Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης με τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο σπίτι» της Αλμωπίας



Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων του «Βοήθεια στο σπίτι» της Αλμωπίας.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον βουλευτή από την μια την ευχαρίστηση τους που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή του προγράμματος στους ωφελούμενους και την στήριξη του επί χρόνια από τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε στην ΔΕΘ την προκήρυξη 3000 μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ για το «Βοήθεια στο σπίτι» και από την άλλη την ανησυχία τους για την συνέχιση της εργασίας τους παρά την πολύχρονη διάρκεια της απασχόλησης τους στο πρόγραμμα. Αρκετοί εργαζόμενοι είναι στο πρόγραμμα 18 ή 15 χρόνια.
Ζήτησαν να βοηθηθούν ουσιαστικά για να μπορέσουν στα πλαίσια του επερχόμενου διαγωνισμού να έχουν καλύτερη τύχη εξασφαλίζοντας την συνέχιση της εργασίας τους με δεδομένες τις οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια.
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Κώστας Ζαχαριάδης, αφού επαίνεσε τους εργαζόμενους του προγράμματος για τον τρόπο εκτέλεσης της εργασίας τους και αφού προσφώνησε τον βουλευτή αναγνωρίζοντας το συνεχές ενδιαφέρον του για τα κοινωνικά προγράμματα που διαχειρίζεται η ΔΗΚΕΑ, ζήτησε να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν η εργασία των ήδη απασχολούμενων που έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία και έχουν «δεθεί» και με τους ωφελούμενους.
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ανέφερε την αναγνώριση από τον πρωθυπουργό και όλη την κυβέρνηση της επιτυχίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και την ανάγκη αυτό το πρόγραμμα να συνεχιστεί ως βασικός πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι το πρώτο κοινωνικό πρόγραμμα στο οποίο θα εξασφαλιστούν μόνιμες θέσεις σταματώντας την χρόνια αβεβαιότητα και ομηρία των εργαζομένων. Υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων στους εμπλεκόμενους Υπουργούς και να υποστηρίξει την ουσιαστική υποβοήθηση των ήδη εργαζόμενων με συγκεκριμένο τρόπο για να έχουν καλύτερη τύχη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ανέφερε μάλιστα ότι η βοήθεια αυτή πρέπει να είναι ουσιαστικότερη από την βοήθεια στους συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας στην προκήρυξη 3Κ για μόνιμες θέσεις που ολοκληρώθηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα.
Δεσμεύτηκε να παρακολουθεί τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας προς τις παραπάνω κατευθύνσεις και να ενημερώνει συνεχώς τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)