Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αντιμετωπίζοντας τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία



Τα κέντρα Διά…λόγου τέχνη σε συνεργασία με το «Διάδρασις» διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς.
Στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 ο κύκλος των σεμιναρίων ξεκινά με θέμα  Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία


Το σεμινάριο απευθύνεται σε:


-Εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
-Εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής
-ειδικούς ψυχικής υγείας
-λογοθεραπευτές
-εργοθεραπευτές
-γονείς
-φοιτητές των εν λόγω επαγγελμάτων
-κάθε ενδιαφερόμενο



Εισήγηση
Μαρία Κώστα Ζώτου, Ειδική Παιδαγωγός Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
Εισήγηση
Μαρία Κώστα Ζώτου, Ειδική Παιδαγωγός Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
Μαζί της θα παρευρίσκονται
Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής – Εμψύχωση Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, Επόπτης Τμήματος Εργοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
Γεωργία Καδά, Λογοθεραπεύτρια, Επόπτρια Τμήματος Λογοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
Κατερίνα Καλογεροπούλου, Παιδοψυχίατρος



Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεργασία μάλιστα με τον οργανισμό «Διάδρασις» παρέχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν και γονείς ΔΩΡΕΑΝ έτσι ώστε να έχουν γνώση και οι ίδιοι για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές και για ποια περίπτωση παιδιού. 



Λίγα λόγια για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες


Οι Μαθησιακές Δυσκολίες αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, οι οποίες έχουν απασχολήσει σημαντικό αριθμό μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, θεραπευτών και κυρίως ερευνητές από διάφορους επιστημονικούς χώρους.
Στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει παρατηρηθεί μια έντονη ενασχόληση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις λεγόμενες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες αποτυπώνονται και συχνά ταυτίζονται με την έννοια της δυσλεξίας.
Μέσω του σεμιναρίου «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία» οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν τη φύση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και τα πυρηνικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους καθώς και να διαχωρίζουν τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από τα μαθησιακά ελλείμματα . Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μέσω των Workshop να προβούν σε διαδικασίες ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών καθώς και στην ανάπτυξη τεχνικών παρέμβασης και προγραμμάτων παρέμβασης.
Μετά το τέλος των σεμιναρίων χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30ευρώ ανά σεμινάριο και το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου 250 ευρώ συνολικά. ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή για γονείς. (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Δηλώσεις συμμετοχής: seminaria@dialogoutexni.gr  

Λογαριασμοί κατάθεσης:

Εθνική: GR98 0110 1640 00001640 05555 732

Πειραιώς: GR62 0172 0480 0050 4808 6073 600

Για πληροφορίες καλέστε στο 210 5757050. Υπεύθυνες επικοινωνίας κ. Κάβουρα και κ. Παπιεμίδογλου

Γιατί στα Δια…λόγου τέχνη



Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρίας μέσα στις σχολικές τάξεις και έχοντας αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά θεωρούμε ότι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν θεραπευτή να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην βελτίωση των παιδιών.  Θέλοντας λοιπόν να μεταφέρουμε την εμπειρία μας διοργανώνουμε έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν στην εκπαίδευση και την βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών.  Όλα τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα Κυριακή και είναι 4ωρα ( 10:00 με 14:00 ) ενώ θα πραγματοποιούνται στο κέντρο Διά…λόγου Τέχνη στην Οδό Μασσαλίας 26 στο Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)