Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



 

 ΕΙΧΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΒΕΝΤΖΙΔΗ

Επιμέλεια θέματος 

Νίκος Σαμάνδης 


Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης  στην Θεσσαλονίκη είχε ο  Υποστράτηγος Διοικητής της ΙΙ Μηχανοκινητης Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας  Συμεών Κεβεντζιδης.

Οι εκάστοτε Διοικητές της συγκεκριμένης Μεραρχίας, έχουν την μεγάλη τιμή, να  αναλαμβάνουν  το Γενικό Πρόσταγμα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, για την 28η Οκτωβρίου, που γίνεται στην Θεσσαλονίκη.
Έτσι την Κυριακή  ο Υποστράτηγος ήταν αυτός που άνοιξε την στρατιωτική παρέλαση και ανέφερε το πέρας της, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Για τον λόγο αυτό βέβαια δεν ήταν παρών στην Έδεσσα





 Στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης ,στην εξέδρα των επισήμων εκτός από τους κ. Παυλόπουλο και Ματαρέλα ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο ομόλογός του της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννημάτα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι βουλευτές Έλενα Ράπτη, Κώστας Ζουράρις Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Παρασκευόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης  ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.




 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΠτΔ έφτασε Ηρώο του Γ' ΣΣ στις 10.25 όπου τον υποδέχτηκε ο αντιστράτηγος  Δ. Μπίκος, ενώ άγημα απέδωσε τιμές. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή ενώ αμέσως μετά έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια στον χώρο του Γ' σώματος στρατού κατέφθασε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, συνοδεία αντιπροσωπείας, ενώ παράλληλα έγινε ανάκρουση του ελληνικού και του ιταλικού εθνικού ύμνου.

 Η   ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ  ΤΟΥ  ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΒΕΝΤΖΙΔΗ


2000-2001 Υποδιοικητής Μ/Κ Τάγματος Πεζικού
2001-2002 Διοικητής Μ/Κ Τάγματος Πεζικού
2002-2004 Διοικητής Τάγματος Πεζικού Ελληνικής Δύναμης Κύπρου
2004-2006 Διοικητής Μ/Κ Τάγματος Πεζικού
2006-2009 Χειριστής Εθνικών Διακλαδικών Δογμάτων ΓΕΕΘΑ
2010-2012 Διοικητής Ελληνικής Δύναμης Κύπρου

2013-2014 Υποδιευθυντής ΓΕΣ/ΔΙΣΧΕΑ
2014-2015 Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΙΣΧΕΑ
2015-2017 Διοικητής 33 Μ/Κ ΤΑΞ

ΣΗΜΕΡΑ Διοικητής ΙΙ Μ/Κ ΜΠ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)