Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Περικυκλωμένη από τις φλόγες η Αττική – Αναφορές για δύο νεκρούς

  • Νεκρός και αρκετοί τραυματίες από τη φωτιά στην Πεντέλη
  • Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχει και δεύτερος νεκρός
  • Συνολικά 25 διακομισθέντες σε τρία νοσοκομεία – Οι έξι παραμένουν διασωληνωμένοι
  • Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Κινέτα από την πύρινη λαίλαπα, τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε, σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο
  • «Κόλαση» φωτιάς στην Πεντέλη με ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα και Μάτι – Δεκάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, αρκετοί τραυματίες
  • Ξύπνησε ο πύρινος εφιάλτης του 2017 στον Κάλαμο, πολύ κοντά στα σπίτια η πυρκαγιά
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική
Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών τελεί από το μεσημέρι της Δευτέρας ολόκληρη η Αττική με τρία πολύ μεγάλα μέτωπα που κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω ανυπολόγιστες ζημιές, αρκετούς τραυματίες, ένα άτομο νεκρό και απώλειες στο ζωικό βασίλειο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε και δεύτερος νεκρός.
Το πρώτο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Κινέτα στις στις 12:03 της Δευτέρας. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές ή ακόμα και καταστράφηκαν από τις πύρινες «γλώσσες». Τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν, διεκόπη η κυκλοφορία τόσο στην Εθνική Οδό όσο και στον προαστιακό, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε.
Λίγες ώρες αργότερα, μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Πεντέλη, με ανεξέλεγκτα μέτωπα στον Νέο Βουτζά, στον Άγιο Ανδρέα και το ΜάτιΔεκάδες σπίτια και οχήματα έχουν καεί. «Στο Μάτι, είδα με τα μάτια μου περισσότερα από 100 σπίτια και 200 οχήματα να καίγονται», τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς. 
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής έξι άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με εγκαύματα.
Για τυχόν κι άλλους τραυματίες από τις πυρκαγιές θα είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά στην ανατολική Αττική διακομίστηκαν στο κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Την ίδια ώρα, άλλα ασθενοφόρα προσπαθούν να φτάσουν στον Νέο Βουτζά για να πάρουν 3-4 άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα.
Στο μεταξύ, δύο ακόμη άτομα έχουν διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο ενώ και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» με αναπνευστικά προβλήματα.
Περίπου στις 7 το απόγευμα, ξύπνησε ο πύρινος εφιάλτης του 2017 και στον Κάλαμο Αττικής.  Ήδη έχουν κινητοποιηθεί τρία οχήματα της Πυροσβεστικής που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Οι πύρινες «γλώσσες» μαίνονται σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν τώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.
Έξι τραυματίες σε νοσοκομείο της Αθήνας
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί στο υπουργείο Υγείας μέχρι τώρα 6 εγκαυματίες έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Οι δύο, πρόκειται για μητέρα και κόρη, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Η μητέρα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ η κόρη έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν στο ΚΑΤ και η κατάσταση αυτών των εγκαυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.
Ζωντανά από το Altsantiri.gr όλες οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/pyrini-kolasi-stin-attiki-metopa-se-kineta-penteli-kai-kalamo/#ixzz5M6ufERla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)