Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Τουρισμός υγείας: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα





Tο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής θα διεξαχθεί στις 12-14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ» στα Καμμένα Βούρλα με θέμα " Συμπληρωματικές Θεραπείες της Ιαματικής Ιατρικής" και σκοπό την εξαγωγή και αξιοποίηση νέων επιστημονικών πορισμάτων από τις ομιλίες και τα workshops.


Η συμμετοχή έγκριτων και αναγνωρισμένων διεθνώς Ιατρών πολλών ειδικοτήτων εξασφαλίζει την επιστημονική καταξίωση της Ιαματικής Ιατρικής, η οποία προέρχεται από τη συμμετοχική διαδικασία των Συνέδρων Ιατρών και Οδοντιάτρων.Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται για την περαιτέρω ενημέρωση του Ιατρικού και Οδοντιατρικού δυναμικού της χώρας από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητή Δερματολογίας, κ. Κουσκούκη, και τον Δήμαρχο Καμμένων Βούρλων κ. Συκιώτη.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητή Δερματολογίας, κ. Κουσκούκης “η ιαματική ιατρική είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της κλασικής ιατρικής και επομένως συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού θεραπευτικού αποτελέσματος.

Οι θεράποντες ιατροί έχοντας στο θεραπευτικό τους οπλοστάσιο τα προϊόντα της σύγχρονης φαρμακοβιομηχανίας, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της καινοτόμου έρευνας πάνω στα φάρμακα, θα πρέπει να προσεγγίζουν συμπληρωματικά και όχι απαξιωτικά, τα επιστημονικά αποτελέσματα της τεκμηριωμένης έρευνας της ιαματικής ιατρικής προς όφελος πάντα των ασθενών, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)