Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Αλμωπία: Ένας Δήμος πρωταγωνιστής


 
 Γράφει 
ο Γιώργος Τσιώνης




Ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα στη Βουλή το Νομοσχέδιο ‘Κλεισθένης’ που αφορά τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Περιφερειών με θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Η κριτική έχει επικεντρωθεί στο εκλογικό σύστημα και στη μη ορθή διοίκηση των Δήμων.  Είναι γεγονός ότι ο ρόλος των Δήμων είναι δυσμενής σε σχέση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές, στην εξασφάλιση ποιότητας των πολιτών, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών μας δυνατοτήτων.
Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Με σωστό προγραμματισμό, σχεδιασμό και οργανωμένη αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων θα γυρίσουμε την γκρίζα σελίδα.  Η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα που επιδεινώνονται από την κατάσταση στασιμότητας και απραξίας της  τωρινής Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, με όραμα, βούληση, έμπνευση και συλλογική δουλειά. Ο τόπος μας έχει παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις.  Υπάρχει υπόβαθρο ιστορικό, ηθικό, οικονομικό και παραγωγικό για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί. Για την επίτευξη αυτών χρειάζεται ισχυρό οργανωμένο δημοτικό συντονισμό  που θα υπηρετεί με συνέπεια, σεβασμό και συνοχή τον τόπο και τους πολίτες.
  • Τώρα είναι η ώρα να δούμε το μέλλον του Δήμου μας.
  • Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε έναν σύγχρονο Δήμο που θα βρίσκεται σε δίπλα στον πολίτη και η προτεραιότητα του θα είναι η εξυπηρέτηση όλων των δημοτών φτιάχνοντας ισχυρούς δεσμούς και κατανέμοντας τις αρμοδιότητες ορθά.
  • Αναπτυξιακή πολιτική με αξιοποίηση τοπικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών πόρων.
  • Κοινωνική πολιτική (οικονομία, καινοτομία) με οικοδόμηση δημοτικών δομών πρόνοιας.
  • Αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αξιοποίηση του.
  • Πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.
  • Προγράμματα ‘Έξυπνων πόλεων’ με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.
Ο Δήμος μας πρέπει να είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής στις αλλαγές που θέλουμε για την περιοχή μας. Με την στάση και την συμμετοχή μας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με θέληση και δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε όλα όσα μας ταλαιπωρούν, βάζοντας στην άκρη την αδράνεια και την απραξία της Δημοτικής Αρχής.





12 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες προτάσεις που για να αξιοποιηθούν είναι απαραίτητοι και οι κατάλληλοι άνθρωποι. Άτομα που θα εκλεγούν από εμάς...
    Ας προσέξουμε επιτέλους λοιπόν, ποιους θα ψηφίσουμε αυτή τη φορά.
    Και στην τελική, όπως έχω προτείνει ξανά, στα βιογραφικά των υποψηφίων τα οποία θα δημοσιευθούν από τα μέσα να γραφτούν αλήθειες και όχι εγκώμια. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι τους πληρώνουμε για να δουλεύουν για μας και όχι για να μας δουλεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και άλλος μελλοντικός σωτήρας 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε αγόρι ΑΣΕ τις εκθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ποιος ειναι;Και συ ρε μπαρτσετ για δημαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πονάει τον τόπο το αγόρι μας η την μετάθεση του? γιατί από έφηβο έχουμε να τον δούμε στους δρόμους της Αριδαίος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη στανχωριεσαι εσυ για την μεταθεση του θα τα βολεψεις αυτος, να κοιτας τωρα που γυρισε και θα σας την καρφωσει καλα στις εκλογες..

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν αρέσουν τα σχόλια μου και δεν τα κάνεις ορατά κ. Διαχειριστή. Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Δέν γνωρίζω τον κ.Τσιώνη ούτε φυσικά και τους ανώνυμους σχολιαστές.Δέν μπορώ να καταλάβω πάντως γιατί στά σχόλια σας τόσο κόμπλεξ και εν τέλει τόση κακία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι τελείωσε το παλικάρι?
    που δουλεύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως και που διορίστηκε.. εκεί είναι το ζουμί!!

      Διαγραφή
  8. ψηφίστε αστυνομικούς για να πάρουν μετάθεση, πονάνε άλλωστε τον τόπο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ψηφιστε μανεκεν εινε καλο για τον τοπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)