Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ένοχη σιωπή...


Από τις αρχές της εβδομάδας, όταν αποκαλύφθηκε η συνάντηση της Μ. Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ τον περασμένο Δεκέμβριο στις...
Βρυξέλλες, η Ν.Δ. ουσιαστικά σιωπά.

Στην αρχή επιχείρησε να αποφύγει το θέμα με φαιδρά επιχειρήματα, όπως ότι η συνάντηση ήταν τυχαία και ότι η εκπρόσωπος του κόμματος εξήγησε στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ τη γνωστή θέση της Πειραιώς για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν όμως επισημάνθηκε ότι τον Δεκέμβριο του 2017 δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία, ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του επέλεξαν να σιωπήσουν, παρά να εκτεθούν.

Χθες η εφημερίδα μας αποκάλυψε όλο το ουσιαστικό μέρος της συζήτησης της εκπροσώπου της Ν.Δ. με τον Σλαβομακεδόνα πρωθυπουργό, σε μια συνάντηση που δεν ήταν τυχαία.

Επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμποδίσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, πριν ακόμα ξεκινήσουν. Το κόμμα που φιλοδοξεί να είναι η αυριανή κυβέρνηση ήθελε να μη λυθεί ένα εθνικό ζήτημα, όταν ο θεσμικός του ρόλος επιβάλλει να πράξει το ακριβώς αντίθετο.

Ποια ακριβώς λέξη είναι η καταλληλότερη για να χαρακτηρίσει την ανοιχτή υπονόμευση μιας εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί τη χώρα για 27 συνεχή χρόνια; Ας μην την πούμε.

Σημειώνουμε όμως ότι η Ν.Δ. διάλεξε πάλι τη σιωπή για το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.». Αυτό δεν είναι επιλογή σιωπής, αλλά σιωπή ενοχής απέναντι στη χώρα, για την οποία η Ν.Δ. γνωρίζει μόνο να απαγγέλλει ανέξοδες «πατριωτικές κορόνες».

Τελικά, ποιο είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. για το Μακεδονικό; Το είπε, χθες, στο ραδιόφωνο του «News 24/7» ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης: «Αν δεν λυθεί τώρα το Μακεδονικό, δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια».

Επειτα από 50 χρόνια θα έχουν περάσει 77 χρόνια από τη σύγχρονη εμφάνιση του προβλήματος. Πιστεύει κανείς, άραγε, πως ύστερα από τόσες δεκαετίες δεν θα έχει λυθεί το πρόβλημα στην πράξη; Η γειτονική χώρα θα ονομάζεται απλώς Μακεδονία, από όλα τα κράτη και τους οργανισμούς του κόσμου πλην, ενδεχομένως, από την Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματική θέση της Ν.Δ. απέναντι στις Πρέσπες...

efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. https://www.in.gr/2018/10/05/politics/diplomatia/kyvernitikos-ekprosopos-pgdm-den-ypirkse-episimi-synantisi-zaef-spyraki/


    Δειτε τι λεει επισημα ο κυβερνητικος εκπροσωπος των Σκοπιων τ αλλα ολλα ειναι κατευθυνομενα για να αποπροσανατολισουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί επίσης, όποιος φυσικά ενδιαφέρεται, να δει την ομιλία της μέσα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων! Προφανώς έτσι θα σχηματίσει αντικειμενικότερη άποψη από αυτή που σερβίρει η εφημερίδα των Συντακτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)