έδεσσα στην Αριδαία μετά πάθους όσους υπέγραψαν την ονοματολογια; Τώρα γιατί τοση πρεμούρα να τη ξαναβγάλεις στο προσκήνιο με το πρόσχημα των καταστροφών. Στο κάτω κάτω δική σας δουλειά είναι αυτή ή του ΕΛΓΑ Ρε θλιβερέ που ασκείς περίεργη πολιτική και δυστυχώς πουλάς γι αυτή τους πάντες σκέψου τι βλακεία έκανες στην Αλμωπία. Αντί να της πεις με τον άλλον τον ομόλογό της να μη βγαίνουν ούτε για τζα στην αγορά την έβγαλες φαρδιά πλατιά στο Δημαρχείο; Τόσο πολύ σου αρέσει η φάττσα της Σιγά ρε Καλύτερα να μη σε συναντήσω Θα στα πω νέτα σκέτα. Δυστυχώς ότι μας λες είναι ψέματα δεν τα πιστεύεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ 8:07 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΘΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς και οι δυο της νουδουλας έκατσαν δίπλα στην μακεδόνισσα βουλευτινα της ανυπαρκτης ελληνικής δημοκρατιας , για να στηρίξουν την προδότρα, άρα τι είναι και αυτοί του συνταγματικού τόξου; Επικίνδυνοι. ΑΥΤΌ ΒΈΒΑΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΌΤΑΝ ΚΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ...
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΨΕΥΤΕΣ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΠΟΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΔΥΟ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ 2ΔΥΣΥΛΛΑΒΗΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΙΝΕ άσε μας τα έκανες μούσκεμα. Γράψε σε παρακαλώ ένα άρθρο για το τι πέτυχες με αυτή τη σύσκεψη; Θα περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)