Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ






Η Παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου από το 1990, όταν υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων είναι η αναγνώριση της συμβολής της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Οι ηλικιωμένοι, όμως, παίζουν άλλον έναν σημαντικό ρόλο. Συμβάλλουν μέσω του εθελοντικού έργου τους στην μετάδοση εμπειριών και γνώσεων στα παιδιά τους, φροντίζουν τα εγγόνια τους και συμμετέχουν ενεργά στην αγορά εργασίας.
Φέτος, το ΚΕ.Κ.Π.-Α Δήμου Αλμωπίας, για πρώτη φορά, γιόρτασε με τη συμμετοχή παππούδων, γιαγιάδων και παιδιών την Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Αριδαίας και στον Παιδικό Σταθμό Εξαπλατάνου. Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Π.-Α Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, η Διευθύντρια Βασιλική Τότσα, οι Προϊσταμένες και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό αφού καλωσόρισαν τα μέλη του ΚΑΠΗ παρουσίασαν το πρόγραμμα της γιορτής που ετοίμασαν προς τιμήν τους.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε παιχνίδια γνωριμίας, τραγούδια, συνέντευξη από τους μικρούς μας δημοσιογράφους, αφήγηση παραμυθιών και απαγγελία ποιημάτων από τα μέλη του ΚΑΠΗ, παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς προσαρμοσμένους σε παιδιά και ανταλλαγή εργασιών ζωγραφικής μεταξύ νηπίων και μελών. Στο τέλος της εκδήλωσης τα νήπια χάρισαν σε παππούδες και γιαγιάδες αναμνηστικές  κάρτες. Ακολούθησε μπουφές με διάφορες νοστιμιές που ετοίμασαν οι μάγειρες των παιδικών σταθμών.
Ευχόμαστε στην Τρίτη Ηλικία Χρόνια Πολλά με Υγεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.-Α

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

1 σχόλιο:

(3)